Κατέρρευσε η European Super League: Ανακοίνωσε «αναβολή» στα σχέδιά της μετά το «αντίο» των 6 ομάδων της Αγγλίας!

Κατέρρευσε η European Super League: Ανακοίνωσε «αναβολή» στα σχέδιά της μετά το «αντίο» των 6 ομάδων της Αγγλίας!
Photo Credits: INTIME

«Παγώνει» το εγχείρημα της European Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μία μετά την άλλη, οι ομάδες της European Super League ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το εγχείρημα της κλειστής ποδοσφαιρικής λίγκας.

Το απόγευμα της Τρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι προκάλεσαν βαθύ ρήγμα στη European Super League αποφασίζοντας να αποχωρήσουν και τις επόμενες ώρες όλες οι ομάδες από την Αγγλία ανακοίνωσαν πως υποχωρούν. Ετσι, είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και οι άλλες. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Sport, η Μπαρτσελόνα είναι μια ανάσα από την αποχώρησή της. Το απόγευμα της Τρίτης Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι προκάλεσαν βαθύ ρήγμα στη Super League. Τα μεσάνυχτα η νέα διοργάνωση βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση, μιας και όλες οι βρετανικές ομάδες ανακοίνωσαν το «αντίο». Ετσι, είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και οι άλλες. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Sport, η Μπαρτσελόνα είναι μια ανάσα από την αποχώρησή της.

Η ανακοίνωση της European Super League

Η European Super League με ανακοίνωση της κάνει λόγο μιλάει για «αναβολή» των σχεδίων της για την νέα διοργάνωση καθώς μετά τις αποχωρήσεις των αγγλικών ομάδων πρέπει να επανεξετάσει την πρόταση της.

Μετά την τηλεσύσκεψη που είχαν οι πρόεδροι των ομάδων που απέμειναν στην European Super League, μετά την αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, η ESL προχώρησε σε μία ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά αναφέρει πως «παγώνει» τα σχέδια της για την νέα διοργάνωση και θα επανεξετάσει το πλάνο της, θεωρώντας πως είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση του ποδοσφαίρου μιας και το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί.

Αναλυτικά αναφέρει: «H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν «status quo» στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, ήμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X