«Μονόδρομος» να αυξηθεί σημαντικά το μεταγραφικό μπάτζετ

«Μονόδρομος» να αυξηθεί σημαντικά το μεταγραφικό μπάτζετ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη μοναδική επιλογή που έχει η ΑΕΚ, να επενδύσει σε ποιότητα και σε προσωπικότητες...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία! Χρόνια πολλά και σε όλους τους εορτάζοντες σήμερα Δευτέρα του Πάσχα! Καλή ελευθερία και σε όλους όσοι θα κάνουμε το εμβολιάκι μέσα στον Μάιο! Κομβικός μήνας για πολλούς και για πολλά, ώστε να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο καλοκαίρι, κάτι που προφανώς το έχουμε τεράστια ανάγκη!

Κομβικό και κρίσιμο θα είναι φυσικά αυτό το καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Μα κυρίως, θα πρέπει να είναι και εντελώς διαφορετικό, γιατί κομβικά και κρίσιμα ήταν και τα προηγούμενα… Αν μη τι άλλο, οι τρεις σερί αποτυχημένες σεζόν, δείχνουν το δρόμο και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με τίποτα, το να μην έχει γίνει μάθημα το (επαναλαμβανόμενο) πάθημα.

Το καλοκαίρι του 2018, με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πάρθηκε η απόφαση να μην επενδυθούν τα χρήματα στην περαιτέρω ενίσχυση και εξέλιξη της ομάδας, αλλά στο γήπεδο. Ήταν μια απόφαση, που την πήρε και μάλιστα δεν το έκρυψε, αλλά το ξεκαθάρισε κατηγορηματικά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας τότε σε μας τους δημοσιογράφους.

Το 2018 ήταν μια σωστή απόφαση, τα λάθη ήταν άλλα…

Για να ξέρουμε τι λέμε, ήταν μια απόφαση σωστή, από τη στιγμή που έγινε με το ξεκάθαρο σκεπτικό να μην πάρει η ΑΕΚ για το γήπεδο, καθόλου τραπεζικό δάνειο, δεσμεύοντας έτσι μελλοντικά της έσοδα. Επαναλαμβάνω ότι ήταν σωστή η απόφαση εκείνη, και σε αυτό για να διαφωνεί κάποιος, θα πρέπει να μην έχει πάρει δάνειο στη ζωή του!

Τα λάθη ήταν άλλα, ήταν καθαρά ποδοσφαιρικά, ήταν λάθη που αφορούσαν στους προπονητές, στους τεχνικούς διευθυντές, σε παίκτες που έφυγαν και δεν έπρεπε να φύγουν, σε παίκτες που δεν έπρεπε να έρθουν και ήρθαν με αποτέλεσμα να μην έρθουν άλλοι που θα έπρεπε να έρθουν.

Το 2021 η ΑΕΚ έχει ηττοπαθές και απαξιωμένο ρόστερ

Τρία χρόνια μετά, ύστερα από όλα αυτά τα λάθη, η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα σημείο να έχει ένα ρόστερ απαξιωμένο, με αρκετούς παίκτες που ξεκάθαρα δεν… κάνουν, με παίκτες που ξεκάθαρα δεν μπορούν πια, με παίκτες που ενώ είναι καλοί, δείχνουν κι αυτοί «καμένοι» μέσα στο σωρό.

Στην ομάδα έχει… ριζώσει η ηττοπάθεια, οι αριθμοί στα ντέρμπι προκαλούν τρόμο και θλίψη και μεγάλη μερίδα του κόσμου βρίσκεται στο σημείο που δεν βλέπει καν τα παιχνίδια της ΑΕΚ γιατί δεν το αντέχει.

Αυτό που δεν έγινε λοιπόν το καλοκαίρι του 2018 για συγκεκριμένο και λογικό λόγο, είναι μονόδρομος να γίνει αυτό το καλοκαίρι. Εννοώ ότι πέρα από όσα χαριτωμένα μπορεί να λέει ο καθένας μας για «έξυπνες» και «στοχευμένες» και «ποδοσφαιρικές» επιλογές, θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο και σαφές ότι με τόσο απαξιωμένη ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να γίνουν και ακριβές επιλογές.

Μεγαλύτεροι και πιο ακριβοί παίκτες κι από τους πετυχημένους του 2018

Ακριβή επιλογή για τον προπονητή και το τιμ του, γιατί με τα «στοιχήματα» και τα «ρίσκα» πήγαμε… άκλαυτοι. Ακριβή επιλογή και για πολλούς παίκτες, γιατί πολύ απλά η ΑΕΚ ξέμεινε από προσωπικότητες. Και θέλει προσωπικότητες και στην άμυνα και στο κέντρο και στην επίθεση. Ο Λιβάγια έφυγε, Αραούχο δεν υπάρχει (ούτε και Πόνσε), ο Τσιγκρίνσκι δεν μπορεί εδώ και δύο χρόνια, Γιόχανσον δεν υπάρχει, Βράνιες δεν υπάρχει, Μπακασέτας δεν υπάρχει, Χριστοδουλόπουλο δεν βρήκαμε ποτέ…

Για μένα μάλιστα, πρέπει να εντοπιστούν προσωπικότητες μεγαλύτερες από τους προαναφερθέντες, αν θέλουμε να μιλάμε για μια ΑΕΚ πραγματικά ανταγωνιστική, γιατί πολύ απλά είμαστε στο 2021 και όχι στο 2018 και η ομάδα που είναι πρώτη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ’ ότι ήταν οι ομάδες το 2018.

Δεν γίνεται να ωραιοποιηθεί η σκληρή πραγματικότητα

Με δεδομένο λοιπόν πάντα ότι η οικονομική πολιτική της ΑΕΚ πρέπει να είναι τέτοια που να μην υποθηκεύει το μέλλον της, θα πρέπει να τονιστεί πως στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, πρέπει να μπουν περισσότερα χρήματα, πρέπει να αυξηθεί σημαντικά το μεταγραφικό μπάτζετ, γιατί πολύ απλά, η ποιότητα και οι προσωπικότητες, κοστίζουν ακριβά.

Κι αυτό αφορά και στον προπονητή (και το τιμ του), αλλά και στους ποδοσφαιριστές. Γιατί η ΑΕΚ, δυστυχώς, τα έκανε έτσι ώστε αυτή τη στιγμή να υπολείπεται πάρα πολύ σε ποιότητα και σε προσωπικότητες, από μια ομάδα που μπορεί να ισχυρίζεται ότι στοχεύει στην κορυφή. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν γίνεται να ωραιοποιηθεί με… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X