Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ για 14η φορά στην ιστορία της (VIDEO)

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ για 14η φορά στην ιστορία της (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Το 14ο Κύπελλο της ΑΕΚ που επικράτησε με 3-0 του Ατρόμητου στον τελικό του ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του τελευταίου τροπαίου της ΑΕΚ. Στις 30 Απριλίου του 2011 η Ενωση αντιμετώπισε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος τον Ατρόμητο και με σχετική ευκολία είχε επικρατήσει 3-0 πανηγυρίζοντας το 14ο τρόπαιο στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση.

Ηταν ένας τίτλος-βάλσαμο σε μία από τις ήδη πολύ δύσκολες μέρες της ΑΕΚ. Εν μέσω διοικητικής ρευστότητας, οικονομικής δυσπραγίας αλλά και αγωνιστικής ένδειας, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ και των 6-7 παικτών κλάσης που διέθετε (και που πλαισιώνονταν από ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έρχονταν στην ΑΕΚ) κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.

Αρχικά, να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά με εκείνο το γκολ του Ισπανού Μίτσελ από… πενήντα μέτρα στις καθυστερήσεις, να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά με το γκολ του Δέλλα στην Τούμπα και να πάρει τελικά το Κύπελλο απέναντι σε μία από τις καλές ομάδες της εποχής.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, αφού αξιώθηκε να κατακτήσει έναν τίτλο. Εχοντας κάνει καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στα μαύρα χρόνια της «παράγκας» και της απαξίωσης του ποδοσφαίρου μας, είχε… φάει τα νιάτα του με το να βλέπει τον Ολυμπιακό να κατακτά τα πάντα. Ενα χρόνο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, σήκωσε ένα Κύπελλο.

Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 28′ μετά από σέντρα του Νάτσο Σκόκο που στην ίδια φάση έπαθε θλάση και αντικαταστάθηκε. Στη θέση του μπήκε ο Γαλλομαροκινός (δανεικός από τη Σεβίλη) Ναμπίλ Μπαχά και αυτός ήταν που πέτυχε το 2-0 στο 78′. Ο Παντελής Καφές σημείωσε το τρίτο γκολ με πλασέ στο 83′ και πανηγύρισε Κύπελλο με τρίτη ομάδα στην καριέρα του, μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32′ Μπαχά), Μπλάνκο (70′ Καφές)

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X