Ο χαμός του Λύσσανδρου Δικαιόπουλου, σημάδεψε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Ο χαμός του Λύσσανδρου Δικαιόπουλου, σημάδεψε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Την Πρωτομαγιά του 1938 ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Λύσσανδρος Δικαιόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο σε παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποδόσφαιρο είναι ικανό να… ενώσει ακόμη και στις πιο μαύρες στιγμές, όπως αυτή του θανάτου. Τρανταχτό παράδειγμα; Η περίπτωση του Αλέξανδρου Δικαιόπουλου, ο οποίος σαν σήμερα το 1938 τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια ενός φιλικού παιχνιδιού στην Λεωφόρο και δύο ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού…

Ο ταλαντούχος αμυντικός ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας της Σμύρνης και είχε έρθει στην Ελλάδα 16 χρόνια νωρίτερα, παίζοντας ποδόσφαιρο στους Αργοναύτες Καλλιθέας, στην θρυλική Μικρασιατική Δουργούτη η οποία και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ανεπισήμων σωματείων το 1934, ενώ την επόμενη χρονιά ο Δικαιόπουλος έπαιξε με την Ένωση Ηρακλείου στην Γ΄ κατηγορία και χάρη στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του κατάφερε να κάνει δελτίο στην ΑΕΚ. Εκεί έπαιξε από το 1934 μέχρι και το 1937, πριν μετακόμισε στον Παναθηναϊκό.

Την Πρωτομαγιά του 1938 λοιπόν και ενώ το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αποφάσισαν να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης όμως, ο Δικαιόπουλος όμως, συγκρούστηκε στον αέρα με τον Τζανετή σε μία διεκδίκηση της μπάλας και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος, χάνοντας τις αισθήσεις του.
Δικαιόπουλος_Λύσανδρος
Αμέσως μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί με τα μέσα που είχαν εκείνη την εποχή έκαναν τα πάντα για να τον σώσουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Δύο 24ωρα μετά, ο άσος του «τριφυλλιού» υπέκυψε, βυθίζοντας σε θλίψη τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Το 1940 διοργανώνεται φιλικό παιχνίδι προς τιμή του, όπου η άμυνα του Παναθηναϊκού και η επίθεση της ΑΕΚ φοράνε την φανέλα με το τριφύλλι, όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.
Untitled 2
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως ο θάνατος του Δικαιόπουλου, ο οποίος ήταν ο δεύτερος στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από αυτόν του 17χρονου τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Γιάννης Φωτίου, αποτέλεσε την αφορμή, προκειμένου η Πολιτεία να ασφαλίζει και τους 22 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X