Η Ευρώπη είναι ΠΡΕΠΕΙ, όπως και η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

Η Ευρώπη είναι ΠΡΕΠΕΙ, όπως και η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το μαρτύριο της σταγόνας στα επόμενα τέσσερα ματς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλό μεσημέρι και Χρόνια πολλά σε όλους. Το πρωτάθλημα μπήκε στην τελική του ευθεία και πλέον απομένουν τέσσερα ματς για να εξασφαλίσει η ΑΕΚ ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο είναι το μίνιμουμ που μπορεί να πετύχει φέτος στην πλέον αποτυχημένη χρονιά από τη μέρα της επιστροφής.

Τι χρειάζεται λοιπόν η «Ένωση» στα τέσσερα ματς που απομένουν και στα οποία μπαίνει με αβαντάζ τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό που την κυνηγάει; Στο χειρότερο σενάριο αν οι «πράσινοι» κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα θα φτάσουν τους 63 βαθμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται τρεις νίκες πάσει θυσία. Με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, με τον Αστέρα στην Τρίπολη την προτελευταία αγωνιστική και με τον Άρη εντός έδρας την τελευταία.

Το πρόγραμμα της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι περιλαμβάνει τρία εντός έδρας ματς με Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ και τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον Άρη.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό το πιο κομβικό ματς από όλα είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ σε δύο μέρες. Αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τους Θεσσαλονικείς, με την ψυχολογία που έχει αυτή η ομάδα και με τις απουσίες της (συν όλα τα κουσούρια που κουβαλάει σε νοοτροπία), η υπόθεση έξοδος στην Ευρώπη θα γίνει πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολη.

Αν πάντως ο Δικέφαλος -ό,τι και αν έχει γίνει κόντρα στον ΠΑΟΚ- καταφέρει και περάσει αλώβητος από τη Λεωφόρο (έστω με την ισοπαλία), τότε θα χρειάζεται δύο νίκες. Θα είναι όμως αδιανόητο να περιμένεις από αυτή την ομάδα που δεν έχει καταφέρει ΤΙΠΟΤΑ όλη τη χρονιά (πλην της εισόδου στους ομίλους του Europa League), να τα καταφέρει στις καθυστερήσεις. Διότι όποτε χρειάστηκε να γίνει αυτό, ήρθε σφαλιάρα.

Ο «τελικός» λοιπόν για να σφραγίσει η ΑΕΚ σε πολύ μεγάλο ποσοστό την έξοδό της στην Ευρώπη είναι μεθαύριο. Και επειδή δεν έχει κανένα απολύτως νόημα τη δεδομένη χρονική στιγμή να μιλάμε για το τι έγινε, στο μόνο που πρέπει να εστιάσουμε, είναι στο τι πρέπει να γίνει. ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ την Τετάρτη, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ήρεμα. Τίποτα άλλο.

Μετά πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις

Στο προηγούμενο blog έγραψα ότι πρέπει να τηρήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης αυτό που είπε στο ξενοδοχείο μετά το διασυρμό από τον Ολυμπιακό. Εκκαθάριση του ρόστερ και όχι μόνο. Δεν περιμένουμε πλέον από κανέναν παίκτη να κάνει τη διαφορά. Έχουν όλοι τους κριθεί και στα μάτια του κόσμου και στα δικά μας και σε αυτών που πρέπει. Τουλάχιστον αυτό λένε.

Ο κάθε ένας έχει τη δική του άποψη για το τι χρειάζεται η ομάδα. Ακόμα και εμείς οι ρεπόρτερ μεταξύ μας μπορεί να διαφωνούμε. Μπορείς να κρατήσεις όποιον παίκτη θέλεις για να τον έχεις στο rotation. Αλλά δεν μπορείς να κρατήσεις κανέναν από τους ακριβοπληρωμένους για να τον έχεις ηγέτη. Τελεία και παύλα.

