Θα μας τρελάνει αυτή η ΑΕΚ!

Θα μας τρελάνει αυτή η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Εγινε και αυτό στα τόσα μαγικά αυτής της χρονιάς, η ΑΕΚ έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό, αλλά έσωσε στο φινάλε το βαθμό και την Ευρώπη (1-1)!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για πάρτη σου θα μπω ψυχιατρείο… Το λέει το σύνθημα, το κάνει πράξη η φετινή ΑΕΚ. Μέχρι τώρα, πιστεύαμε πως είχαμε δει σχεδόν τα πάντα, αλλά σήμερα γράφτηκε ξανά ιστορία. Σε ένα ντέρμπι που η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχος από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό, κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να αποφύγει την ήττα στο φινάλε και να σώσει τουλάχιστον το βαθμό, που την κρατά ζωντανή για την Ευρώπη (1-1).

Η ΑΕΚ έκανε πολλές φάσεις, είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας και έβαλε τον Παναθηναϊκό μέσα στο τέρμα του, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Και χρειάστηκε να υπάρξει η κεφαλιά του Λιβάι στις καθυστερήσεις, ως από μηχανής θεός, για να σώσει την παρτίδα και να αποφύγει τα χειρότερα και να μην πάθει εγκεφαλικό. Κατάσταση τρελοκομείου, αλλά τουλάχιστον δεν υπήρξαν τα χειρότερα με τα οποία η ΑΕΚ φλέρταρε μέχρι το 92’!

Με τρεις αλλαγές

Επειτα από τις δύο συνεχόμενες νίκες, ο Χιμένεθ διατήρησε σε σημαντικό βαθμό την ίδια ομάδα. Συγκριτικά με το ματς της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα, είχε τρεις αλλαγές στην 11άδα: ο Τσιντώτας πήρε τη σειρά του αντί του Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, ο Σιμάνσκι αντικατέστησε τον Κρίστισιτς στη μεσαία γραμμή και ο Αλμπάνης αντικατέστησε τον Ανσαριφάρντ, επαναφέροντας παράλληλα τον Ολιβέιρα στη γραμμή κρούσης.

Από το ξεκίνημα του ματς, φαινόταν καθαρά δύο πράγματα. Η ΑΕΚ είχε ψυχολογία, αναπτύσσονταν σωστά με τον Αλμπάνη ειδικά να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και να εκμεταλλεύεται τα ανεβάσματα του Σάντσες που άφηναν κενά. Υπήρχε καλή κυκλοφορία, αλλά αυτό που έλειπε καθαρά, ήταν η σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια. Ο Μάνταλος πολλές φορές άργησε στην τελική απόφαση και έκανε τη λάθος επιλογή, ο Ολιβέιρα ήταν εγκλωβισμένος, οι «κιτρινόμαυροι» δεν τελείωναν φάσεις.

Αμυνα ναυάγιο

Το άλλο εμφανές σημείο ήταν πως η άμυνα της ΑΕΚ ήταν ευάλωτη στις «πράσινες» αντεπιθέσεις. Βεβιασμένες επιλογές, αδυναμία να τελειώσουν φάσεις εν τη γενέσει τους και επεμβάσεις που δεν φανέρωναν αποφασιστικότητα. Η Ενωση είχε καλό διάστημα, αλλά δεν μπόρεσε να το κεφαλαιοποιήσει και να πετύχει κάποιο γκολ. Εχασε τον Ολιβέιρα με τραυματισμό, αλλά το χειρότερο ήταν πως έχασε τα αυγά και τα…πασχάλια στην κόντρα του Παναθηναϊκού.

Λάθος του Ανσαριφάρντ στη μεσαία γραμμή ξεδίπλωσε την «πράσινη» επίθεση, με τον Καρλίτος να σεντράρει από δεξιά, την μπάλα να κοντράρει στον Λόπες και μέσα στην περιοχή ο Ιωαννίδης έβαλε στα δίχτυα όλη την «κιτρινόμαυρη» άμυνα ανοίγοντας το σκορ (36’). Η ΑΕΚ έδειξε να σοκάρεται από το γκολ του Παναθηναϊκού, έχασε τελείως την ηρεμία της. Ακόμα και έτσι πάντως, μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά η κεφαλιά του αφύλαχτου Αλμπάνη από τη μικρή περιοχή, πήγε πάνω στον Διούδη.

Μονότερμα

Στο δεύτερο 45λεπτο, η ΑΕΚ εμφανίστηκε πεισμωμένη να πάρει τον έλεγχο του ματς, όπως και έγινε. Από το σφύριγμα της έναρξης ως το φινάλε, η Ενωση έκλεισε τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και άρχισε το…σφυροκόπημα. Η ΑΕΚ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, έκανε τη μία φάση μετά την άλλη, αλλά όλες οι τελικές προσπάθειες πήγαιναν εκνευριστικά πάνω στα σώματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού ή στα χέρια του Διούδη.

Η λύση θα μπορούσε να έρθει για την ΑΕΚ όταν βρήκε λίγο χώρο και ο Μάνταλος πέρασε κάθετα την μπάλα στην κίνηση του Ανσαριφάρντ. Ο Σάντσες τον ανέτρεψε στο όριο της περιοχής, ο Χίγκλερ αρχικά καταλόγισε χωρίς δισταγμό πέναλτι, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR, μετέτρεψε την απόφαση του σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή (με την εκτέλεση του Μάνταλου να περνά δίπλα από το δοκάρι, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων).

Λύτρωση με Λιβάι

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει. Ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς τον Κρίστισιτς για να έχει ηρεμία στη μεσαία γραμμή, αλλά φαινόταν στην τελική προσπάθεια σα να σκοτεινιάζουν τα πάντα και να γίνεται πάντα η λάθος επιλογή. Εμπαιναν στην περιοχή και δίσταζαν να σουτάρουν, έπεφταν πάνω στον αντίπαλο, δεν τελείωναν άμεσα τις φάσεις, έστελναν την μπάλα πάνω στους αμυντικούς. Ο χρόνος σωνόταν, ο εκνευρισμός μεγάλωνε και το άγχος φαινόταν να πνίγει τους παίκτες.

Στα τελευταία λεπτά, ο Χιμένεθ έπαιξε πλέον με καθαρό 4-4-2, έχοντας τον Κοσίδη ως παρτενέρ του Ανσαριφάρντ και μεταφέροντας τον Μάνταλο δίπλα στον Κρίστισιτς. Η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει τη μία φάση μετά την άλλη, όπως με την κούρσα του Λιβάι που τα έκανε όλα άψογα, εκτός από το κάκιστο τελείωμα που έστειλε την μπάλα στα χέρια του Διούδη (84’). Η ΑΕΚ πίεσε, δεν παράτησε το ματς ως το τέλος και βρήκε τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Λιβάι.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70’ Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35’ Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιας, Σανκαρέ (69’ Αγιούμπ), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (90’ Ενγκμπαγκοτό), Βιγιαφάνες, Καρλίτος (70’ Μακέντα)

Ο Ολλανδός Χίγκλερ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Αλμπάνη (17’), Τσιγκρίνσκι (40’), Μάνταλο (61’), Λόπες (63’) – Βιγιαφάνες (14’), Σανκαρέ (65’), Σάντσες (68’), Αγιούμπ (80’), Διούδης (90’+).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X