Σλότερ: Ο γίγαντας της ΑΕΚ με τα «πήλινα» πόδια

Σλότερ: Ο γίγαντας της ΑΕΚ με τα «πήλινα» πόδια
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει το πόσο στοίχισε η απουσία του Σλότερ απο την ΑΕΚ την φετινή σεζόν

Ο Μάρκους Σλότερ αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν απο το ενεργό ρόστερ της ομάδας αφού ο τραυματισμός του ήταν αρκετά σοβαρός και θα έπαιρνε χρόνο η αποθεραπεία του. Έτσι ο Γιανίκ Μορέιρα πήρε την θέση του στο Ελληνικό πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας ουσιαστικά την τελευταία αλλαγή που είχε στην διάθεση της η ομάδα.

Φέτος ήταν μια πολύ άτυχη σεζόν για τον Σλότερ, αφού οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν ποτέ να βρει ρυθμό και να παίξει συνεχόμενα παιχνίδια. Συνολικά φέτος απο τα 32 παιχνίδια που μπορούσε να παίξει, συμμετείχε σε μόλις 15. Αν το αναλύσουμε περισσότερο, τότε θα δούμε ότι στο Ελληνικό πρώταθλημα έπαιξε 9/18 ματς, στο Τσάμπιονς Λιγκ σε 5/12 και 1/1 στο κύπελλο.

Ασφαλώς η απουσία του ήταν απολύτως κομβική, μιας και όλη η αμυντική τακτική της ΑΕΚ τον είχε ως βασικό πρωταγωνιστή, ιδιαίτερα στα τελειώματα των αγώνων. Ακόμα και έτσι όμως, παίζοντας στα λιγοστά αυτά παιχνίδια φέτος, ήταν από τους κορυφαίους  στους αμυντικούς δείκτες της ομάδας αφού με την παρουσία υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια στην ρακέτα.

Αντίθετα στην περσυνή πολύ καλή χρονιά της ομάδας, ο Σλότερ ήταν πάντα εκεί και αρκετές βραδιές απο τους διακριθέντες της ομάδας. Την σεζόν 2019-2020, ο Αμερικανός σέντερ συμμετείχε σε 39/42 παιχνίδια της ΑΕΚ διανύοντας μια πολύ καλή σεζόν.

Είναι εμφανές, ότι όταν ένα από τα βασικά κλειδιά της ομάδας, από τα 39 παιχνίδια πέφτει στα 15 είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν υπήρχε άλλος παίκτης στο ρόστερ με τα χαρακτηριστικά και το μπασκετικό IQ του. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους που είχε φέτος, ειδικά στην Ευρώπη που έχασε παραπάνω απο τα μισά ματς.

Έτσι η καριέρα του στην ομάδα έληξε άδοξα και εκτός παρκέ, αλλά πάντα θα υπάρχει στο μυαλό όλων η καταπληκτική του εμφάνιση στον περσινό τελικό Κυπέλλου και αρκετές βραδιές που νόμιζες ότι κρατούσε μόνος του την άμυνα στην ρακέτα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X