ΑΕΚ: Η προπονητική φιλοσοφία του Αγγέλου

ΑΕΚ: Η προπονητική φιλοσοφία του Αγγέλου
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του Βαγγέλη Αγγέλου και την φιλοσοφία του

Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν που διανύουμε. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήθελε ένα προπονητή που θα ολοκληρώσει την φετινή σεζόν χωρίς να δεσμευτεί και για του χρόνου, όπου θα γίνουν όλα από μηδενική βάση. Μαζί με τον Αγγέλου θα έρθουν για βοηθοί του, ο παλαίμαχος παίκτης Μάριος Μπατής και ο γιος του Διονύσης Αγγέλου. Το τεχνικό επιτελείο θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του Σάββα Συμεωνίδη και του Βαγγέλη Τσέπελη που βρίσκονταν και στο επιτελείο του κόουτς Παπαθεοδώρου.

Η προπονητική φιλοσοφία του Αγγέλου

Προπονητικά ο κόουτς Αγγέλου έχει κάποια κοινά και κάποιες διαφορές από τον προκάτοχο του, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προσαρμόσει το πλάνο του. Στα δύο χρόνια του Παπαθεοδώρου στην ΑΕΚ, η ομάδα έπαιζε πάντα σε σετ παιχνίδι και με αργό τέμπο ώστε να κοντρολάρει τον ρυθμό. Ο κόουτς Αγγέλου προτιμάει να παίζει πιο γρήγορο μπάσκετ, επιζητάει τον αιφνιδιασμό και τους εύκολους πόντους στο τρανζίσιον, όποτε βρίσκει ευκαιρία να τρέξει η ομάδα του.

Δίνει και αυτός μεγάλη ελευθερία στους παίκτες που είναι ικανοί στην προσωπική φάση και μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις για τον εαυτό τους. Το είδαμε να το κάνει στον Ιωνικό φέτος με τον Σμιθ, οπότε όταν θα έχει στα χέρια του παίκτες όπως ο Λάνγκφορντ και ο Μέικον σίγουρα θα αισθάνεται καλά. Δουλεύει πολύ στις λεπτομέρειες, είτε πρόκειται για αγώνα, είτε για προπόνηση και θέλει όλα να γίνονται ακριβώς όπως θέλει. Αν δεν γίνονται, τότε θα υπάρχει πρόβλημα και αλίμονο στον παίκτη που θα βρεθεί στο στόχαστρο του.

Αμυντικά δουλεύει πολύ την ομάδα, μιας και βασική αρχή της φιλοσοφίας του είναι η καλή άμυνα να οδηγήσει σε τρανζίσιον. Εκτός από τις κλασικές άμυνες, φέτος στον Ιωνικό χρησιμοποιούσε για αρκετή ώρα μια match-up ζώνη (κάτι μεταξύ μαν του μαν και ζώνης) για να μπερδεύει και να καθυστερεί τους αντιπάλους του.

Άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη

Βέβαια όλα αυτά ωραία είναι να τα λέμε, αλλά από την θεωρία πρέπει να αποδειχτούν στην πράξη. Η ΑΕΚ δεν έχει μάθει να παίζει με αιφνιδιασμούς και το ρόστερ της, έχει παίκτες που δεν ξέρουμε αν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το στυλ παιχνιδιού. Από την άλλη και ο κόουτς δεν θα έχει και πολύ χρόνο να περάσει πολλά καινούργια πράγματα στην ομάδα, οπότε θα πρέπει να γίνουν όλα με μέτρο. Θα είναι μεγάλο ρίσκο σε αυτό το σημείο της περιόδου με την ομάδα να έχει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ένα τρόπο παιχνιδιού, να αλλάξει άρδην την φιλοσοφία της. Με την διακοπή που έχει το πρωτάθλημα θα μπορέσει να δουλέψει με ηρεμία για 10 μέρες και να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 28/4.

Από εκεί και πέρα όσοι τον γνωρίζουν, έχουν να λένε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, που ήταν βέβαια και ένας από τους λόγους που τον διάλεξε και ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ θεωρούσε ότι η ομάδα βρισκόταν σε μια ευθεία γραμμή και χρειαζόταν κάποιον να της προκαλέσει ένα σοκ για να ξυπνήσει. Έτσι ο Αγγέλου σε ρόλο καμικάζι, θα θελήσει να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών και μάλιστα εμφανίζεται σίγουρος ότι θα το πετύχει για να πάρει το καλύτερο από αυτούς.

Ο Διονύσης Αγγέλου, που ήταν μαζί του και στον Ιωνικό, θα είναι επιφορτισμένος με το σκάουτινγκ των αντιπάλων, εστιάζοντας σε κάθε λεπτομέρεια καθώς και στα συστήματα των επόμενων ομάδων που θα αντιμετωπίσει η Ένωση.

Ας ελπίσουμε ότι με όλες αυτές τις σημαντικές αλλαγές, η ΑΕΚ θα δείξει σφυγμό και θα κάνει ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα έως το τέλος της σεζόν, που προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. Για να μην κρυβόμαστε, είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου που μακάρι να δικαιωθεί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X