Είναι καλός ποδοσφαιριστής ο Μάνταλος; Για μένα ναι. Είναι ηγέτης; ΟΧΙ. Άρα πρέπει να φέρεις έναν ηγέτη στη θέση του. Τι θα κάνεις με τον Μάνταλο; Ή θα τον πουλήσεις, ή θα τον έχεις στο rotation όπως έχει ο Ολυμπιακός τον Φορτούνη. Μία απλή ανάγνωση των στατιστικών αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Έχουν παίξει από 24 ματς φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Μάνταλος 25 βασικός, ο Φορτούνης 18. Ο Μάνταλος έχει σημειώσει 1 γκολ και έχει δώσει 6 ασίστ σε 1.767 λεπτά συμμετοχής και ο Φορτούνης 7 γκολ και 11 ασίστ σε 1.380′.

Άλλο παράδειγμα. Είναι ηγετική φυσιογνωμία ο Τσιγκρίνσκι; Είναι. Μπορείς να στηριχτείς πάνω του; ΟΧΙ. Άρα πρέπει να φέρεις έναν ηγέτη για τα μετόπισθεν. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Θέλεις να κρατήσεις τον Ουκρανό για τα αποδυτήρια και για το μέλλον; Δεκτό. Αλλά θα πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα τον έχεις για τέταρτο!

Πάμε και στα σέντερ φορ. Ο Ολιβέιρα πήρε για φέτος 1,2 και άλλα 500 χιλιάρικα πήρε ο Ανσαριφάρντ. Ο Πορτογάλος δεν έχει το εύκολο γκολ. Συν ότι έχει πλέον και τα θέματά του κάθε τρεις και λίγο. Ο Ιρανός δεν είναι σέντερ φορ πρώτης επιλογής. Είναι μία αξιόπιστη λύση που έχει το γκολ μέσα στην περιοχή αν του δοθούν δύο τρεις ευκαιρίες, αλλά μέχρι εκεί. Όποιος προπονητής και αν έρθει θα πρέπει να του δώσει να καταλάβει ότι θα έχει έναν ρόλο σαν αυτό του Χασάν στον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν σέντερ φορ τύπου Πόνσε, ή Ελ Αραμπί. Γιατί πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο για να βάζουμε στόχους εκεί που πρέπει. Για να γίνεις πιο ανταγωνιστικός και να μην τραβήξουμε πάλι τα ίδια.

Μη με ρωτάτε τι θα κάνει η ΑΕΚ και πως θα γίνουν όλα αυτά. Δεν είμαι (στη) διοίκηση για να σας απαντήσω. Απλά εκφράζω την άποψή μου για το πως μπορεί να γυρίσει η ΑΕΚ την κατάσταση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο προπονητής που θα έρθει για τα επόμενα χρόνια να στηριχτεί. Γιατί είναι επιβεβλημένη και αυτή η αλλαγή.

Η έλευση ενός προπονητή που δε θα είναι ο… Μουρίνιο ή ο Βαλβέρδε, αλλά θα δώσει αμέσως ταυτότητα και θα βάλει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας τα στοιχεία στο χαρακτήρα της ομάδας που έχουν χαθεί εδώ και τρία χρόνια. Που δε θα αμφισβητείται από τους παίκτες, διότι θα είναι πάνω από αυτούς. Και όποιος θέλει ας μείνει. Αλλιώς ας ζητήσει να φύγει.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και συμβαίνει στη δουλειά του καθενός. Αφού λοιπόν μιλάμε για επαγγελματίες οι εξηγήσεις πρέπει να είναι καθαρές. Δεν δέχεσαι κύριε Βούλγαρη να ενταχθείς στη λογική της ομάδας (και βάζω το όνομά μου για να μην παρεξηγηθεί κανένας παίκτης); Πολύ καλά. Έλα να λύσεις το συμβόλαιό σου, να πας στην ευχή του Θεού και της Παναγίας και όλα καλά.

ΥΓ: Και μέσα σε όλα έχουμε και την ιστορία με την Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό το θέατρο σκιών. Σύντομα όμως θα πούμε περισσότερα…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X