Έτσι θα έρθει η Ανάσταση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το Γολγοθά, τη σταύρωση και την Ανάσταση της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ήπιαμε και αυτό το ποτήρι και δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε σταγόνα σε αυτό. Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις μία ομάδα να μην μπορεί να κάνει ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Ούτε τα βασικά. Να είναι πλέον ποτισμένη με νοοτροπία που δεν είχε ποτέ αυτός ο οργανισμός. Ακόμα και τη χρονιά που υποβιβάστηκε. Ναι ακόμα και τότε. Περισσότερη υπερηφάνεια ένιωθε το 2013 ο κόσμος της ΑΕΚ. Περισσότερο πίστευε και στήριζε την ομάδα. Ακόμα και όταν έβλεπε το… μοιραίο να έρχεται. Και τώρα; Τώρα βλέπει μία ομάδα που κοστίζει πολλά περισσότερα εκατομμύρια, με διοίκηση στιβαρή που είχε να δει χρόνια, να μην μπορεί να κερδίσει ένα ντέρμπι, να μην μπορεί να δώσει μία χαρά, να μην μπορεί να κρατήσει σε ένα ματς το μηδέν στην εστία της.

Μία μέρα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έβλεπες πως λειτουργούσε ο οργανισμός των Θεσσαλονικιών. Με πέντε απουσίες έγραφαν. Εκ των οποίων οι τρεις ήταν κάποιοι ανύπαρκτοι. Ο Μιχάι, ο Περέιρα και ο Καγκάβα (για τον τελευταίο το ανύπαρκτος δεν πάει στο βιογραφικό του, αλλά στην παρουσία του). Και η ΑΕΚ πήγαινε να παίξει τα ρέστα της χωρίς τους Μπακάκη, Λάτσι, Σιμόες, Γκαρσία, Ολιβέιρα και οι τίτλοι ήταν με… Λόπες στη ρεβάνς.

Και τα έφερε έτσι η μπάλα που «έσβησε» το πλεονέκτημα του 0-1 του πρώτου αγώνα. Και τι πήγε και έκανε; ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ξανά, χάρισε την πρόκριση στον αντίπαλο και κέρασε άλλη μία πίκρα στον κόσμο. Αποτέλεσμα; Γυρνάς και πάλι όχι στο μηδέν, αλλά κάτω και από αυτό. Τι μένει λοιπόν τώρα; Μία ομάδα χωρίς ψυχολογία, χωρίς αρχή και τέλος, με απίστευτες παθογένειες, μίζερη νοοτροπία, να πρέπει να ψάξει να βρει τρόπο για να εξασφαλίσει την έξοδο της στην Ευρώπη, προκειμένου να μην καταστραφεί. Και όλοι αναρωτιόμαστε πως… Πως θα γίνει αυτό…

Για μένα πλέον η κατάσταση για αυτή την ΑΕΚ έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι ξεκάθαρα μη αναστρέψιμη. Να θες να πιστέψεις για να στηρίξεις και να μην βρίσκεις κανέναν τρόπο. Δείτε ένα απλό παράδειγμα. Αν το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ το έπαιρνε η ΑΕΚ, θα είχε γίνει κακός χαμός. Θα είχε διαλυθεί το σύμπαν. Και η ΑΕΚ δεν είπε μία λέξη έτσι για τα μάτια του κόσμου. Σε κάθε φάση ο Σφιντέρσκι βουτούσε μέσα στην περιοχή και διαμαρτυρόταν. Και οι «κιτρινόμαυροι» όλοι στον κόσμο τους. Θα τα έκαναν αυτά με τον… Μανωλά και δε θα τους είχε κάνει όλους Νινιάδηδες.

