Δεν φοβάμαι τίποτα, καιρός να πάμε παρακάτω!

Δεν φοβάμαι τίποτα, καιρός να πάμε παρακάτω!
Photo Credits: INTIME

Μετά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ο Σταύρος Καζαντζόγλου κλείνει το κεφάλαιο αυτής της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυστυχώς, είναι φανερό, ότι η φετινή ΑΕΚ δεν έχει να μας δώσει τίποτα καλό. Ισως να θυμόμαστε, κάπου εκεί στο βάθος του τούνελ, την πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, αλλά από εκεί και πέρα μόνο κατήφεια, μιζέρια και καταστάσεις που προκαλούν εκνευρισμό. Εσχάτως, προκαλούν και έντονη αδιαφορία, καθώς ο κόσμος κουράστηκε να ταλαιπωρείται από αυτό που βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι και δείχνει πλέον ξεκάθαρη διάθεση αποστασιοποίησης από τα κοινά της ΑΕΚ.

Τα πράγματα δεν είναι θετικά για φέτος και δεν πρόκειται να αλλάξουν στο φινάλε. Αυτό το οποίο απομένει είναι τέσσερα ματς, στα οποία πρέπει να επιτευχθεί το μίνιμουμ των στόχων. Δηλαδή να κατακτηθεί μία θέση που θα οδηγήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Οσο κι αν μοιάζει ελάχιστο, αυτός είναι ο πραγματικός στόχος που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη ομάδα της ΑΕΚ. Ωστόσο δεν φοβάμαι τίποτα για τη συνέχεια.

Εκείνος τα έκανε χάλια, εκείνος θα τα φτιάξει

Δεν φοβάμαι τίποτα. Οχι μόνο, επειδή όσα έχουμε ζήσει φέτος είναι τα χειρότερα που έχουν περάσει οι περισσότεροι από εμάς στο διάστημα που ο καθένας παρακολουθεί την ΑΕΚ. Γιατί, αν έχεις δει τα χειρότερα, αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορεί αυτό το πράγμα να έχει ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες. Το πιο σημαντικό δεδομένο πάντως, που μου δείχνει, ότι δεν πρέπει να φοβάμαι τίποτα είναι πως η ΑΕΚ, έστω και αυτή η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει, κρύβει από πίσω της μία από τις πιο ισχυρές διοίκησης που είχε ποτέ στην ιστορία της.

Επειδή πολλές φορές νομίζω, ότι ξεχνάμε το παρελθόν ή κάποιες φορές εξωραΐζουμε πρότερες καταστάσεις, η πραγματικότητα είναι πως οι περίοδοι που η ΑΕΚ ήταν ισχυρή διοικητικά, με παράγοντες που είχαν την ικανότητα και την οικονομική ευρωστία να τραβήξουν το καράβι, ήταν ελάχιστες. Τώρα ζούμε μία από αυτές. Βιώνουμε μία συγκυρία, κατά την οποία η ΑΕΚ έχει ισχυρή διοίκηση με τον Μελισσανίδη να είναι εγγυητής για τα έργα υποδομών και για το μέλλον της ομάδας.

Η εκτίμησή μου, προέρχεται από αυτό το δεδομένο. Εκείνος που έκανε την ΑΕΚ πρώτη μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, εκείνος που έχει την βασική, σχεδόν αποκλειστική, ευθύνη για αυτό το συνονθύλευμα, το οποίο εμφανίζεται την τελευταία τριετία, είναι και εκείνος που θα μπορέσει να βρει τη λύση για να προχωρήσει η ΑΕΚ στη συνέχεια της. Είναι τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο, όσο και σύνθετο μαζί. Γιατί το ποδόσφαιρο μοιάζει απλό, αλλά δεν είναι.

Οι…επενδυτές

Ευφυολογήματα περί μεγάλων επενδυτών που βρίσκονται στην πόρτα της ΑΕΚ, ας μην τα ζήσουμε ξανά. Είναι νωπές οι μνήμες από εκείνη την θλιβερή τριετία με Θανόπουλο και Αδαμίδη, όπου λογιών λογιών υποψήφιοι επενδυτές έρχονταν να διαλύσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Μέχρι και ο Σαλιαρέλης έφτασε στην πόρτα της ΑΕΚ και είμαστε πολύ τυχεροί που υπήρξε γενική κατακραυγή και έμεινε εκτός τελικά ο «εχθρός».

Ηταν πολλές περιόδους κατά τις οποίες, τη μία ο Παναθηναϊκός και την άλλη ο Ολυμπιακός, επιχείρησαν να κάνουν την ΑΕΚ υποχείριο τους. Αλλά ο οργανισμός άντεξε. Κατάφερε να μείνει όρθιος και να ξεπεράσει τα πάρα πολύ δύσκολα. Τώρα είναι ξανά μία δύσκολη συγκυρία, αλλά τουλάχιστον έχεις κάπου για να πατήσεις και να πιαστείς. Θα έχεις σε λίγο καιρό το «σπίτι» σου, έχεις μια κατάσταση που ουδείς μένει απαθής παρατηρητής.

Αντίο!

Οσον αφορά την ομάδα, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο, ότι ο κύκλος έχει κλείσει. Ο Χιμένεθ πρέπει να κατανοήσει, ότι όσο και αν δεν γίνεται κουβέντα φανερά για την προπονητή, ώστε να μη χαλάσει η ψυχολογία του και να μείνει ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ, δεν μπορεί να είναι αυτός που θα βρίσκεται στην επόμενη μέρα της ομάδας. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν προπονητή σημείο αναφοράς, έναν τεχνικό που θα έχει ηγετικές ικανότητες και θα μπορέσει να εξελίξει τους παίκτες και την ομάδα, για να ξαναγίνει η ΑΕΚ αυτή που πρέπει.

Παράλληλα, επειδή είναι ξεκάθαρο, ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικότητας σε αυτή την ομάδα και χρειάζεται πολλά για να αλλάξει, απαιτούνται πολλές και σημαντικές ενισχύσεις σε ποιότητα και εμπειρία. Με ποδοσφαιριστές που θα παίρνουν την ομάδα στην πλάτη τους και θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω και τους υπόλοιπους. Αντιλαμβάνομαι, πως το κλίμα των ημερών και το εύκολο θα ήταν να λαϊκίσω και να πω και εγώ, ότι πρέπει να φύγουν όλοι και να μην υπάρξει κανένας από αυτήν την ομάδα.

Εκτίμησή μου παραμένει, παρά τις αποτυχίες της φετινής σεζόν, πώς το ρόστερ της ΑΕΚ έχει ικανότητες. Αυτό που χρειάζεται είναι προσθήκες ποιότητας και εμπειρίας. Παίκτες βράχοι, κολώνες μέσα στην ομάδα, που γύρω τους θα μπορέσουν να εξελιχθούν και να αξιοποιηθούν και αρκετοί από τους παρόντες. Αρα, η ΑΕΚ δεν θέλει πασαλείμματα, αλλά παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα είναι άμεσα 11αδάτοι.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X