ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των 14 «κιτρινόμαυρων» του ματς του ΟΑΚΑ

Εικόνες από το ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
Photo Credits: INTIME

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν απέναντι στον Αστέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και πήρε σημαντική νίκη με 3-1 επί του Αστέρα. Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 14 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ματς του ΟΑΚΑ:

Γιώργος Αθανασιάδης: Δεν είχε πολλή δουλειά στο ματς, καθώς πολλές φάσεις ο Αστέρας δεν έκανε. Στην φάση του γκολ του Αστέρα, δεν είχε περιθώρια αντίδρασης, καθώς ήταν εκτέλεση εξ επαφής. Επίσης δύσκολα μπορούσε να αντιδράσει και στο δοκάρι που είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Έκανε και πάλι δουλειά από την πλευρά του. Δεν φοβόταν να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει ανεβάσματα για να βοηθήσει στην επιθετική λειτουργία. Ενώ ήταν σταθερός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με ελάχιστες χαμένες φάσεις. Βοήθησε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ΑΕΚ χρειάστηκε να πιέσει.

Στράτος Σβάρνας: Πολύ καλό ματς από τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ. Από τους κορυφαίους του γηπέδου. Κάλυπτε πολύ σωστά και γρήγορα όλους τους χώρους στον τομέα ευθύνης του. Και ήταν μάλιστα και πολύ σωστές οι πολλές διαγώνιες καλύψεις που έκανε. Ήταν γρήγορος και σωστός στις αντιδράσεις τους.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Και μπήκε στο ματς πολύ καλά και μάλιστα δεν έδειξε να είναι χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Πήγε καλά και στις προσωπικές μονομαχίες με δύσκολο αντίπαλο όπως ο Μπαράλες αλλά και στον τρόπο που κάλυπτε τους χώρους. Ενώ προσπαθούσε να κτίσει επιθέσεις από τα μετόπισθεν.

Έλντερ Λόπες: Έκανε σημαντική δουλειά στο ματς. Κυρίως πέτυχε το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 2-1 και ξεκλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη. Έκανε πολλές κούρσες από την πλευρά του. Έκανε και κάποια λάθη αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε και άλλες φορές την αντίπαλη άμυνα, μέχρι να φτάσει να σκοράρει.

Νέναντ Κρίστιτσιτς: Πολλή δουλειά από τον Σέρβο χαφ και πάλι σε ρόλο κόφτη μπροστά από τα στόπερ. Έκανε ξανά πολλά χιλιόμετρα και «καθάρισε» φάσεις, πριν αυτές φτάσουν καν κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ. Ενώ με την μπάλα στα πόδια του, ήταν προσεκτικός, χωρίς να κάνει λάθη. Κυρίως έκανε ασφαλείς επιλογές.  Η αλλαγή που έγινε, ήταν για να κάνει ο Χιμένεθ πιο επιθετική την ομάδα στο 1-1.

Κώστας Γαλανόπουλος: Δεύτερο παιχνίδι βασικός μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του και επέστρεψε και στα γκολ. Άνοιξε το σκορ και μάλιστα σε μια φάση, η οποία επί της ουσίας ξεκίνησε από την πάσα που έβγαλε ο ίδιος στον Μάνταλο. Κατά τα άλλα πρέσαρε σωστά, κυνηγούσε όλες τις φάσεις, πατούσε συχνά στην αντίπαλη περιοχή και ακόμα και στο γκολ του Αστέρα, τον αντίπαλο του τον ακολούθησε αλλά δεν κατάφερε να βάλει στόπ στο δυνατό σουτ του.

Νέλσον Ολιβέιρα: Ο Χιμένεθ επέλεξε να τον ξεκινήσει βασικό τον Πορτογάλο φορ και να του δώσει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Και ο Ολιβέιρα προσπάθησε να ανταποκριθεί. Πήρε φάσεις από την πλευρά του, δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα και έχασε και ο ίδιος ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο μεγαλύτερο διάστημα, έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Έχασε δυο ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά γενικώς βοήθησε.

Πέτρος Μάνταλος: Ξεκίνησε το ματς προσπαθώντας να βρει πατήματα στον ρόλο που είχε και με τον οποίο έπρεπε να καλύπτει πολλούς χώρους στο μισό του γηπέδου που έβγαζε επίθεση η ΑΕΚ. Άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες μετά το το 25ο λεπτό. Αλλά από δική του προσπάθεια και ασίστ, ήρθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Επίσης από δική του προσπάθεια, ήρθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Με λίγα λόγια, έδωσε δυο ασίστ στο παιχνίδι.

Λιβάι Γκαρσία: Ήταν κινητικός, βρήκε χώρους και καλές συνεργασίες, όμως στα τελειώματα των φάσεων τα χάλαγε. Είχε ένα γκολ που ακυρώθηκε, ένα σουτ που έφυγε ψηλά άουτ και μια προσπάθεια μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Ολιβέιρα, την οποία δεν κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να πάρει περισσότερες προσπάθειες, αλλά και πάλι δεν τις ολοκλήρωσε σωστά.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ξεκίνησε το ματς με μια χαμένη ευκαιρία, με αδύναμη κεφαλιά στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Κυνήγησε γενικώς φάσεις, αλλά ο ίδιος δεν κατάφερε να βρεθεί στο πρώτο ημίχρονο σε θέση βολής για να εκτελέσει. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χιμένεθ επέλεξε να τον βγάλει νωρίς από το ματς για να αλλάξει τον σχηματισμό.

Χρήστος Αλμπάνης: Ήταν η πρώτη κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο. Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες και να δώσει ενέργεια στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Δεν του βγήκαν οι ενέργειες που πήρε. Όμως στο φινάλε με δικό του γκολ, η ΑΕΚ σφράγισε τη νίκη της.

Ντάμιεν Σιμάνσκι: Αντικατέστησε τον Γαλανόπουλο, ο οποίος δεν είχε άλλες δυνάμεις. Και η αλήθεια είναι πως έβγαλε πολλή ενέργεια και από ένα σημείο και μετά, κρατούσε σχεδόν μόνος του, την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Μιχάλης Κοσίδης: Η τελευταία κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο. Μπορεί να έχασε ένα απίστευτο τετ α τετ μετά από πάσα του Λιβάι. Όμως έδωσε την ασίστ για να πετύχει ο Αλμπάνης το 3-1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X