Παίκτες-Χιμένεθ τη δουλειά τους, η διοίκηση τη δική της

Παίκτες-Χιμένεθ τη δουλειά τους, η διοίκηση τη δική της
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο blog του στο enwsi.gr μετά το 6ποντο με Αρη και Αστέρα Τρίπολης που δεν πρέπει να μας... παραμυθιάζει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε Αρη και Αστέρα Τρίπολης. Πήρε 6 βαθμούς σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, όταν ο Παναθηναϊκός δεν πήρε κανέναν. Και είναι στο +5. Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ έχει την ευκαιρία να «τελειώσει] ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό αν τον κερδίσει και τον στείλει στο -8, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Με λίγα λόγια κάνει τη δουλειά της η ΑΕΚ έστω και τώρα. Και αν τα αποδυτήρια και ο Μανόλο Χιμένεθ συνεχίσουν υπό καθεστώς λιγότερης πίεσης πια, τη δουλειά τους, τότε η ΑΕΚ θα πετύχει το μίνιμουμ να είναι στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και να πάει στην Τούμπα την επόμενη εβδομάδα για την ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Χρήστος Αλμπάνης χθες μίλησε για αυτό πάνω-κάτω. «Να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας». Ο Παναγιώτης Τσιντώτας το ίδιο προχθές, «δεν πανηγυρίζουμε για μία νίκη, ερχόμασταν από τέσσερις ήττες». Προφανώς και παίκτες-Χιμένεθ αντιλαμβάνονται τη δυσκολία της κατάστασης και το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται η ΑΕΚ του χρόνου στο Conference League. Και ας μην είναι οι περισσότεροι στην ΑΕΚ της νέας χρονιάς. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για τους ίδιους και για την επόμενη μέρα στην καριέρα τους. Δεν είναι αμελητέο αυτό…

Ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια λέγεται

Αν τα πάνε καλά την Τετάρτη και κερδίσουν, τότε θα έχουν κάνει το μεγάλο βήμα για να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια τους. Αυτοί που απώλεσαν εν πολλοίς από δικά τους λάθη και ευθύνη. Χθες στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ παρουσίασε ένα πολύ καλό παραγωγικά πρόσωπο. Οσο η ΑΕΚ φτιάχνει φάσεις και είναι έστω σοβαρή πίσω, είμαι αισιόδοξος.

Είχε παραπάνω κατοχή, περισσότερες κερδισμένες μάχες και εναέριες, παραπάνω πάσες και με 18-5 τελικές (9-1 στην εστία) νομίζω ότι το 3-1 είναι φυσιολογικό και ίσως θα έπρεπε να έχει κλειδώσει νωρίτερα χρονικά. Το αρνητικό είναι ότι στην τελική προσπάθεια τα χάλασε πολλές φορές, ενώ στη μία τελική στην εστία από τους Αρκάδες δέχθηκε πάλι ένα γκολ στο οποίο έχει ευθύνη η αριστερή πλευρά της άμυνας και η κακή τοποθέτηση του Αθανασιάδη στην κλειστή γωνία του. Η ΑΕΚ είχε μία καλή εμφάνιση, όπως και στο Χαριλάου, που μετουσιώθηκε ξανά σε νίκη. Και οι νίκες φέρνουν καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Και αυτό έχει ανάγκη η ΑΕΚ, αρκεί να μην τα κάνει… μαντάρα μεθαύριο. Διότι δεν μπορεί να προσφέρει ούτε το μίνιμουμ της ασφάλειας που πρέπει λόγω ονόματος, ούτε μπορεί να γνωρίζει κανείς με ασφάλεια ότι με την ψυχοσύνθεση του Μανόλο μπορεί να είσαι ήρεμος.

Με λίγα λόγια… Η ΑΕΚ είναι σε μία καλή φάση για να «κλειδώσει» σε μία εβδομάδα την ευρωπαϊκή της θέση και να ψάξει την ανατροπή-πρόκριση στην Τούμπα.

Μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα, την πίεση για τους στόχους, την έντονη δυσαρέσκεια πολλές φορές για την εικόνα, και τις εντάσεις εντός και εκτός αποδυτηρίων, η διοίκηση πρέπει να κάνει τη δική της δουλειά… ξεχωριστά. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί και δεν υπάρχει κανείς λόγος να κάνει πίσω η ΑΕΚ. Σε επίπεδο προπονητή, παικτών και συνολικά το πως πρέπει να δομηθεί η νέα ομάδα που χρειάζεται γερές βάσεις και όχι μπαλώματα-συμπληρώματα και… «ναι μεν, αλλά».

Και αυτά δυστυχώς αλλά πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα, διότι δεν υπάρχει χρόνος.  Είτε βγει η ΑΕΚ 2η και με το Κύπελλο στην τροπαιοθήκη της, είτε και εκτός Ευρώπης, υπάρχουν πολλά και σημαντικά που πρέπει να γίνουν άμεσα.

ΥΓ: Μεταξύ Χιμένεθ-Ανσαριφάρντ είχαμε μία ένταση δημοσίως αυτή την φορά. Συνέχεια όμως των όσων έγιναν και πριν το 1-5 με τον Ολυμπιακό και όσα είπε ο Καρίμ στα αποδυτήρια. Για χθες ο Ιρανός έχει πολλά παράπονα από τον προπονητή του για την συμπεριφορά του…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X