Η ΑΕΚ πάσχει αγωνιστικά σε νοοτροπία. Καλούς παίκτες μπορεί να έχει. ΔΕΝ έχει όμως ΗΓΕΤΕΣ. Και το ρόστερ της δεν είναι χειρότερο του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Άρη. Υστερεί από αυτό του Ολυμπιακού και μάλιστα κατά πολύ. Όταν όμως δεν έχεις έναν ΗΓΕΤΗ για να σε τραβήξει δεν πας πουθενά.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα μου πιστεύω ότι θα περάσουμε όλα τα πάθη του Χριστού μέχρι να εξασφαλίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και ναι όλοι θα πούμε το αυτονόητο. Ότι τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα είναι ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΙ. Και; Είναι κανένας σίγουρος πως αυτή η ΑΕΚ, έτσι όπως είναι θα μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει; Εγώ πάντως όχι. Και δεν το πιστεύω γιατί η ΑΕΚ έχει δώσει δικαιώματα. Η διοίκηση, οι προπονητές και φυσικά οι παίκτες.

Ο μόνος δρόμος

Η χρονιά θα τελειώσει, με απόλυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ στις 16 Μαΐου. Γιατί αν τολμήσει να πει κανείς ότι η ΑΕΚ πέτυχε το μίνιμουμ του στόχου της που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη, δεν έχει ιδέα τι είναι ΑΕΚ. Την αμέσως επόμενη μέρα (αν όχι νωρίτερα), η ΑΕΚ έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς τον κόσμο της, να της παρουσιάσει το πλάνο της νέας σεζόν.

Να φέρει έναν προπονητή που θα ξέρει από πρωταθλητισμό και θα είναι πάνω από οποιονδήποτε παίκτη. Που δε θα μπορεί κανένας να πει το παραμικρό εις βάτος του. Να τον στηρίξει ουσιαστικά όπως δεν έκανε με κανέναν προπονητή όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό πληρώνει.

Να ξεσκαρτάρει το ρόστερ της. Από αυτούς τους 30 ποδοσφαιριστές που έχει σήμερα ενεργούς και ανενεργούς, αφαιρείς τους οκτώ μικρούς που πρέπει να δοθούν όλοι δανεικοί σε ομάδες για να ψηθούν και σου μένουν 22. Οι μισοί σχεδόν δεν έχουν να σου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τίποτα όμως. Κρατάς 14 και φέρνεις άλλους 7-8 για να έχεις την προοπτική να δημιουργήσεις κάτι δυνατό. Δεν χρειάζεσαι πέντε στόπερ όπου δεν κάνουν δύο κανονικούς. Χρειάζεσαι τρεις σούπερ και έναν τέταρτο.

Δε χρειάζεσαι έξι χαφ, όπου μετά βίας μπορείς να στηριχτείς στους… δύομισι. Δεν μπορείς να έχεις τρία δεξιά μπακ και ο καλύτερός σου μέσα στο γήπεδο να είναι ο Βασιλαντωνόπουλος που μπήκε από σπόντα το καλοκαίρι στην ομάδα.

Δεν μπορείς να έχεις ΗΓΕΤΗ τον Μάνταλο όταν δεν μπορεί να πάρει ένα ματς με μία του ενέργεια. Τον κρατάς τον Μάνταλο γιατί δεν αμφισβητώ την αξία του, αλλά ηγέτη θέλεις άλλο στο χορτάρι. Δεν μπορείς να έχεις δύο επιθετικούς όπως ο Ολιβέιρα και ο Ανσαριφάρντ και να μην μπορούν να σου πάρουν ένα ματς. Ένα! Και να τους δίνεις και 1,6 – 1,7 εκατ. Ευρώ.

Βρίσκεις έναν Σορεντίνο για την εστία, έναν Γκαμάρα ή έναν Μπρούνο Άλβες για το κέντρο της άμυνας, ένα μπακ για κάθε άκρο που θα έρθουν και θα πάρουν φανέλα βασικού, έναν Κατσουράνη ή έναν Ασουνσάο για τα χαφ, ένα εξτρέμ που θα κάνει ότι ο Λιβάι από δεξιά και ένα σέντερ φορ. Και μέχρι τα μέσα Ιουνίου έχεις στελεχώσει την ομάδα. Για να έχει ο προπονητής τη δυνατότητα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας να δουλέψει κανονικά.

Οτιδήποτε άλλο αν συμβεί, θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. Η υπομονή όλων εξαντλήθηκε και αυτό έχει συμβεί απολύτως δικαιολογημένα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ξεκολλήσει από το βούρκο η ΑΕΚ. Μόνο έτσι μπορεί να έρθει η ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Το Άγιο Φως, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X