Το μέλλον της ΑΕΚ πέρνα από τις επιλογές τους!

Το μέλλον της ΑΕΚ πέρνα από τις επιλογές τους!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναδεικνύει εκείνους που έχουν κληθεί να οδηγήσουν την ΑΕΚ στο δρόμο της επιτυχίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγάλο παιχνίδι απόψε. Μεγάλη ανάγκη για την ΑΕΚ να πάρει επιτέλους ένα σημαντικό παιχνίδι και να μπορέσει να κρατά στα χέρια της την ευρωπαϊκή έξοδο για την επόμενη σεζόν. Ούτε πανηγυρισμοί χρειάζονται, ούτε καμία προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρει η ΑΕΚ τα τρία τελευταία ματς της σεζόν και να μπορέσει να κλείσει τη χρόνια, δίχως ακόμα μεγαλύτερα τραύματα.

Ετσι κι αλλιώς, όλοι μετράμε αντίστροφα για να κλείσει αυτό το βασανιστήριο και να πάμε στη σεζόν της ελπίδας που είναι για τον επόμενο χρόνο. Τα έχουμε πει και άλλες φορές, πως τα πράγματα για την ΑΕΚ είναι συγκεκριμένα. Χρειάζεται να γίνουν προσεκτικές επιλογές, δίχως περιθώριο λάθους, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να βγει πλέον από το τούνελ. Εχει ενδιαφέρον να δούμε και να συζητήσουμε, ποιοι είναι αυτοί που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επιλογής.

Αυτοί που δίνουν την τελική εισήγηση στον Μελισσανίδη, αυτοί που καλούνται να επιλέξουν και να αποφασίσουν ποιοι θα είναι αυτοί που θα κριθούν ικανοί για την ΑΕΚ του μέλλοντος, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί μία απόλυτα ανταγωνιστική ομάδα. Ο πρώτος πού βρίσκεται σε πρώτο πλάνο σε αυτή τη διαδικασία είναι βέβαια ο Παναγιώτης Κονέ. Από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν και μέσα σε ένα βράδυ αποφασίστηκε να αναλάβει εκείνος το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, έχουν μεσολαβήσει 4,5 μήνες.

Εμαθε ο Κονέ

Διάστημα, στο οποίο ο Κονέ δουλεύει πολύ, μαθαίνει συνεχώς, δικτυώνεται. Αρχίζει και δείχνει τα δικά του χαρακτηριστικά και είναι σαφές, πως θα έχει σημαίνοντα ρόλο στο σχεδιασμό της νέας ΑΕΚ. Είναι λογικό, ότι πλέον θα είναι πολύ πιο έμπειρος σε σχέση με τον Γενάρη, όταν έπρεπε μέσα σε ελάχιστες ημέρες να λάβει αποφάσεις και υπό την πίεση που υπήρχε για άμεσες λύσεις. Πίεση, η οποία τελικά οδήγησε στη μεταγραφή του Νταντσένκο, που φαίνεται πως απέχει αρκετά από εκείνο που περίμεναν πολλοί για τη θέση του δεξιού μπακ και συνολικά για τις μεταγραφές του Γενάρη.

Ο Κονέ έχει ένα σύνθετο ρόλο, όπως πρέπει να έχει κάθε τεχνικός διευθυντής. Διότι, μπορεί πολλοί να εκτιμούν, πως ο τεχνικός διευθυντής είναι υπεύθυνος μόνο για τις μεταγραφές, αλλά επί της ουσίας ο τεχνικός διευθυντής μιας ομάδας είναι υπεύθυνος για όλη σχεδόν τη λειτουργία της. Ο Κονέ, δηλαδή, για την επόμενη σεζόν δεν θα κριθεί μόνο για τον προπονητή που θα επιλεγεί για την αναμόρφωση της ΑΕΚ. Δεν θα κριθεί μόνο από τις μεταγραφικές επιλογές που θα γίνουν για την αναβάθμιση της ομάδας.

Αλλά παράλληλα, θα πρέπει να φανούν οι ικανότητες του στον τομέα των αποχωρήσεων. Εκεί, όπου η ΑΕΚ έχει πολλά και σημαντικά θέματα που πρέπει να επιλύσει και δίχως να επιβαρυνθεί πάρα πολύ το συνολικό μπάτζετ της ομάδας. Και βέβαια στη διαχείριση των αποδυτηρίων, που για την ΑΕΚ δεν είναι ποτέ μία εύκολη διαδικασία. Εκεί πάντως, ο Κονέ έχει δώσει ήδη δείγμα γραφής και είναι θετικό, καθώς κατάφερε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και με δύσκολους χαρακτήρες και προσωπικότητες να έχει μία σχετική ηρεμία στην ομάδα.

Ο ρόλος του Παπαδημητρίου

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για το πώς θα λειτουργεί η ομάδα. Πέραν του Κονέ, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της πρώτης ομάδας έχει ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Δεν είναι τυχαίο, πως ενώ ο επίσημος τίτλος του αφορά τον επικεφαλής της «κιτρινόμαυρης» ακαδημίας, ταυτόχρονα είναι εκείνος που επιβαρύνεται με το σκάουτινγκ, τόσο της πρώτης ομάδας, όσο και των υποδομών.

Κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα μάλιστα, καθώς ο Παπαδημητρίου συμμετέχει ενεργά σε όλες τις συσκέψεις που γίνονται και αφορούν την πρώτη ομάδα. Είναι κοντά στη μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ στα ταξίδια και στις αποστολές και συνολικά ο ρόλος του δείχνει πως έχει μεν την οργάνωση της Ακαδημίας, αλλά έχει πολύ αυξημένες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά την οργάνωση και τη λειτουργία της ομάδας. Στην ΑΕΚ υπάρχουν υπάρχουν σκάουτερ που λειτουργούν στην αγορά και ψάχνουν να βρουν παίκτες.

Το σκάουτινγκ

Υπήρχαν ήδη από την πρότερη κατάσταση οι Μπαρμπαλιάς και Γουνδουλάκης, εσχάτως επαναπροσλήφθηκε και προστέθηκε στη διαδικασία ο Στάθης Ταυλαρίδης, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλά ταξίδια και ψάχνει παίκτες για όλες τις θέσεις. Ολοι αυτοί, μαζί με ανθρώπους που βρίσκονται στην εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη και συχνά-πυκνά τους συμβουλεύεται για διάφορα θέματα, θα είναι αυτοί που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της νέας προσπάθειας.

Από τις δικές τους ικανότητες, από την ευστοχία που θα έχουν στις επιλογές τους θα φανεί κατά πόσον η ΑΕΚ μπορεί πια να βγει από το τέλμα και να είναι ένα διαφορετικό κλαμπ, από την επομένη κιόλας περίοδο. Κατά πόσον η ΑΕΚ θα γίνει πραγματικά ανταγωνιστική και θα μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους και μεγάλες ευρωπαϊκές διακρίσεις, αφήνοντας στην άκρη τις αποτυχημένες περιόδους που βιώσαμε την τελευταία τριετία. Το μόνο που μπορούμε είναι να ελπίζουμε πως θα πάει καλά το πρότζεκτ, θα γίνουν σωστές επιλογές και η ΑΕΚ θα βγει από τα αδιέξοδα των τελευταίων χρόνων.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X