Η ΑΕΚ «πάτησε» την Γκορένιε (31-29) και πάει να σηκώσει το Ευρωπαϊκό!

Εικόνες από το ΑΕΚ-Γκορένιε
Photo Credits: INTIME

Δεν χάνεται αυτή η πρόκριση για την ΑΕΚ που νίκησε με 31-29 την Γκορένιε και σε μια εβδομάδα στη Σλοβενία «κλειδώνει» το εισιτήριο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στον τελικό του EHF Cup έκανε η ΑΕΚ που νίκησε με 31-29 την Γκορένιε στο «Γ. Κασιμάτης» και θα πάει σε μια εβδομάδα στη Σλοβενία να εξασφαλίσει το εισιτήριο της.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση, ίσως την καλύτερη της στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων που θα της έδιναν μεγαλύτερη ασφάλεια για τον επαναληπτικό. Παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα στάθηκαν εξαιρετικά, πραγματοποίησαν μια πολύ ώριμη εμφάνιση και έδειξαν πως αυτή η πρόκριση δεν χάνεται.

Κορυφαίος ο Μόγια που ήταν το «μυαλό» της ΑΕΚ, μεγάλο παιχνίδι και από τον Μυλωνά ενώ συγκλονιστικοί ήταν όλοι οι παίκτες κάνοντας κυριολεκτικά κατάθεση ψυχής. Θετικό ντεμπούτο και για τους Χίκερουντ και Πέντερσεν οι οποίοι θα παρουσιαστούν καλύτεροι στον επαναληπτικό έχοντας και μια εβδομάδα μπροστά τους για να μπουν στο κλίμα της ομάδας.

Από νωρίς το προβάδισμα για την ΑΕΚ

Με πολλή ενέργεια και τρεξίματα σε όλο το γήπεδο ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ σε μια προσπάθεια να περιορίσει από νωρίς το παιχνίδι της αντιπάλου. Η Γκορένιε άνοιξε το σκορ με την «Ένωση» να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές σε 1-1 και 2-2 με τους Κεδέρη και Μπουνέτα. Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Τζηρά. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό δίλεπτο με τον Μυλωνά να «πυροβολεί» κυριολεκτικά φέρνοντας την ομάδα του στο 6-4.

Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση ενώ τα λάθη των διαιτητών προκάλεσαν σε αρκετές περιπτώσεις την αντίδραση του πάγκο της ΑΕΚ. Ο Μπουνέτα με έναν κεραυνό και ο Τζηράς με ένα πολύ όμορφο γκολ διατήρησαν το +2 για την ομάδα τους.  Στο 9-7 πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ ο Χίκερουντ. Ακολούθησαν δύο ακόμα αποφάσεις που ξεσήκωσαν τους ανθρώπους του «Δικεφάλου». Η δίλεπτη στον Τζηρά και το πέναλτι του Τάινικ στο 22′ έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν σε 11-11.

Ο Δημητρούλιας κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ ρίχνοντας στην «μάχη» και το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα, τον Πέντερσεν. Ο Μόγια ισοφάρισε σε 12-12 και ο Πέντερσεν με ένα εντυπωσιακό σουτ από τα έξι μέτρα έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Τα επόμενα δύο γκολ είχαν την προσωπική «σφραγίδα» του Κεδέρη ο οποίος έδειξε για μια ακόμη φορά πως στην ταχύτητα δεν πιάνεται. Με έναν εντυπωσιακό αιφνιδιασμό έκανε το 14-12 και στη συνέχεια νίκησε και πάλι τον τερματοφύλακα των Σλοβένων για το 15-12. Ο Πέντερσεν έκανε το δύο στα δύο με το 16-14 να είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου.

ΑΕΚ: Μπορούσε μεγαλύτερη διαφορά

Πιο ισορροπημένο το δεύτερο ημίχρονο με την Γκορένιε να βρίσκει περισσότερες λύσεις από τα εξτρέμ με αποτέλεσμα βρίσκεται πιο κοντά στο σκορ. Εξαιρετικός ο Χριστόδουλος Μυλωνάς πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε το πέναλτι που μετουσίωσε σε τέρμα ο Τζηράς για το 19-16. Ο Μπουνέτα επίσης έδωσε σημαντικές λύσεις στην ομάδα για το 21-20 με τους Σλοβένους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ευστοχία τους στα εξτρέμ.

Ο Μυλωνάς και πάλι έβαλε μπροστά την ομάδα του για το 22-21. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας έριξε κάτω από τα δοκάρια τον Μίλαν Κοσάνοβιτς ο οποίος και έκανε μια εξαιρετική απόκρουση διατηρώντας το 24-23. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Δημητρούλιας άλλαξε ξανά την τακτική της ομάδας του με την ΑΕΚ να βρίσκει περισσότερες λύσεις στην επίθεση ξεφεύγοντας με τρία γκολ. Με τους Μόγια και Μυλωνά να κάνουν τεράστια δουλειά μέσα στο γήπεδο η «Ένωση» βρήκε δίχτυα και με το εντυπωσιακό γκολ του Αραμπατζή έφτασε την διαφορά στο 31-27 με το τελικό 31-29 ωστόσο να δίνει στην ομάδα ένα ελαφρύ προβάδισμα στον επαναληπτικό της Σλοβενίας.

AEK- ΓΚΟΡΕΝΙΕ 31-29

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-5, 8-6, 11-9, 11-12, 16-14 (ημχ.), 18-16, 21-20, 23-23, 25-25, 28-26, 31-29

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 2, Τζηράς 5, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 5, Φλορίδο 7, Πέντερσεν 1, Λέμος 1, Παπαδιονυσίου 1, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 4, Κεδέρης 4

ΓΚΟΡΕΝΙΕ (Γιόβισιτς): Χάσελιτς 5, Τάινικ 5, Πάιτ, Πάνιταρ, Σταρτσς, Μίκλαβσιτς 3, Ντρόμπεζ, Κομάρ, Βέρντινεκ 4, Γκρμσεκ 1, Ταλέτοβιτς, Σλάτινεκ, Πρέντοβιτς, Κάβτσιτς Μ. 4, Κάβτσιτς Α. 5, Ράβνικαρ 1

Διαιτητές: Σέκουλιτς- Γιόβαντιτς (Σερβία), Παρατηρητής: Παρτεμιάν, Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 3/4-2/2

Δείτε ΕΔΩ πως μετέδωσε το enwsi.gr την εξέλιξη του αγώνα

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X