ΑΕΚ: Σαν σήμερα έφυγε ο Μίσσας Πανταζόπουλος

ΑΕΚ: Σαν σήμερα έφυγε ο Μίσσας Πανταζόπουλος
Photo Credits: INTIME

Ο Μίσσας Πανταζόπουλος της ΑΕΚ, έφυγε από την ζωή πριν από 15 χρόνια, τέτοια μέρα

Για να κερδίσει η ΑΕΚ τον τίτλο της «Βασίλισσας», απαιτείτο να στήσει τη δική της αυτοκρατορία. Πρωτομάστορας εκείνης της επιτυχίας, δημιουργός της ομάδας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της, ήταν ο μεγάλος Μίσσας Πανταζόπουλος που έφυγε σαν σήμερα το 2006.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ανέλαβε και τις τύχες της ΑΕΚ, η οποία μέχρι τότε είχε να επιδείξει μόλις ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1958).

Με το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Πανταζόπουλου και παίκτες-θρύλους όπως ο αδικοχαμένος Γιώργος Μόσχος, ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Αντώνης Χρηστέας, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Χρήστος Ζούπας, ο Στέλιος Βασιλειάδης και ο Αίας Λαρεντζάκης, η «Ένωση» κατέκτησε 4 διαδοχικά πρωταθλήματα.

Επιπλέον, επί των ημερών του, η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα που συμμετείχε σε Final 4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών: το 1966 στην Ιταλία (ήττες από Σλάβια Πράγας στον ημιτελικό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον μικρό τελικό).

Ουσιαστικά, ήταν ο αρχιτέκτονας του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968, με προπονητή τον άλλοτε συμπαίκτη και παίκτη του Νίκο Μήλα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X