Σύψας: «Ο κορωνοϊός θα καταστραφεί τον Αύγουστο του 2022 -Στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης!» (VIDEO)

Σύψας: «Ο κορωνοϊός θα καταστραφεί τον Αύγουστο του 2022 -Στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης!» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την άποψή του ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα τερματιστεί το καλοκαίρι του 2022 εξέφρασε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Κατά το καλοκαίρι του 2022 θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκου Σύψα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ, «τον Αύγουστο του 2022 όταν θα έχουμε τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, τότε ενδεχομένως θα καταστραφεί και ο ιός». «Από τη δίνη της πανδημίας δεν θα βγούμε πάντως το 2021», τόνισε. Ο κ. Σύψας επεσήμανε, επίσης, πως το μοναδικό όπλο προς την επιστροφή στην κανονικότητα είναι τα εμβόλια.

Παράλληλα, μίλησε για τη βρετανική μετάλλαξη που πλέον έχει επικρατήσει. «Η βρετανική μετάλλαξη έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Στην ουσία έχουμε μια νέα πανδημία που ξεκίνησε από τη βρετανική μετάλλαξη. Μας χτύπησε ανελέητα».

Τσιόδρας: Θα πέσουν οι μάσκες μεταξύ των εμβολιασμένων

Έχει κυριαρχήσει πλέον και στην πατρίδα μας η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, ωστόσο, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σε παρέμβασή του σε ημερίδα, να σταματήσουν να φορούν μάσκες οι εμβολιασμένοι.

“Τα δεδομένα δείχνουν ότι η παραλλαγή Β117 η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο κυριαρχεί και στην πατρίδα μας και για την παραλλαγή αυτή τα εμβόλια δουλεύουν. Η αποτελεσματικότητα τους είναι στο 97%.” Όπως είπε ο καθηγητής, η επιτροπή θα συζητήσει την χαλάρωση των μέτρων κυρίως όσον αφορά τους εμβολιασμένους. Με βάση τα στοιχεία η πανδημία δείχνει πτωτική τάση σε όλη τη χώρα, με μοναδική εξαίρεση τη Θράκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X