Η άτολμη ΑΕΚ έχασε (2-0) με γκολ-δώρα της άμυνας της στον Ολυμπιακό!

Η άτολμη ΑΕΚ έχασε (2-0) με γκολ-δώρα της άμυνας της στον Ολυμπιακό!
Photo Credits: INTIME

Ενα ημίχρονο δεν φτάνει, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε το καλό διάστημα και με τις κλασικές αδυναμίες οδηγήθηκε σε φτηνή ήττα στο Φάληρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκληρό μάθημα – ακόμα ένα – για την ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Επαιξε αξιοπρεπώς για ένα ημίχρονο, αλλά παραδόθηκε αμαχητί στο δεύτερο και ηττήθηκε με 0-2 από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ πλήρωσε την ατολμία στο καλό της διάστημα, όταν δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει έστω μία από τις φάσεις που δημιούργησε και βέβαια τα κωμικά λάθη στην άμυνα της, όπου ειδικά οι Νεντελτσεάρου και Αθανασιάδης δεν ενέπνεαν καμία σιγουριά με τις κινήσεις της.

Όταν ο Ολυμπιακός γκάζωσε στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειχνε να μπλοκάρει και να μην έχει λύσεις για να αντιδράσει. Η άμυνα της κατέρρευσε, τα λάθη ήταν αλλεπάλληλα και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία φάση για να απειλήσει τον αντίπαλο της. Μοιραία, έχασε το ματς και δεν μπορεί να αισθάνεται καθόλου ασφαλής για την Ευρώπη, αφού στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, η διαφορά από τον Παναθηναϊκό έκλεισε στους τέσσερις βαθμούς.

Προσαρμόστηκε, ισορρόπησε, αλλά κάτι έλειπε

Ο Χιμένεθ επέλεξε σε αυτό το παιχνίδι να πράξει αυτό που προετοίμασε στο προ εβδομάδων ματς του ΟΑΚΑ και να παίξει με τριάδα στην άμυνα, όπως δηλαδή και ο αντίπαλος του. Χρησιμοποίησε στην τριπλέτα της άμυνας Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα, άφησε ως μπακ χαφ Βασιλαντωνόπουλο και Λόπες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), γέμισε τη μεσαία γραμμή με Γαλανόπουλο, Σιμάνσκι και Μάνταλο και έβαλε τον Αλμπάνη ως παρτενέρ του Ανσαριφάρντ, κρατώντας στον πάγκο τον Λιβάι.

Η παρουσία της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική. Η Ενωση ήταν καλά τοποθετημένη μέσα στο γήπεδο, οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι στους ρόλους τους και περιόρισαν στο ελάχιστο τα ατομικά λάθη. Ειδικά εάν έλειπαν κάποιες λάθος αντιδράσεις σε στατικές φάσεις, η ΑΕΚ φαινόταν να ελέγχει καλά το παιχνίδι. Είχε πάει το ματς σε χαμηλό ρυθμό, κάτι που σαφώς και βόλευε τους «κιτρινόμαυρους», που μπορούσαν να κλείνουν χώρους και να είναι συμπαγείς.

Σημαντικό σε αυτό το διάστημα του ματς, ήταν πως η ΑΕΚ δεν αμυνόταν απλώς σωστά, αλλά μπορούσε να βρίσκει τον Ολυμπιακό σε ανισορροπία και να δημιουργεί προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Εκεί όμως, αν και ξεκινούσε με θετικό τρόπο, έλειπαν οι σωστές επιλογές σε τελική πάσα ή σε άλλες περιπτώσεις στο να εκμεταλλευτούν μια σωστή πάσα. Η ΑΕΚ είχε τις στιγμές της, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να γίνει αφεντικό στο ματς.

Γύρισε τούμπα το παιχνίδι

Ολα γύρισαν τούμπα με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την είσοδο Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μπρούμα και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό στην εξέλιξη του ματς. Με την είσοδο των τριών, ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την ένταση και το ρυθμό του ματς. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και από το ξεκίνημα εμφάνισε όλες τις γνώριμες αδυναμίες. Μεγάλες αποστάσεις, λάθος πάσες, κακές τοποθετήσεις.

Το κακό δεν άργησε να γίνει. Ο Μασούρας προκάλεσε ανισορροπία στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ελ Αραμπί βγήκε στον κενό χώρο και μοίρασε στον Μπρούμα που πλάσαρε σε κενή εστία για να ανοίξει το σκορ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πίεση του Ολυμπιακού, φάνηκε ξανά να βρίσκεται με εύθραυστη ισορροπία και με παίκτες που παραδόθηκαν εύκολα και φάνηκε να μην έχουν καθόλου αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό τους.

Ο Χιμένεθ απάντησε σχεδόν άμεσα με την είσοδο του Λιβάι, που κλήθηκε να παίξει δίπλα στον Ανσαριφάρντ. Ωστόσο, δεν υπήρχε πια η ηρεμία και ο έλεγχος στη μεσαία γραμμή από τους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να κρατήσει την μπάλα, να βγάλει επιθέσεις. Αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, έλλειψη ενέργειας στη μεσαία γραμμή, αργές κινήσεις. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ, είχε 1-2 καλές στιγμές ακόμα και έπειτα φάνηκε να αρκείται στον έλεγχο της μπάλας και σε παιχνίδι αναμονής.

Ηταν φανερό πως η ΑΕΚ χρειαζόταν ενέργεια στη μεσαία γραμμή. Η επιλογή του Χιμένεθ στο τελευταίο 20λεπτο ήταν να ρίξει στο ματς Κρίστισιτς και Σάκχοφ για να πάρει πάλι δύναμη στη μεσαία γραμμή και παράλληλα όρισε τον Λιβάι ως φορ για να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του και με τον Μάνταλο να παίζει κοντά του. Ωστόσο, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το κέντρο, έβγαζε ένταση και έκανε ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη και δίχως τρόπο να γίνει απειλητική. Ο Μαρτίνς φρέσκαρε συνεχώς τη μεσαία γραμμή για να έχει ένταση και απειλούσε συχνά πυκνά. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Τάνκοβιτς, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επίθεση και να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, συνεχόμενα αβίαστα λάθη στερούσαν από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να βγάλει οργανωμένη επίθεση. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στις καθυστερήσεις και το δεύτερο γκολ του Μπρούμα, πάλι από θλιβερά λάθη της άμυνας.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 3-4-3): Κρίστινσον, Παπασταθόπουλος, Σεμέντο (80’ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (46’ Εμβιλά), Σίλβα, Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης (46’ Μπρούμα), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Χασάν (46’ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83’ Τάνκοβιτς), Λόπες (84’ Μιτάι), Αλμπάνης (58’ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70’ Κρίστισιτς)

Ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς χρέωσε με κάρτα τους Σίλβα (44’), Παπασταθόπουλο (73’), Ρέαμπτσιουκ (86’) – Νεντελτσεάρου (72’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X