Η ΑΕΚ πρέπει να αρχίσει να κερδίζει και οι παρεμβάσεις του Αγγέλου

Η ΑΕΚ πρέπει να αρχίσει να κερδίζει και οι παρεμβάσεις του Αγγέλου
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την εύκολη ήττα απο τον Παναθηναϊκό και τις παρεμβάσεις του κόουτς Αγγέλου

H ΑΕΚ έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ήττα, την 4η συνεχόμενη και πήρε την 4η θέση στην βαθμολογία. Σίγουρα ο τελευταίος μήνας ήταν καταστροφικός με την ομάδα σχεδόν να καταρρέει και από εκεί που διεκδικούσε την 2η θέση, τελικά κατέληξε πίσω από Λαύριο και Προμηθέα. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του ο Βαγγέλης Αγγέλου, παρουσιάζοντας κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι της ομάδας που λογικά θα δούμε περισσότερο στην συνέχεια. Το θέμα είναι οτι απο εδώ και στο εξής άλλη ήττα θα είναι καταστροφική.

Σαν φιλικό

Το παιχνίδι εξαρχής ήταν δύσκολο απέναντι στον Παναθηναϊκό και αν προσθέσουμε και ότι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, το μετέτρεψε σε έναν αγώνα επίδειξης αφού οι άμυνες ήταν κάτι παραπάνω από χαλαρές. Όπως είπε και ο Βαγγέλης Αγγέλου, αρχικό του μέλημα αυτές τις πρώτες δέκα μέρες που βρίσκεται στην ομάδα, ήταν να δει σε επίπεδο καταπόνησης ήταν ο κάθε παίκτης σωματικά αλλά και ψυχολογικά, ώστε να τον χειριστεί ανάλογα. Οι πολλοί τραυματισμοί και οι υπερπροσπάθεια κάποιων παικτών τους έχει αφήσει σημάδια που πρέπει να γιατρευτούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από εκεί και πέρα στον αγώνα αυτό καθεαυτό, είδαμε κάποια μικρά πραγματάκια που χαρακτηρίζουν την φιλοσοφία του κόουτς Αγγέλου και που προσπάθησε να εφαρμόσει στο πρώτο επίσημο του παιχνίδι. Βέβαια δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σε ένα παιχνίδι που έλειπαν οι δύο πρώτοι σκόρερ της ομάδας (Λάνγκφορντ, Μορέιρα), οι οποίοι αλλάζουν άρδην την επιθετική στόχευση της ομάδας, αλλά και μόνο που επιχειρήθηκαν κάποια πράγματα σημαίνει ότι στην πορεία θα τα δούμε παραπάνω.

Η ταχύτητα και η ζώνη

Η Ένωση με το προηγούμενο προπονητικό τιμ, έπαιζε αυστηρά σετ παιχνίδι στο 5 εναντίον 5, με αργό και κοντρόλ ρυθμό. Ο κόουτς Αγγέλου θέλει η ομάδα του να τρέχει και να προσπαθεί να βρίσκει πόντους απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα αιφνιδιασμό. Είδαμε εχθές ότι όποτε έπαιρνε η ομάδα το ριμπάουντ και πάσαρε γρήγορα στον γκαρντ προσπαθούσε να τρέξει και να βάλει περισσότερη ταχύτητα στην ανάπτυξη της. Δεν κατάφερε να το μετουσιώσει σε πόντους αλλά είναι ένα δείγμα. Δεν είναι και εύκολο για παίκτες που σχεδόν 2 χρόνια παίζουν με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, να αλλάξουν με μόλις 10 μέρες προπόνηση.

Το 2ο και ίσως πιο σημαντικό που είδαμε είναι αυτό που είχαμε προαναγγείλει από την παρουσίαση της φιλοσοφίας του κόουτς, που δεν είναι άλλο από την άμυνα ζώνης. Για την ακρίβεια δεν είναι καθαρή ζώνη, αλλά κάτι ενδιάμεσο μεταξύ μαν του μαν και ζώνης, την οποία ο κόουτς χρησιμοποιούσε κατά κόρον στον Ιωνικό φέτος. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να την δω απέναντι στο Παναθηναϊκό, γιατί μια τέτοια ζώνη αν δεν την έχεις δουλέψει πολύ και σωστά μπορεί να αποβεί καταστροφική, όπως εχθές ας πούμε. Οι πράσινοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, εκμεταλλεύτηκαν τις αρρυθμίες στην εφαρμογή της από τους παίκτες της ΑΕΚ και σούταραν με 53% (15/28) στο τρίποντο με τα περισσότερα από αυτά να είναι εντελώς ελεύθερα μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η ζώνη θα είναι ένα τρικ που θα βοηθήσει ή όχι την ΑΕΚ.

Επανήλθε ο Γκίκας

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα δεν θέλει ιδιαίτερη κριτική αφού οι δύο ομάδες περισσότερο το είδαν σαν παιχνίδι προετοιμασίας για τα πλέι-οφ παρά με σκοπιμότητα, ενώ και η διαφορά ποιότητας ήταν παραπάνω από εμφανής. Ο Παναθηναϊκός όποτε είχε Χεζόνια-Παπαπέτρου στο παρκέ δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την ΑΕΚ, ενώ και μέσα στην ρακέτα με την απουσία του Μορέιρα κανείς δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους ψηλούς των πρασίνων.

Ατομικά μπορούμε να πούμε ότι επιτέλους μετά τον τραυματισμό του, εμφανίστηκε ο κανονικός Γκίκας που έκανε ένα αλάνθαστο παιχνίδι (7/7 σουτ) και βοήθησε σε σημαντικά σημεία να μην ξεφύγει η διαφορά πάνω από τους 20. Ο Μέικον, με την απουσία του Λάνγκφορντ, όπως ήταν φυσικό πήρε περισσότερες προσπάθειες και τις τελείωσε με επιτυχία, ενώ και ο Χρυσικόπουλος δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Ο Γιάνκοβιτς μετά από καιρό έδειξε σφυγμό, ενώ και η επιστροφή του Λοτζέσκι έφερε την περιφερειακή απειλή ξανά στην ομάδα. Ο Ζήσης σε άλλη μια κακή εμφάνιση δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά και ο Ματσιούλις έδωσε μάχες χωρίς να ξεχωρίσει όπως σε προηγούμενα ματς.

Πλέον τα ψέματα τελείωσαν, από εδώ και πέρα όλα τα ματς είναι τελικοί, όλα τα ματς είναι σημαντικά και τα λάθη δεν συγχωρούνται. Η ΑΕΚ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ, που κέρδισε 3 φορές φέτος και ΠΡΕΠΕΙ να περάσει στην επόμενη φάση και να μπει στην τετράδα. Αυτός είναι ο μίνιμουμ στόχος που πρέπει να έχει η ομάδα και μετά …βλέπουμε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X