Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό, 2-0 την Παρί

Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό, 2-0 την Παρί
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μάντσεστερ Σίτι γράφει ιστορία και από απόψε βρίσκεται για πρώτη φορά σε τελικό Champions League, κερδίζοντας 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στη ρεβάνς των ημιτελικών.

Η Σίτι με σκόρερ τον Μαχρέζ στο 11′ και στο 63′ νίκησε και στη ρεβάνς την Παρί, η οποία προσπάθησε, αλλά, απόντος του Εμπαπέ, δεν είχε πολλές πιθανότητες να γυρίσει.

Οι Πολίτες έγιναν η 9η αγγλική ομάδα που θα παίξει στον τελικό, όπως επίσης και η πρώτη αγγλική που πετυχαίνει 11 νίκες σε μια σεζόν στη διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ της Γιουνάιτεντ. Οσον αφορά τον Πεπ, επιστρέφει στο ματς που κρίνει τον τίτλο για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια, όταν τον κατέκτησε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Για να πετύχεις χρειάζεσαι και τύχη και αυτή την είχε από το πρώτο ματς στο ζευγάρι η Σίτι. Ετσι ξεκίνησε και η ρεβάνς καθώς στο 11’ η μπάλα από κόντρα σε σουτ του Ντε Μπρόινε στρώθηκε στον Μαχρέζ και εκείνος με το δεξί από διαγώνια θέση νίκησε τον Νάβας (1-0). Η Παρί αντέδρασε άμεσα, μετέφερε το ματς έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, όμως σε δύο περιπτώσεις σε δύο λεπτά δεν κατάφερε να μπει δυνατά στο ματς. Στο 17’ η κεφαλιά του Μαρκίνιος πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 19’ από γκάφα της άμυνας της Σίτι το μακρινό σουτ του Ντι Μαρία σχεδόν σε κενό τέρμα πέρασε μόλις έξω. Στο φινάλε οι Πολίτες είχαν διπλή ευκαιρία με Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα.

Στην επανάληψη, από την αρχή φάνηκε με γυμνό μάτι η αλλαγή στην τακτική από πλευράς Σίτι. Στο φινάλε του πρώτου μέρους είχε δώσει μέτρα στην Παρί, όμως στο δεύτερο πίεσε όσο πιο ψηλά γινόταν και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο να δημιουργήσει από την άμυνα. Ο Νάβας έβγαλε το σουτ του Φόντεν (54’) και ο εκπληκτικός, Ρούμπεν Ντίας, έβαλε τρομερό μπλοκ στο βολέ του Αντερ Ερέρα (61’). Στο 63’ η Σίτι έκανε το 2-0 με σεμιναριακή κόντρα και πάσα πάρε-βάλε του Φόντεν στον Μαχρέζ που είχε εύκολο έργο, το οποίο έγινε ευκολότερο αφού στο 69’ ο Ντι Μαρία έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Φερναντίνιο και είδε απευθείας κόκκινη. Η ομάδα του Πεπ είχε φάσεις στο τέλος για τρίτο γκολ, με καλύτερη αυτών το δοκάρι του Φόντεν στο 77’ με δυνατό σουτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X