Κορωνοϊός: Σοκαριστικές εικόνες από την Ινδία (VIDEO)

Κορωνοϊός: Σοκαριστικές εικόνες από την Ινδία (VIDEO)

Πραγματική κόλαση στην Ινδία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ινδος γιατρός στην καρδιά της επιδημίας του κορωνοϊού στην ασιατική χώρα προειδοποίησε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες «πρόκειται να είναι κόλαση».

Ο Δρ Shaarang Sachdev, από το νοσοκομείο Super Speciality Aakash Healthcare στην πληγείσα πρωτεύουσα του Δελχί, δήλωσε ότι η χώρα βιώνει το χειρότερο σημείο της πανδημίας μέχρι στιγμής και χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση ως «κρίσιμη».

Για πέντε συνεχόμενες ημέρες μέχρι τη Δευτέρα, η Ινδία κατέγραφε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων Covid που ξεπερνούσαν τα 350.000. Ο σημερινός αριθμός είναι 323.144, αν και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πιθανότατα είναι αποτέλεσμα των λιγότερων τεστ που έγιναν το Σαββατοκύριακο και όχι ένδειξη ότι το κύμα των νέων κρουσμάτων επιβραδύνεται.

Οι ινδικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν επίσης ακόμη 2.771 θανάτους από κορωνοϊό σήμερα – ελαφρώς λιγότερα από τον αριθμό θυμάτων της Δευτέρας, αλλά και πάλι εν μέσω προειδοποιήσεων ότι πολλοί θάνατοι δεν καταγράφονται.

Καθώς η κατάσταση στην Ινδία επιδεινώνεται, η πρώτη παρτίδα βρετανικής ιατρικής βοήθειας έφτασε στη χώρα σήμερα με 100 αναπνευστήρες και 95 συμπυκνωτές οξυγόνου για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την έλλειψη κλινών ΜΕΘ και δεξαμενών οξυγόνου. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Γαλλία και το Πακιστάν έχουν επίσης υποσχεθεί να στέλνουν ιατρική βοήθεια.

«Αυτή η πανδημία είναι η χειρότερη που έχουμε δει μέχρι τώρα. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κόλαση για εμάς».

Δείχνοντας μια νεαρή γυναίκα σε έναν αναπνευστήρα, είπε: «Αυτή η γυναίκα θα έπρεπε να είναι τώρα στη ΜΕΘ.

«Ήταν εδώ για δύο μέρες επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ».

Η Ινδία των 1,4 δισ. κατοίκων αντιμετωπίζει χρόνια έλλειψη ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ακόμη έλλειψεις σε οξυγόνο και πολλοί αναγκάζονται να στραφούν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις για μαζικές ταφές και αποτεφρώσεις καθώς οι υπάρχοντες χώροι και εγκαταστάσεις έχουν κατακλυστεί.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη κρεβατιών, οι ινδικές αρχές στρέφονται σε αμαξοστοιχίες τρένων, τις οποίες μετατρέπουν σε σε θαλάμους απομόνωσης.

Η Ινδία άρχισε επίσης να μεταφέρει αεροσκάφη δεξαμενόπλοια οξυγόνου σε κράτη που έχουν ανάγκη. Στη χώρα εκτελούνται επίσης ειδικά τρένα με παροχή οξυγόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X