ΑΕΚ ποτισμένη στην μιζέρια της, έχασε με απίστευτο τρόπο και δεν πάει τελικό!

ΑΕΚ ποτισμένη στην μιζέρια της, έχασε με απίστευτο τρόπο και δεν πάει τελικό!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έφερε τον ημιτελικό στα μέτρα της, προηγήθηκε και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς, αλλά με αστεία λάθη δώρισε τον τελικό στον ΠΑΟΚ (1-2)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα μπορούσε να είναι ο τρόπος για να σωθεί κάτι από τη φετινή τραγική χρονιά. Αλλά αυτή η ΑΕΚ, δεν μπορεί με τίποτα. Ακόμα και σε ένα ματς που το έφερε στα μέτρα της, ακόμα και σε ένα παιχνίδι που έπαιξε συγκεντρωμένα και είχε τον πρώτο λόγο, έκανε κωμικά λάθη και αποκλείστηκε με νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-1). Δώρα της άμυνας, η αργοπορία του Μάνταλου στο πρώτο γκολ, το λάθος απειρίας του Μιτάι στο δεύτερο, ισοπέδωσαν όλη την εικόνα.

Ολα χαμένα, αλλά δεν θα μπορούσε να συμβεί και αλλιώς για τη φετινή ΑΕΚ. Εστω και εάν κατάφερε να αντέξει στο μαϊμουδένιο πέναλτι που ανακάλυψε ο Ιταλός διαιτητής για να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, έστω και αν είχε τεράστιο Τσιντώτα να κρατά κάθε φάση και πήρε προβάδισμα με γκολάρα του Γαλανόπουλου, έχασε με αστείο τρόπο. Μια περίληψη όσων έχουν συμβεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, που είναι η πλέον αποτυχημένη των τελευταίων ετών.

Ελεγξε το παιχνίδι

Με δεδομένο πως κόντρα στον Ολυμπιακό είχε καλή εφαρμογή για 45’, έλειπε ο Λιβάι, αλλά παίζει και ο ΠΑΟΚ με τρεις στόπερ, ο Χιμένεθ διατήρησε και στην Τούμπα τη διάταξη 3-5-2. Η διαφοροποίηση συγκριτικά με το προηγούμενο ματς αφορούσε την τριάδα της μεσαίας γραμμής, όπου έπαιξε με Κρίστισιτς (ως εξάρι), Γαλανόπουλο και Σιμάνσκι. Ο στόχος ήταν να ελέγξει το ρυθμό του ματς, να πιέσει καλά και να βγάλει αντεπιθέσεις.

Στη θεωρία το σχέδιο ήταν καλό, αλλά στην πράξη δεν βγήκε σωστά μέσα στο γήπεδο. Κυρίως, επειδή ο ΠΑΟΚ άφησε μπάλα και χώρο στην ΑΕΚ και αρκέστηκε να την περιμένει. Είχε άλλωστε και την ασφάλεια της νίκης από το πρώτο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε να δυσκολεύει ιδιαίτερα τους «κιτρινόμαυρους». Το πρόβλημα ήταν πως υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, ο Μάνταλος αναγκαζόταν να γυρνά πολύ πίσω για να πάρει μπάλες και ο Ανσαριφάρντ ήταν εντελώς αποκομμένος στην κορυφή της επίθεσης.

Κάτι έλειπε στην επίθεση

Συν τοις άλλοις, όσες φορές η ΑΕΚ επιχείρησε να ανεβάσει πολλούς παίκτες πάνω από τη μεσαία γραμμή, έβγαινε εκτεθειμένη στην άμυνα της, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα με γρήγορες πάσες στην πλάτη της άμυνας να δημιουργεί κενά. Η Ενωση είχε καταφέρει να κλειδώσει την μεσαία γραμμή, να κρατά την μπάλα, αλλά έλειπε ο τρόπος που θα μπορούσε να απειλήσει. Είναι ενδεικτικό, πως σε όλο το πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ είχε μόνο ένα μακρινό και παντελώς άστοχο σουτ του Λόπες.

