Τα (νεύρα) κουρέλια για την ΑΕΚ και σιγά μη λυπηθώ για τον Παναθηναϊκό!

Τα (νεύρα) κουρέλια για την ΑΕΚ και σιγά μη λυπηθώ για τον Παναθηναϊκό!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου σχολιάζει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και όσα προέκυψαν από αυτό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκινήσουμε από τα καλά της βραδιάς για την ΑΕΚ. Τελικά δεν πάθαμε και τίποτα. Τελικά καταφέραμε να είμαστε ακόμα όρθιοι.

Να είμαστε ζωντανοί, να μην έχουμε οδηγηθεί σε κάποια κλινική για νευρική κρίση. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξουμε. Επτά ματς (ελπίζω) να έχουν μείνει ακόμα, ώστε να τελειώσει και αυτό το μαρτύριο. Ολα αυτά τα μπρος πίσω της ΑΕΚ όλες αυτές οι αναταράξεις, μία διαδικασία που φαντάζει βασανιστική για τα νεύρα του καθένα.

Κάποτε, εκεί στα μέσα των ‘80s, η μυθική ταινία είχε δώσει το σύνθημα της εποχής: Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα. Αυτή τη στιγμή με την ΑΕΚ, αυτό που έχει γίνει κουρέλι είναι τα νεύρα μας. Τα νεύρα μας ξανά κουρέλια και αν υπάρχει κάτι θετικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως φαίνεται να τελειώνει χωρίς ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες αυτή η θλιβερή χρόνια. Η ΑΕΚ κράτησε το +5 και φαίνεται πως θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εκτός εάν δείξει ακόμα περισσότερες αυτοκτονικές τάσεις στα πέντε ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των play-off. Τόσα έχουμε δει φέτος, μπορεί να είναι κάποιος βέβαιος; Σαφώς και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την εξασφάλιση απλώς ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Πάντα ελπίζουμε, ότι μπορεί να γίνουν θαύματα και να μιλήσουν ξανά οι μουγκοί στο ποδόσφαιρο και να μπορέσει η ΑΕΚ να κατακτήσει το κύπελλο.

Ανούσια κατοχή, έλλειψη προσωπικότητας

Αλλά η πραγματικότητα είναι πως χρειάζεται σε όλους μας να τελειώσει η σεζόν και να προχωρήσει η ομάδα σε γενναίες αλλαγές. Πάνω σε συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο που θα αλλάξει οριστικά την εικόνα της ομάδας. Το ματς με τον Παναθηναϊκό προφανώς ο καθένας μπορεί να το δει αντιμετωπίζοντας το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Συνήθως είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και δεν μπορώ να παραβλέψω, ότι η ΑΕΚ έβαλε μέσα στην περιοχή του τον Παναθηναϊκό.

Είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας και τον έκανε να φαίνεται σαν μικρή ομαδούλα που έτρεξε να ταμπουρωθεί για να προφυλάξει ένα αποτέλεσμα. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορώ να δώσω δικαιολογίες και να θεωρώ λογικό, πως μία ομάδα που έχει παίκτες που – θεωρητικά τουλάχιστον – έχουν ποιότητα και εμπειρία, διατηρεί τόσο μεγάλη κατοχή της μπάλας, έχει τόσο σαρωτική υπέροχη και δεν μπορεί καν να τις μετουσιώσει σε φάσεις.

Αυτή η ατολμία, οι λάθος επιλογές, το υπερβολικό κουβάλημα και κράτημα της μπάλας που εμφανίστηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δείχνει έλλειψη αποφασιστικότητας και καθαρού μυαλού. Ενδεχομένως για κάποιους να φανερώνει και έλλειψη ικανότητας να τελειώσουν φάσεις. Δεδομένο πάντως είναι πως η ΑΕΚ χρειάζεται να πάει να προχωρήσει σε προσθήκες εμπειρίας και ποιότητας στο ρόστερ της επόμενης σεζόν με ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οπως καλή ώρα έκανε ο Λιβάι, που μας φανέρωσε για ακόμα μία φορά, ότι παρά το μικρό ντεφορμάρισμα που πέρασε είναι ένας παίκτης πολύ μεγάλης ποιότητας που μπορεί για την ΑΕΚ να είναι σημείο αναφοράς για το μέλλον της. Εντύπωση μου προκαλεί από χθες, ότι υπάρχουν πάρα πολλά σχόλια ΑΕΚτζήδων που αναφέρονται στον κακό Παναθηναϊκό και στο πόσο κακή εικόνα έδειξε η ομάδα του Μπόλονι στο ντέρμπι ή στα πόσα προβλήματα έχει.

Δεν τον διέλυσε ποτέ

Σιγά μην κλάψω κιόλας για τον Παναθηναϊκό. Αυτό που είναι πραγματικότητα και πρέπει να προβληματίζει άπαντες είναι πως όταν ο Παναθηναϊκός βρήκε την ΑΕΚ στα χειρότερά της, τη φιλοδώρησε με τρία και με τέσσερα γκολ. Να σας θυμίσω στους παλιότερους και να μάθουν οι νέοι εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν κυριαρχούσε αυτό το μότο περί των κουρελιών που τραγουδάνε ακόμα. Τότε που ο Παναθηναϊκός βρήκε την ΑΕΚ μπόσικη και νίκησε με 4-0 και δεν σταματούσε.

Εχω κι άλλα παιχνίδια ανάλογης λογικής να παραθέσω. Στη δική μας συγκυρία, η ΑΕΚ έχει βρει τον Παναθηναϊκό στα χειρότερα του τα τελευταία χρόνια και με εξαίρεση τη νίκη με το εμφατικό 3-0 στη χρονιά του πρωταθλήματος, δεν έχει πετύχει άλλη μεγάλη επικράτηση επί του αντιπάλου της. Αντίθετα, χουνέρια έχει πάθει. Εχει υποστεί ήττες-σοκ, όπως η περυσινή με την ανατροπή από 2-0 σε 2-3 και ζορίζεται πάρα πολύ.

Τη μία το αποδίδαμε στον Δώνη, την άλλη το αποδίδαμε στα χαρακτηριστικά που έχει ο αντίπαλος. Κουβέντες. Αυτό που ξέρω είναι, ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε στα χειρότερα χρόνια του Παναθηναϊκού να γράψει 1-2 ιστορικές επιτυχίες και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί συνολικά μαζί με την εικόνα της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει έλλειμμα προσωπικότητας, χρειάζεται παίκτες που θα παίρνουν την μπάλα όταν καίει που θα βρίσκουν τις λύσεις και θα την οδηγούν σε μεγάλες επιτυχίες στα ντέρμπι και συνολικά.

Οσο δεν γίνεται αυτό αναγκαστικά θα ζήσουμε τη μέρα της μαρμότας για επτά ελπίζω ματς ακόμα ή στη χειρότερη έξι και προσδοκώ η νέα σεζόν να είναι πολύ διαφορετική και να μην έχει καμία σχέση με αυτή την καρικατούρα που έχουμε δει να εμφανίζεται ως ΑΕΚ τη φετινή περίοδο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X