Ο κορωνοϊός και μια κακή εκτίμηση τον Γενάρη

Ο κορωνοϊός και μια κακή εκτίμηση τον Γενάρη
Photo Credits: INTIME

O Τάσος Τσατάλης γράφει για τον Χιμένεθ που συνεχίζει να μιλάει για παίκτες στο όριο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι οφείλεται σε ελλειμματική δουλειά του Καρέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσοι επιθυμούν να αποσυνδέσουν τον Μανόλο Χιμένεθ από την πηγή του προβλήματος δυνάμεων που ο ίδιος συνεχίζει να επικαλείται ακόμη και τώρα, στέκονται στην ελλειμματική δουλειά του προηγούμενου τεχνικού τιμ σε αυτόν τον τομέα. Αυτό είναι κάτι που έχει καθιερωθεί πλέον στην σχετική κουβέντα ως περίπου δεδομένο.

Από την άλλη υπάρχουν ομάδες όπως ο ΟΣΦΠ που στην ουσία δεν έκαναν καθόλου προετοιμασία, ενώ κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει πως και ο ΠΑΟΚ είχε τρεις δύσκολους προκριματικούς για το Champions League, αμέσως μετά το μικρό διάστημα που μεσολάβησε μετά το τέλος των περσινών play offs.

Δηλαδή πόσο ελλειμματική ήταν η δουλειά του τιμ του Καρέρα, για να έχει η ΑΕΚ φέτος τα μεγαλύτερα προβλήματα απ’ όλους και μάλιστα σε όλη την διάρκεια της σεζόν στην ουσία; Δε νομίζω πως βρίσκεται λοιπόν εκεί η απάντηση.

Η εισβολή του κορωνοϊού στα Σπάτα

Η δική μου εκτίμηση είναι πως η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ έγινε εντελώς ανώμαλη από το διάστημα 8 με 22 Νοεμβρίου του 2020. Απ’ όταν δηλαδή η ομάδα επέστρεψε από την Ουκρανία, από το πρώτο ματς με την Ζόρια. Και είχαμε την τρομακτικών διαστάσεων εισβολή του Covid στα Σπάτα. Πιστεύω πως ήταν τέτοιας έκτασης και άγγιξε τόσο κόσμο εντός ομάδας, που μπορείς να χωρίσεις την φετινή σεζόν σε δύο περιόδους. Πριν από τις 5 Νοεμβρίου και το ματς με την Ζόρια και μετά από αυτό.

Με όλα τα ερωτηματικά που πάντα την συνοδεύουν, ως τότε η ΑΕΚ έχει μια καλή πορεία, σε στάνταρ που θα την κρατούσαν ανταγωνιστική ακόμη και για το πρωτάθλημα, ως το τέλος. Μετά τον τελικό με τον ΟΣΦΠ, κάνει τέσσερις σερί νίκες. Παναιτωλικό, Σεν Γκάλεν, Λαμία και αποκορύφωμα η Βόλφσμπουργκ. Μια ομάδα που μετά από αυτό, έκανε την καλύτερη της πορεία στην Γερμανία εδώ και χρόνια και πάει φουλ για Champions League.

Μέχρι την απροσδόκητη ήττα από την Ζόρια εντός στις 25 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, μετά την διακοπή που η ΑΕΚ κατέβασε διακόπτες λόγω Covid, το μόνο αποτέλεσμα που μπορείς να χαρακτηρίσεις πραγματικά κακό, ήταν η ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Που η ομάδα ξεκίνησε εξαιρετικά και μέσα σε πέντε λεπτά βρέθηκε χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάνταλου από τον Παπαπέτρου. Στο ίδιο γήπεδο που λίγους μήνες μετά από το VAR ο ίδιος δεν υπέδειξε στον Τσαγκαράκη την αποβολή του Μπα…

Οι άλλες ήττες είναι από την Μπράγκα στην Πορτογαλία κι από την Λέστερ στο ΟΑΚΑ.

Στο πρωτάθλημα στο ίδιο διάστημα ισοφαρίστηκε στα τελειώματα από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά νίκησε τις δύο από τις τρεις μαζί με τον Βόλο, καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, από τις μεσαίες, εκτός έδρας. Νίκησε στα Γιάννινα και στην Τρίπολη, αλλά και τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Στο πρωτάθλημα μετά την νίκη στην Τρίπολη, που ακολούθησε το πατατράκ με την Ζόρια, η ΑΕΚ ήταν μέσα στην μάχη του τίτλου. Αλλά στο τελευταίο κομμάτι του 2020, έγινε σαφές πως η ομάδα είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα στην τελευταία διακοπή των εθνικών ομάδων.

Η ΑΕΚ της Ριζούπολης με Απόλλωνα και Βόλο, του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν η ΑΕΚ που είχαμε δει πριν από τις 8 Νοεμβρίου, μέρα αναβολής του ματς με τον Άρη, λόγω Covid. Για μένα το γεγονός πως έβγαλε αντίδραση σποραδικά εκείνο το διάστημα, στην Τρίπολη, αλλά και με τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ που θα μπορούσε και να κερδίσει ακόμη, δείχνει πως δεν είχε τόσο άσχημη υποδομή όσο πιστεύουμε οι περισσότεροι. Αλλά την επηρέασε τελικά μια κατάσταση που δεν μπορούσε να ελέγξει.

Κακή εκτίμηση του προβλήματος

Από τότε που ήρθε ο Χιμένεθ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε. Με μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση τελείως βάσει όσων βλέπουμε και χωρίς γνώση επιμέρους στοιχείων, θεωρώ πως στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του Σεβιγιάνου τεχνικού, δεν εκτιμήθηκε σωστά η έκταση του προβλήματος που «κληρονόμησε» η ομάδα στα τέλη του 2020.

Κι αυτή μου η εντύπωση, ενισχύεται από το γεγονός πως η ομάδα πήγε «τούρμπο» τον Γενάρη με την καλύτερη εικόνα μέσα στην σεζόν από ένταση, τρεξίματα και φρεσκάδα. Και μετά από αυτό, αρχής γενομένης περίπου από την ρεβάνς του κυπέλλου με τον Απόλλωνα άρχισε μια κατάρρευση σε ρυθμούς απίστευτους.

Και για ένα μεγάλο διάστημα δεν ήταν μόνο οι τραυματισμοί, αλλά και η παρουσία της ομάδας μέσα στο γήπεδο, που έβγαζε «σκάσιμο». Προφανώς μέσα στον Γενάρη, κάτι πήγε πολύ λάθος, σε σχέση με τις αρνητικές προϋποθέσεις που είχαν δημιουργήσει τα προβλήματα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Η ΑΕΚ μέχρι τότε, μέχρι το ταξίδι στην Ουκρανία, ήταν μια ομάδα περίπου σταθερή, που έδειξε πως μπορούσε τουλάχιστον να ακολουθήσει από σχετικά κοντά τον ΟΣΦΠ, παρά τα ερωτηματικά για την κάλυψη της σε επιμέρους θέσεις.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X