Ηταν φανερό, πως ο Χιμένεθ επεδίωκε να μένει στο παιχνίδι και να κρατά το μηδέν στην άμυνα και να μένει συνεχώς μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, που θα έδινε ένα γκολ ανά πάσα στιγμή μέσα στο παιχνίδι. Το ζήτημα ήταν πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει καθόλου και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ματς. Κάτι που ήταν φανερό, ότι έπρεπε να αλλάξει στο δεύτερο μέρος.

Ανέβηκε και πήρε προβάδισμα

Η ΑΕΚ πέρασε δίχως προβλήματα την αρχική πίεση του ΠΑΟΚ και έπειτα για πρώτη φορά μετέφερε το σκηνικό γύρω από την εστία του Πασχαλάκη. Η Ενωση είχε ένα πεντάλεπτο που πίεζε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά εύλογα σε αυτό το διάστημα υπήρχαν κενά στην άμυνα της. Σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Ιταλός Ντοβέρι ανακάλυψε ανύπαρκτο πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Γαλανόπουλου στον Σφιντέρσκι, αλλά η θεία δίκη έστειλε την εκτέλεση του Βιεϊρίνια στο δοκάρι (με τον Τσιντώτα έχει πέσει σωστά).

Ξαφνικά, το μομέντουμ άλλαξε υπέρ της ΑΕΚ και ο Χιμένεθ έσπευσε να το εκμεταλλευθεί με τριπλή αλλαγή. Εκανε τριπλή αλλαγή και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά. Η Ενωση έπαιζε πλέον με 3-4-3, με Αλμπάνη και Τάνκοβιτς κοντά στον Ανσαριφάρντ. Συνεχόμενα κόρνερ, πίεση στην περιοχή του ΠΑΟΚ και φαινόταν πως…μύριζε κάτι καλό. Από εκτέλεση του Τάνκοβιτς, ο Γαλανόπουλος κινήθηκε έξυπνα και με κεφαλιά κανονιά έβαλε τον Πασχαλάκη στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς.

Κατάρρευση

Από εκεί και έπειτα, φαινόταν πως πηγαίναμε ξεκάθαρα πλέον σε παιχνίδι τακτικής και όλα στηρίζονταν σε λεπτές ισορροπίες. Εκεί φάνηκε πως η φετινή ΑΕΚ δεν μπορεί να διαχειριστεί κανενός είδους παιχνίδι. Σε φάση που θα έπρεπε να είχε καθαριστεί από νωρίς, ο Μπάμπα βρήκε χρόνο να περάσει πάσα στον αμαρκάριστο Κρμέντσικ τον οποίο κάλυπτε ο Μάνταλος και εκείνος ισοφάρισε με δυνατό σουτ, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Στο φινάλε, ο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα παίζοντας με 4-4-2 και ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης. Εριξε στο γήπεδο Κοσίδη και Νταντσένκο, μεταφέροντας την πίεση προς την εστία του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό για να φτιάξει η ΑΕΚ μια κανονική επίθεση και να έχει μία φάση για να μπορέσει να έχει τη δυνατότητα της πρόκρισης και της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου για έκτη συνεχόμενη φορά. Στο φινάλε μάλιστα, δέχτηκε και ακόμα ένα γκολ από κωμικά λάθη, χάνοντας και το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία, 3-4-3): Πασχαλάκης, Ινγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77’ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπάμπα, Ουάρντα (87’ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (77’ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι (88’ Κοσίδης), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (88’ Νταντσένκο), Σιμάνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Κρίστισιτς (62’ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Λόπες (62’ Μιτάι), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ

Ο Ιταλός Ντοβέρι χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ινγκασον (34’), Κρμέντσικ (86’)– Ανσαριφάρντ (36’), Γαλανόπουλο (59’), Σβάρνα (86’), Νεντελτσεάρου (90’+).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X