Μιχάλη, ξέρω τι έκανες μετά το γκολ του Λιβάι

Μιχάλη, ξέρω τι έκανες μετά το γκολ του Λιβάι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι ζητήματα.. νοοτροπίας, μέσα από τον νεαρό φορ της ΑΕΚ, Μιχάλη Κοσίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται, είναι ελάχιστες οι φορές κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν (και όχι μόνο), που η ΑΕΚ έχει συμπεριφερθεί ως πραγματική ΑΕΚ.

Σίγουρα στο ματς με την Βόλφσμπουργκ τον περασμένο Σεπτέμβρη, άντε και με δέκα αστερίσκους να βάλω και το διπλό με τον Άρη στο Χαριλάου. Αλλά μέχρι εκεί. Και αυτό φυσικά και αποτελεί μια από τις βασικές ρίζες του προβλήματος της ομάδας. Που αν δεν λυθεί ,δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα.

Πάντως μια απ’ αυτές τις ελάχιστες φορές φέτος, που η ΑΕΚ συμπεριφέρθηκε ως κανονική ΑΕΚ, ήταν και μετά το γκολ που πέτυχε ο Λιβάι στο ντέρμπι της προηγούμενης Τετάρτης με τον ΠΑΟ. Βρήκε την ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και παρόλο που θεωρητικά η ισοπαλία ήταν σχετικώς βολικό αποτέλεσμα, δεν έπαιξε για να την διαφυλάξει, αλλά για να κυνηγήσει και γκολ νίκης. Ανοίχτηκε και ρίσκαρε, μήπως και τα φέρει όλα ανάποδα και κερδίσει. Όπως οφείλει να κάνει η ΑΕΚ.

Σ’ όλη αυτή την διαδικασία, μπήκαν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή στο γήπεδο. Πιθανότατα το έκαναν αυθόρμητα, διότι έτσι έκριναν πως θα πρέπει να κάνουν, χωρίς να πάρουν κάποια σχετική οδηγία από τον πάγκο. Ο πρώτος που μόλις σκόραρε ο Λιβάι, έτρεξε αμέσως στα δίχτυα για να πάρει την μπάλα και να την πάει γρήγορα στην σέντρα για να συνεχιστεί το ματς και να μην χαθεί χρόνος, ήταν ο Κοσίδης. Για να μην είμαι άδικος, την ίδια κίνηση έκανε και ο Μάνταλος. Εκείνος όμως που πήγε πρώτος, άρπαξε την μπάλα και άρχισε να τρέχει προς την σέντρα, ήταν ο Κοσίδης.

Όταν το σωστό, βγαίνει αυθόρμητα

Με λίγα λόγια, ο Mιχάλης Κοσίδης ήταν αυτός που μ’ αυτή την κίνηση, έδωσε επί της ουσίας το σύνθημα πως δεν είναι αρκετό για την ΑΕΚ το γκολ της ισοφάρισης και θα πρέπει στα λίγα λεπτά που απέμεναν, να κυνηγήσει και αυτό της νίκης. Προφανώς και εκείνη την στιγμή, καθόλου δεν το σκέφτηκε κάπως έτσι. Ως δηλαδή, πως πρέπει με την κίνηση του, να δώσει ένα σύνθημα σ’ όλη την ομάδα. Αλλά ήταν μια κίνηση που έγινε αυθόρμητα, χωρίς καθόλου σκέψη. Του βγήκε του Κοσίδη αυθόρμητα. Διότι αυτή είναι η νοοτροπία με την οποία έχει μεγαλώσει και έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά. Ένας 19χρονος, που όμως έχει ως συνείδηση τι είναι η πραγματική ΑΕΚ, πως πρέπει να λειτουργεί η κανονική ΑΕΚ και όταν χρειαστεί να το κάνει ο ίδιος, του βγαίνει αυτόματα.

Θυμίζω πως ο Κοσίδης είναι ένα παιδί που όλη του η ζωή και η κανονική και η ενήλικη ποδοσφαιρική, είναι μέσα στην ΑΕΚ. Η οικογένεια του είναι ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι η οικογένεια του. Και όλο αυτό φυσικά, καθορίζει και τη νοοτροπία του και την συμπεριφορά του, πέρα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα σε μια σεζόν. Κάτι το οποίο αποτυπώθηκε ξεκάθαρα, στον τρόπο που αντέδρασε και λειτούργησε, μόλις έβαλε το γκολ της ισοφάρισης ο Λιβάι στο ντέρμπι της προηγούμενης Τετάρτης.

Για τα προσόντα του και μόνο

Βεβαίως για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, ο Κοσίδης δεν είναι ένα παιδί που ήδη στα 19 του βρίσκεται στην πρώτη ομάδα και παίρνει χρόνο συμμετοχής, επειδή η οικογένεια του και ο ίδιος είναι ΑΕΚάρα. Αλίμονο μας και να το συζητούσαμε σ’ αυτή την βάση. Ούτε βρέθηκε στην πρώτη ομάδα επειδή είναι ένα ψηλό παιδί από την Κ19 και άντε να τον δούμε και αυτόν. Ο Κοσίδης έχει βρεθεί με την πρώτη ομάδα, διότι όσοι τον είχαν δει μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια και επέμεναν για τα τρομερά του προσόντα. Με πρώτο τον Μιχάλη Παυλή, που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει και τι χρειάζεται η θέση του σέντερ φορ.

Επίσης από τότε που ο Κοσίδης έχει ενσωματωθεί και δουλεύει με την πρώτη ομάδα, όσοι βρίσκονται στα Σπάτα έχουν να λένε πως είναι ο επιθετικός με τα καλύτερα και τα αποτελεσματικότερα τελειώματα φάσεων. Φυσικά έχει πολύ δρόμο μπροστά του και πολλή δουλειά. Άλλωστε όταν χρειάστηκε να κάνει τελείωμα σε πραγματικές συνθήκες αγώνα, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν το έκανε διόλου αποτελεσματικά. Όμως το πρώτο που είπε στη συνέντευξη που έδωσε στη Nova, δυο μέρες μετά, ήταν πόσο θύμωσε με τον εαυτό του για τον τρόπο που τελείωσε εκείνη την φάση. Και αυτό επίσης κάτι λέει για τη νοοτροπία του. Αφήστε που λίγα λεπτά μετά από εκείνη την δική του χαμένη ευκαιρία, έδωσε ασίστ «πάρε – βάλε» στον Αλμπάνη.

Ζήτημα νοοτροπίας

Το ξανάγραφω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Ο Κοσίδης έχει πολύ και ανηφορικό δρόμο μπροστά του. Πολλή δουλειά και δύσκολη και πολλά ποδοσφαιρικά καρβέλια για να φάει, μέχρι να μπορεί να πει η ΑΕΚ πως βασίζεται σ’ αυτόν. Ωστόσο εκτός από τα προσόντα του, για τα οποία όλοι οι όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο μιλάνε με τα καλύτερα, έχει πολύ μεγάλη σημασία η νοοτροπία αυτού του παιδιού. Όχι αυτό που νομίζουμε πως έχει, αλλά αυτή που δείχνει πως έχει. Επίσης, πέρα του νεαρού, η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε εκτός από ποιοτικούς, αλλά και παίκτες με τέτοια νοοτροπία. Και μην ξεχνάτε και κάτι άλλο. Μετά τον τραυματισμό του Νέλσον, ο Κοσίδης θα χρειαστεί ήδη από τώρα, στα ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν, να μπει κανονικά στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ για την επιθετική της γραμμή.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

Δείτε το γκολ του Λιβάι Γκαρσία κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X