Η χαμένη ευκαιρία του Κυπέλλου, ήττα της ΑΕΚ σε επικό τελικό με τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Η χαμένη ευκαιρία του Κυπέλλου, ήττα της ΑΕΚ σε επικό τελικό με τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Η ΑΕΚ έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Ολυμπιακό, σε ματς που έληξε 3-3 στην κανονική διάρκεια και 4-4 στην παράταση και κρίθηκε στα πέναλτι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι δεδομένο, πως εάν κάποιος αναζητήσει μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ κατά την τελευταία στείρα από τίτλους 20ετία, θα βρει πολλές. Η τελευταία, εκεί που φαινόταν πως θα μπορούσε να αλλάξει η μοίρα της Ενωσης και να σταθεί στα πόδια της, χάθηκε μια μέρα σαν σήμερα του 2009. Η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, συμμετείχε στον πιο εντυπωσιακό τελικό όλων των εποχών, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να πάρει την πολυπόθητη κούπα και έφυγε ηττημένη.

Για να συμβεί βέβαια αυτό χρειάστηκαν πολλά. Κάποια σημεία είναι ακόμα «σκοτεινά» και ενδεχομένως να ξεκαθαρίσουν κάποια χρόνια αργότερα, για τον ρόλο που είχαν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Το γεγονός είναι πως η ΑΕΚ μπήκε με αποφασιστικότητα και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο της και να προηγηθεί με δύο γκολ του Ισμαελ Μπλάνκο. Η αναμενόμενη αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος από τον Ντουντού.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει, αλλά στην 11άδα της ΑΕΚ υπήρχε ο Νάτσο Σκόκο. Στο τελευταίο λεπτό του ματς, με ένα γκολ που αποτελεί «ποίημα», ο Αργεντινός διέλυσε την άμυνα του Ολυμπιακού και έδωσε προβάδισμα στην Ενωση. Και όμως. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η άμυνα της ΑΕΚ προδόθηκε και ο Ντάρμπισαϊρ, τραυματισμένος και ζαλισμένος από ένα χτύπημα που είχε δεχθεί, έφερε το παιχνίδι στα ίσια πηδώντας ανενόχλητος για κεφαλιά.

Στην παράταση η ΑΕΚ είχε ξεμείνει από ψυχικές δυνάμεις. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από σουτ του Γκαλέτι. Ωστόσο, η Ενωση είχε και πάλι τον Σκόκο. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους της παράτασης, ο Αργεντινός πέτυχε ακόμα ένα απίστευτο γκολ. Παρά την πίεση που άσκησε, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς και οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, το χαμένο πέναλτι του Πελετιέρι στοίχισε στην ΑΕΚ (είχαν προηγηθεί άστοχες εκτελέσεις και από τους Μαϊστόροβιτς, Γεωργέα) και έτσι χάθηκε το κύπελλο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X