Ο Μάνταλος στέλνει την ΑΕΚ στην Ευρώπη, δύο ασίστ και νίκη επί του Αστέρα (3-1)!

Ο Μάνταλος στέλνει την ΑΕΚ στην Ευρώπη, δύο ασίστ και νίκη επί του Αστέρα (3-1)!
Photo Credits: INTIME

Στα χέρια της κρατά το ευρωπαϊκό εισιτήριο η ΑΕΚ, καθάρισε με δυσκολία την Τρίπολη με τον αρχηγό να μοιράζει δύο ασίστ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καθοριστικό βήμα για την παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν έκανε η ΑΕΚ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο που μοίρασε δύο ασίστ, μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα του κλειστή άμυνα του Αστέρα και να πάρει τη νίκη με 3-1. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να καθαρίσει πολύ πιο εύκολα τη νίκη, αλλά ισοφαρίστηκε άμεσα μετά το γκολ του Γαλανόπουλου και χρειάστηκε να σκοράρει ο Λόπες και έπειτα ο Αλμπάνης για να έρθει η νίκη.

Ο Χιμένεθ προσέγγισε το ματς αρκετά διαφορετικά συγκριτικά με το θριαμβευτικό πέρασμα της προηγούμενης Κυριακής από την έδρα του Αρη. Αλλαξε τη διάταξη – λογικά πήγε σε 4-2-3-1 με τον Μάνταλο δεκάρι – αλλά έβαλε και τέσσερα νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα: τον αρχηγό που πήρε τη θέση του Σιμάνσκι, τον Αθανασιάδη αντί του Τσιντώτα στην εστία, Τσιγκρίνσκι αντί Νεντελτσεάρου στο κέντρο της άμυνας και Ολιβέιρα σε ρόλο αριστερού χαφ (!) αντί του Τάνκοβιτς.

Παρά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν από τις αρχικές επιλογές, η ΑΕΚ αποδείχθηκε στο τερέν καλά διαβασμένη. Ειδικά στο ξεκίνημα, με εξαιρετική κυκλοφορία και απόλυτη κατοχή της μπάλας, ήταν το απόλυτο αφεντικό και δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για να πάρει προβάδισμα. Το τρυκ με τον Ολιβέιρα να πατά περιοχή και να κάνει ανεβάσματα ο Λόπες δούλεψε καλά, η ΑΕΚ πατούσε στην αντίπαλη περιοχή και πίεζε τον Αστέρα.

Γκολ και… αυτογκόλ!

Σταδιακά, κυρίως μετά το 20λεπτο, οι Αρκάδες ισορρόπησαν το παιχνίδι. Κατάφεραν να απορροφήσουν την αρχική πίεση της ΑΕΚ και εκμεταλλεύθηκαν απόλυτα τη μείωση της έντασης των «κιτρινόμαυρων», που δεν μπορούσαν να πιέζουν ψηλά σε όλο το 45λεπτο. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, η Ενωση διατηρούσε τον έλεγχο και ήταν η ομάδα που πήρε προβάδισμα. Γαλανόπουλος και Μάνταλος έπαιξαν υπέροχα το 1-2, ο αρχηγός απελευθερώθηκε και έστρωσε στον…υπαρχηγό και εκείνος άνοιξε το σκορ με πλασέ (39’).

Τα πράγματα έδειχναν ιδανικά για την ΑΕΚ, αλλά σε ακόμα μια εκπληκτική τάση αυτοχειρίας, έβαλε ξανά τον Αστέρα στο παιχνίδι. Η άμυνα της ΑΕΚ, τρυπήθηκε στην πρώτη φάση του αντιπάλου. Δέχτηκε γκολ μόλις στο δεύτερο σουτ που δέχθηκε στην εστία της, με τον Ριέρα να ισοφαρίζει μέσα από την περιοχή (41’). Σε διάστημα που φαινόταν να ελέγχει απόλυτα το ματς, κατάφερε να δεχθεί γκολ και να πάει με αρνητική ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Ο Χιμένεθ αντέδρασε με σχετική ψυχραιμία στα νέα δεδομένα. Δεν πήγε σε κινήσεις πανικού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, περίμενε ως το 53’ για την πρώτη του κίνηση με την αναμενόμενη είσοδο του Αλμπάνη. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει, αλλά παράλληλα και να έχει ισορροπία στην άμυνα για τις κόντρες των φιλοξενούμενων. Αγγιξε το γκολ με τη σέντρα σουτ του Λόπες (55’) και τη διαγώνια βολίδα του Βασιλαντωνόπουλου (62’), αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε.

Μίλησε ξανά ο Μάνταλος

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό πάντως και όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν πως ο Αστέρας έπαιρνε ψυχολογία. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Σιμάνσκι για να βρει ξανά νεύρο και ένταση στη μεσαία γραμμή, αλλά ο Αστέρας έριξε προειδοποιητική βολή με το δοκάρι του Ιγκλέσιας και το γκολ που σημείωσε ο Μουνάφο, αλλά σωστά ακυρώθηκε (64’). Η ΑΕΚ φαινόταν μπλοκαρισμένη, ο Αστέρας είχε κλείσει όλος γύρω από την εστία του Παπαδόπουλου και οι φάσεις γίνονταν με το…σταγονόμετρο.

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Κοσίδη αντί του Κρίστισιτς και τη μετατροπή του σχηματισμού σε κλασικό 4-4-2, με τον Μάνταλο δίπλα στον Σιμάνσκι και τον Κοσίδη παρτενέρ του Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή. Αμέσως μετά από αυτήν την κίνηση, ήρθε η λύτρωση για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος είδε την κίνηση του Λόπες και σέρβιρε την μπάλα στην περιοχή, όπου ο Πορτογάλος με προβολή νίκησε τον Παπαδόπουλο και έδωσε τη νίκη στην Ενωση (85’).

Ο Αστέρας προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς με τριπλή αλλαγή, αλλά πλέον φαινόταν πως δεν είχε τύχη. Οι Αρκάδες αναγκάστηκαν να ανοιχτούν και αυτό τους στοίχισε ακόμα περισσότερο. Ο Κοσίδης έφτασε τετ α τετ με το γκολ, αλλά το έχασε με κακό κοντρόλ, αλλά πήρε την…εκδίκηση του αμέσως μετά, μοιράζοντας ασίστ στον Αλμπάνη που πέρασε και τον Παπαδόπουλο για να χαρίσει άνετη νίκη στην Ενωση.

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς (84’ Κοσίδης), Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεζ, Καστάνιο (89’ Χριστόπουλος), Αλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (89’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88’ Κρέσπι), Ριέρα (76’ Γκόμεζ), Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

Ο Ευαγγέλου χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μάνταλο (35’) – Βαλιέντε (35’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X