Ανόητες... συζητήσεις, απαράδεκτη ηττοπάθεια

Ανόητες... συζητήσεις, απαράδεκτη ηττοπάθεια
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ενόψει του δεύτερου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ξεκάθαρο ότι η ηττοπάθεια με την οποία έχει ποτιστεί ο ποδοσφαιρικός οργανισμός της ΑΕΚ, έχει περαστεί σε πολύ κόσμο. Κι επειδή έχουμε πιάσει πλέον τριετία με αυτή την κατάσταση, είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι είναι δύσκολο να αποτιναχτεί από το «σώμα» της ΑΕΚ.

Μια από τις πολλές… ανόητες συζητήσεις που γίνονται στο περιβάλλον της ομάδας, είναι το αν θα είναι προτιμότερο να νικήσει στη ρεβάνς Κυπέλλου και να προκριθεί ή να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο ματς των play offs, που επί της ουσίας θα εξασφαλίσει στην ΑΕΚ το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κι αυτή η ανόητη… συζήτηση γίνεται σοβαρά και όχι στην πλάκα! Σα να απαγορεύεται δηλαδή να πετύχεις δύο σερί θετικά αποτελέσματα κόντρα στον ΠΑΟΚ! Δηλαδή, ο Χριστός και η Παναγία! Προσέξτε, αναφέρομαι στη νοοτροπία της ηττοπάθειας και όχι σε αγωνιστικές αναλύσεις.

Σα να τους λες… «αφού βλέπετε ότι δεν… το έχετε»

Όταν λοιπόν στο περιβάλλον της ομάδας, γίνονται σοβαρά τέτοιες συζητήσεις, κάπου δείχνει λογικό μετά και το πλέον παράλογο που λένε ορισμένοι και που προσωπικά μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι, ότι δηλαδή είναι προτιμότερο να αποκλειστεί η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ για να μην χάσει και πέμπτο σερί τελικό!

Να κατηγορείς δηλαδή σωστά τους παίκτες της ομάδας σου για τη λούζερ νοοτροπία που έχουν αποκτήσει την τελευταία τριετία κι εσύ να έχεις ακόμα πιο λούζερ νοοτροπία από εκείνους και να τους λες… «παιδιά, εγκαταλείψτε την προσπάθεια, ρίξτε λευκή πετσέτα αφού βλέπετε ότι δεν… το έχετε».

Πόσο εξοργιστική αυτή η νοοτροπία και πόσο μακριά από την ΑΕΚ που θέλουμε να βλέπουμε και που ζητάμε; Κι αν κάποιον δεν τον ενοχλεί και δεν τον εξοργίζει, σημαίνει πραγματικά ότι έχει συμβιβαστεί πλήρως με αυτή την ηττοπάθεια.

Προφανώς κι εγώ έχω απογοητευτεί πλήρως με την ομάδα φέτος, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, που έχουμε μια ΑΕΚ που μας απογοητεύει. Ποτέ όμως δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, κι αυτό είναι που πρέπει να αποτελεί τη μόνιμη απαίτησή μας, με όποια ομάδα της ΑΕΚ κι αν έχουμε να κάνουμε.

31 πόντους πίσω το 2016, που πήρε το Κύπελλο

Να θυμίσω εδώ ότι το 2011, η ΑΕΚ νίκησε στη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου, τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με την κεφαλιά του Δέλλα (0-1) και τρεις μέρες μετά, έφαγε «εξάρα» από τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο. Και πήρε το Κύπελλο στον τελικό με τον Ατρόμητο. Γράφτηκε στην ιστορία το Κύπελλο, όπως γράφτηκε στην ιστορία και η «εξάρα».

Στους περισσότερους από τους τελικούς με τον ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ δεν ήταν το φαβορί. Θυμίζω ότι το 2002, πήρε το Κύπελλο (σαν χθες μάλιστα), έχοντας υποστεί την ήττα-σοκ που σήμανε απώλεια πρωταθλήματος, μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, από τον ίδιο αντίπαλο και στο ίδιο γήπεδο.

Ή μήπως ήταν φαβορί η ΑΕΚ στον τελικό του 2016, που το σήκωσε μπροστά στα μάτια του θλιμμένου… Γκιρτζίκη; Ξέρετε πόσους πόντους πίσω από τον ΟΣΦΠ ήμασταν στο τέλος εκείνου του πρωταθλήματος; 31! Ή μήπως είχαμε καλύτερη ομάδα από τον ΟΣΦΠ το 2009, που το χάσαμε στο 34ο πέναλτι; Τέταρτη είχε βγει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, καμιά εικοσαριά βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή ΟΣΦΠ.

Και σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν έχει μία πιθανότητα στις εκατό η ΑΕΚ για επιτυχία κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, οφείλει να «πεθαίνει» για αυτή, να την κυνηγά μέχρι τέλους και να μην εγκαταλείπει ποτέ. Αν είναι δυνατόν να διακατεχόμαστε από τέτοια νοοτροπία…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X