Η τριάδα στον άξονα είναι το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει η ΑΕΚ

Η τριάδα στον άξονα είναι το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος τα... βάζει κάτω στο blog του για το ματς με την ΠΑΟΚ και τη μόνη βάση που μπορεί να στηριχθεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ την Μεγάλη Πέμπτη παίζει τα ρέστα της στην Τούμπα. Αν θέλει να βρίσκεται ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ενας στόχος «ζωντανός» ακόμη.

Εκεί από όπου δεν έχει λείψει από το 2016 η Ενωση και έχει καταφέρει να σηκώσει μόνο μία κούπα. Στα πλέι οφ έχει ακόμη 4 κρίσιμα ματς. Μόλις 4 βαθμούς απέχει από τον ΠΑΟ και καλείται να τους διατηρήσει για να βρίσκεται και του χρόνου στην Ευρώπη. Ομως και αυτοί οι μίνιμουμ στόχοι της ΑΕΚ δεν μπορούν να θεωρούνται εξασφαλισμένοι μέσα σε αυτή την κατάσταση που βιώνει.

Τραυματισμοί, ελάχιστες λύσεις, κακή-κάκιστη άμυνα, «λίγη» επιθετικά παρότι διαθέτει καλές μονάδες. Μέσα σε όλα αυτά και τα αποδυτήρια προσπαθούν να διαχειριστούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Προπονητολογία, παίκτες πάνε και έρχονται. Λίγοι έχουν εξασφαλισμένη θέση, αλλά και αυτοί δεν τολμούν να θεωρούν εαυτόν σίγουρο. Διότι σε ένα μίνιμουμ ποδοσφαιρικό σχέδιο με σύνεση και λογική, οι περισσότεροι πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Αν όχι η απόσταση με τον Ολυμπιακό, τον καλύτερο σε όλα τα επίπεδα, θα… εκτοξευτεί και άλλο αντί να συμμαζεύεται. Βεβαίως η κουβέντα για την απόσταση με τον ΟΣΦΠ έχει πολλές παραμέτρους και βασίζεται στο τι έχει αποφασίσει να κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και κυρίως με ποιούς θα κάνει αυτό που έχει αποφασίσει.

Ομως τώρα έχει… δουλειά και ο Μανόλο Χιμένεθ που βλέπει την κλεψύδρα να αδειάζει, καλείται να την βγάλει εις πέρας. Και την Μεγάλη Πέμπτη έχει πολύ σημαντικό ματς στα πόδια της η ΑΕΚ. Έστω και η… μισή ΑΕΚ. Οι Γκαρσία-Λόπες είναι οι δύο νέες απουσίες, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το έργο της γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καλούμενη να ανατρέψει το 0-1 του ΟΑΚΑ. Για να μπορεί να ελπίζει η ΑΕΚ σε κάτι καλό στην Τούμπα πρέπει να κρατήσει το μηδέν πίσω και να έχει ένταση μέχρι τέλους. Δύσκολα και τα δύο. Πολύ δύσκολα. Κόντρα σε μία ομάδα που έχει την ικανότητα να φτιάξει 2-3 καλές φάσεις στο 90λεπτο για να σκοράρει.

Για όλα τα παραπάνω: το 4-3-3 θεωρώ ότι πρέπει να είναι η πρώτη… σκέψη του Μανόλο Χιμένεθ για μεθαύριο. Δίχως να γνωρίζω δοκιμή ή οτιδήποτε από τα Σπάτα. Η τριάδα είναι το μόνο που μπορεί αυτή την εποχή να δώσει δύναμη και ενέργεια σε μία ομάδα που… παραπατά στο πρώτο φύσημα του ανέμου. Ο Γαλανόπουλος είναι σταθερά καλός και επιδραστικός στο παιχνίδι, ο Κρίστιτσιτς βρίσκεται σε… καλό φεγγάρι σε επίπεδο ισορροπίας των γραμμών και ο Σιμάνσκι είναι μία συνθήκη που αλλάζει τα δεδομένα με το πρέσινγκ ψηλά.

Και μία τέτοια τριάδα με Κρίστιτσιτς-Σιμάνσκι-Γαλανόπουλο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του ματς, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει τον πιο φορμαρισμένο χαφ του (Ελ Καντουρί) διαθέσιμο. Και κανείς δεν ξεχνά πως η τριάδα της ΑΕΚ στον άξονα (Σιμόες-Γαλανόπουλος-Σάκχοφ) και το τρικ στην αριστερή πλευρά είχε φέρει την καλή εικόνα και το 2-2 στην Τούμπα τον περασμένο Γενάρη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X