Στο «κόκκινο» οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης (VIDEO)

Στο «κόκκινο» οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης (VIDEO)

Η έγκριση του ειδικού προγράμματος επιδότησης της εστίασης θα συμπέσει με την επανεκκίνηση του κλάδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν όλα πάνε καλά και οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν καθυστερήσουν, η έγκριση του ειδικού προγράμματος επιδότησης της εστίασης θα συμπέσει με την επανεκκίνηση του κλάδου.

Αυτά τα 330 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζονται- όχι αδίκως- ως φιλί της ζωής για τις περίπου 35.000 επιχειρήσεις, που υπολογίζεται ότι έχουν δικαίωμα υπαγωγής στη δράση, καθώς θα καλύψουν το κόστος προμήθειας πρώτων υλών για το πρώτο κρίσιμο δίμηνο. Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι με το «καλημέρα», μια μικρομεσαία επιχείρηση εστίασης χρειάζεται 2.000- 3.000 ευρώ για να γεμίσει ψυγεία και αποθήκες, ενώ ο λογαριασμός ανεβαίνει αν μιλάμε για εστιατόρια υψηλότερης κατηγορίας ή ακριβότερης κουζίνας, όπως οι ψαροταβέρνες, οπότε το κόστος των πρώτων υλών ανεβαίνει.

Σύμφωνα με τις κυλιόμενες έρευνες στον κλάδο, αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχουν εξαντλήσει τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι να έρθει το «ζεστό» χρήμα από το νέο πρόγραμμα, θα πρέπει να βάλουν πλάτη οι προμηθευτές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X