Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00-Πληροφορίες για άρση SMS και διαδημοτικές μετακινήσεις

Κορωνοϊός: Αλλάζει ώρα η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00, παρουσία και του υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια, της καθηγήτριας Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνας Παπαευαγγέλου και του καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών για κατάργηση από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, του υποχρεωτικού SMS για τις μετακινήσεις -μετά και την επαναλειτουργία της εστίασης-, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από τη συγκεκριμένη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα, ενώ «ελεύθερες» παραμένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Από την άλλη, το ζήτημα κατάργησης του SMS είναι κάτι που βρίσκεται αρκετά ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης των ειδικών, αφού εκτιμάται ότι μετά και το άνοιγμα της εστίασης το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα είναι λειτουργικό. Ήδη για το συγκεκριμένο ζήτημα κυβερνητικά στελέχη έχουν προϊδεάσει για την κατάργηση του γραπτού μηνύματος στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μια ώρα και η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 23:00, αντι για τις 22:00 που ισχύει σήμερα. Μετά την εστίαση, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαϊου και του τουρισμού τέσσερις ημέρες μετά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X