ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Η Ενωση θέλει γκολ και πρέπει να γίνει πιο τολμηρή!»

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Η Ενωση θέλει γκολ και πρέπει να γίνει πιο τολμηρή!»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ελέγχει το ματς στην Τούμπα, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ για να βρει το πολυπόθητο τέρμα και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Πλέον, η Ενωση χρειάζεται να σκοράρει στην επανάληψη για να έχει ελπίδες για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ κάνει τη δουλειά του. Η ΑΕΚ όχι. Πρέπει να είναι πιο τολμηρή και με περισσότερες ιδέες με την μπάλα στα πόδια. Ο ΠΑΟΚ έχει το 0-1 της Αθήνας μαζί του και παίζει με μεγάλη προσοχή και ψάχνει την κόντρα. Σε μία τέτοια φάση άγγιξε το γκολ, αλλά ο Τσιντώτας κράτησε την ΑΕΚ «ζωντανή». Ομως δεν φτάνει. Η ΑΕΚ θέλει γκολ. Έχει 45 λεπτά μπροστά της για να το βρει και αν κρατήσει και το μηδέν, να πάει έστω στην παράταση. Θέλει όμως κάτι… διαφορετικό μπροστά. Με μηδέν τελικές δεν πας πουθενά. Χρειάζεται ο Τάνκοβιτς κοντά στον Καρίμ. Ψάχνει την τελική έστω και με ατομική ενέργεια η ΑΕΚ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Όπως αναμενόταν η εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να ελέγξει τη μεσαία γραμμή, δεν έχει αφήσει μεγάλα κενά στην άμυνα της, αν και απαιτήθηκε η σωτήρια επέμβαση του Τσιντώτα για να μη βρεθεί πίσω στο σκορ. Λείπει η σωστή επιλογή στην τελική πάσα, αλλά με μεγάλες αποστάσεις και την μπάλα συνέχεια ψηλά, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Στο γκολ θα πάει το ματς, ας ελπίσουμε πως η ΑΕΚ θα ανεβάσει ρυθμό όσο περνά η ώρα.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Το γήπεδο είναι ο κριτής και στην πράξη αποδείχθηκε τελικά αποτυχημένη η τακτική επιλογή του Χιμένεθ. Ο αντίπαλος δίνει πολύ χώρο, που η ΑΕΚ με ένα επιθετικό χαφ κι έναν φορ δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί, ενώ παρασύρεται κι ανεβαίνει ψηλά, με αποτέλεσμα να την έχουν ανοίξει στην κόντρα με κάθετες τέσσερις – πέντε φορές εύκολα. Οι δύο με τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Βεβαίως είναι σημαντικό πως η ΑΕΚ πάει στην ανάπαυλα χωρίς να έχει πεταχτεί ακόμη εκτός πρόκρισης, αλλά με αυτή την εικόνα του αγώνα, το πιθανότερο είναι να δεχθεί πρώτη γκολ, αφού εκείνη δεν μπορεί να απειλήσει καθόλου και έχει σε τελική ανάλυση, αναγκαστικά με το σχήμα της, την προσέγγιση μπας και γίνει καμιά στραβή και της κάτσει. Θα χρειαστεί πάρα πολλή τύχη για να συμβεί κάτι τέτοιο.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Η ΑΕΚ πρέπει να γίνει πιο τολμηρή. Έχει την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορεί σωστά μέχρι το τελευταίο τρίτο αλλά εκεί μπλοκάρει και δεν μπορεί να απειλήσει. Δεν έχει τους παίκτες να πάει στο ένας εναντίον ενός και δεν βρίσκει διαδρόμους. Ο Ανσαριφάρντ με τον Μάνταλο δεν κάνουν καλό παιχνίδι και δείχνουν εκτός κλίματος.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει επιλέξει μια ενδεκάδα που επί της ουσίας περιλαμβάνει τέσσερις χαφ (Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο, Κρίστιτσιτς και Μάνταλο) και που έχει ως στόχο να έχει η ομάδα του περισσότερο την μπάλα στα πόδια της. Κι αυτό συμβαίνει, αλλά δεν αρκεί από τη στιγμή που δεν μπορεί να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει σοβαρά τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι αμύνονται καλά και στοχεύουν να χτυπήσουν στην κόντρα, κυρίως από τα άκρα. Τα ζητούμενα είναι δύο για την ΑΕΚ. Το πρώτο να σταθεί η άμυνα στο ύψος της, όποτε ο ΠΑΟΚ θα απειλήσει σε αντεπίθεση. Και το δεύτερο να πατήσει η ΑΕΚ πιο πολύ στην αντίπαλη περιοχή και να σουτάρει περισσότερο έξω από αυτή, ώστε να βρει με κάποιο τρόπο, το γκολ που θέλει. Σπουδαία και μακάρι να αποδειχτεί και καθοριστική η επέμβαση του Τσιντώτα στο 25ο λεπτό. Καλύτερος μέχρι στιγμής για την ΑΕΚ ο Τσιγκρίνσκι και χειρότερος ο Μάνταλος, που πρέπει να ανέβει γιατί είναι «κλειδί».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Για να πω την αλήθεια, ο τρόπος που παίζει η ΑΕΚ, είναι περισσότερο σαν να έχει κερδίσει το πρώτο ματς με 1-0 και θέλει να το κλειδώσει, παρά σαν να κυνηγάει ανατροπή. Καλά έχει κλειδώσει την μεσαία γραμμή, καλά κρατάει την μπάλα, αλλά πρέπει και να απειλήσει. Και μέχρι τώρα δεν μπορεί να το κάνει. Ούτε ευκαιρία δεν έκανε στα πρώτα 45 λεπτά, γιατί δεν μετράω αυτό το σκοτωμένο σουτ του Λόπες. Στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει σίγουρα να βάλει περισσότερο ρίσκο και περισσότερη κίνηση στο παιχνίδι της, αλλιώς θα πάει σβηστά το ματς μέχρι τέλους.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X