Πρώτα πρέπει η ΑΕΚ να γίνει ευρωπαία και μετά να φτιαχτεί από την αρχή

Πρώτα πρέπει η ΑΕΚ να γίνει ευρωπαία και μετά να φτιαχτεί από την αρχή
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μετράει τα συν και τα πλην από το ματς με τον Αστέρα και βλέπει τη συνέχεια της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασε και αυτό. Με ανώδυνο τελικά τρόπο, δίχως να ανοίξει νέες πληγές πάνω στο κορμί της ΑΕΚ. Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, φαίνεται πως το φινάλε αυτής της αγωνιστικής που εξαρχής είχε αναδειχθεί ως ιδιαίτερα κρίσιμη, θα είναι πολύ θετικό για την ΑΕΚ. Μετά από έντονες αναταράξεις και ζωηρές αμφιβολίες για το πού μπορεί να πάει και πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή η ομάδα, η ΑΕΚ φαίνεται πλέον να σφιχταγκαλιάζει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συνολικά βρίσκει ξανά αυτοπεποίθηση και ηρεμία για το φίνις της σεζόν. Ενας μήνας μας έχει μείνει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, τώρα θα παιχτούν τα πάντα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ΑΕΚ να είναι σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, ώστε να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Ενας μήνας που θα κρίνει το δεύτερο τρόπαιο της χώρας, αλλά και την τελική κατάταξη στη βαθμολογία.

Η δική μου οπτική για τα παιχνίδια του τελευταίου διαστήματος που περιλαμβάνουν και το ματς με τον Αστέρα, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η ΑΕΚ θα πρέπει πρώτα να βρει τη φόρμουλα για να γίνει ευρωπαία και στη συνέχεια να φτιάξει μία ομάδα σε στέρεες βάσεις και να κλείσει πάρα πολλά κενά που υπάρχουν αυτή την περίοδο. Κατά τη δική μου κρίση αυτό προϋποθέτει την παρουσία ενός προπονητή μεγάλης εμπειρίας και ποιότητας, που θα μπορεί να γίνει απόλυτο αφεντικό μέσα στα Σπάτα και θα μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα.

Θέλει αφεντικό στα αποδυτήρια

Παράλληλα, να συναρμολογήσει και αυτό το τσούρμο καλών παικτών, συν όσους βέβαια θα προστεθούν το προσεχές καλοκαίρι. Φαίνεται πώς ένα από τα ερωτηματικά που υπήρχαν στο σχηματισμό της ΑΕΚ την περυσινή περίοδο, όσο περνά ο χρόνος και η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να νικά, να μονιάζει και να φτιάχνει το κλίμα της, παραμένει αναπάντητο. Αν μπορούν τόσα πολλά παιδιά που έρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία ή από άλλες ηπείρους, με εκρηκτικούς και απρόβλεπτους χαρακτήρες, να γίνουν ένα και να μπορέσουν να διαχειρίζονται σωστά κάτω από την ομάδα.

Είχαμε την περασμένη σεζόν το περιστατικό με τον Λιβάγια, είχαμε στο ξεκίνημα της σεζόν νέο περιστατικό με τον Κροάτη και τον Καρέρα, τώρα προέκυψε αυτό με τον Ανσαριφάρντ και τον Χιμένεθ. Δεν έχει νόημα να επιχειρήσει να βρει κανείς ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Πάντα σε μία ομάδα υπάρχει αρχηγός και αυτός είναι ο προπονητής και όλοι πρέπει να υπακούν στις εντολές του. Αλλά αυτός ο προπονητής, πρέπει μέσα από την καθημερινότητα να κερδίζει το σεβασμό των ποδοσφαιριστών του.

Γενικά, όλο το κλαμπ, όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ, θα πρέπει να μεταφέρει προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτός ο προπονητής αποτελεί το πιο πολύτιμο πετράδι του στέμματος. Αρα η ΑΕΚ πρέπει να ξεκινήσει από τον προπονητή που θα είναι υπεράνω όλων. Υπεράνω πάσης κριτικής. Εκείνος που θα φέρει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη και θα μπορεί με σκληρή δουλειά να μετατρέψει την ΑΕΚ σε πραγματική ομάδα, που θα μπορεί να ανταγωνιστεί κάθε αντίπαλο εντός και εκτός συνόρων.

Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν χάφαρο

Πρωτίστως βέβαια μίνιμουμ στόχος που αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της επόμενης σεζόν. Είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συζητείται. Αλλά σας θυμίζω, πως μέχρι και την περασμένη Κυριακή δεν ήταν καθόλου βέβαια, μέχρι και μπορεί να ειπωθεί πως έδειχνε εντελώς απίθανο, να συμβεί. Το ζήτημα είναι η ΑΕΚ να σώσει την παρτίδα, να βγει στην Ευρώπη, αν μπορέσει να κατακτήσει το κύπελλο και να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο ματς με τον Αστέρα, η ΑΕΚ έδειξε πως μπορεί να συνεχίσει να πάτα στην αντίδραση που έβγαλε έπειτα από τη συντριβή με τον Ολυμπιακό. Σας έλεγα και την επομένη του ματς με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, πως το 4-3-3 με τρεις κεντρικούς χαφ δεν είναι για πάσα νόσο και κάθε αγώνα. Ο Χιμένεθ ευτυχώς το κατάλαβε και άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας. Βέβαια, δεν κατανοώ τη χρησιμοποίηση του Ολιβέιρα στα αριστερά – έστω κι αν δεν ήταν αυτό το μεγάλο πρόβλημα – δεν κατανοώ την αντικατάσταση του τερματοφύλακα ξανά.

Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το ό,τι αφού η δουλειά έγινε, τα υπόλοιπα έχουν ελάχιστη σημασία. Ετσι κι αλλιώς, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος και εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρισκόμαστε στην καθημερινότητά της ΑΕΚ. Αγωνιστικά η ΑΕΚ είχε σχέδιο. Φάνηκε πώς γεμίζει αυτοπεποίθηση, αλλά έχει και παντελή αδυναμία στη διαχείριση ενός ματς. Και αυτό οφείλεται στη μεσαία της γραμμή.

Γι’ αυτό έχω πει και θα ξαναπώ, ότι κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός χάφαρου στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο που θα μπορεί να μασά την μπάλα, να την εξαφανίζει όταν δέχεται πίεση και να κόβει κάθε επιθετικότητα του αντιπάλου. Ολα αυτά θα τα δούμε εν καιρώ. Αυτά που μπορούμε να κρατήσουμε είναι σίγουρα την επιστροφή του Μάνταλου στα καλά παιχνίδια, που ελπίζουμε να έχει συνέχεια στα επόμενα ματς που η ΑΕΚ θα το χρειαστεί πάρα πολύ.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X