Ο Λουτσέσκου, οι αντιδράσεις και η απόφαση Μελισσανίδη...

Ο Λουτσέσκου, οι αντιδράσεις και η απόφαση Μελισσανίδη...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, παίρνει θέση για το «καυτό» θέμα των ημερών...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκινήσω, ξεκαθαρίζοντας ότι το blog αυτό γράφτηκε πρωί Σαββάτου, πολύ πριν δηλαδή τη μεγάλη μάχη της ΑΕΚ στο χάντμπολ. Γι’ αυτό και θα ασχοληθώ αποκλειστικά με το «καυτό» θέμα των ημερών.

Την Κυριακή, η ποδοσφαιρική ΑΕΚ δίνει το πιο κρίσιμο ματς μέχρι το επόμενο, για τα πλεϊ οφ και την προσπάθεια που κάνει για να… σώσει ότι σώζεται από τη φετινή απογοητευτική σεζόν. Γιατί, κακά τα ψέματα, το να κάνει η «Ένωση» το αυτονόητο και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, δεν αλλάζει το ξεκάθαρα αρνητικό πρόσημο της σεζόν.

Το πολύ ευχάριστο είναι ότι αυτό το έχει καταλάβει πρώτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχοντας δεσμευτεί αφενός για τουλάχιστον 7 τοπ μεταγραφές και αφετέρου για προπονητή τοπ επιπέδου, στον οποίο και θα δώσει τα «κλειδιά» και θα του εμπιστευτεί να «χτίσει» την ομάδα που θα μπει στην «Αγια-Σοφιά».

Είναι σαφές ότι κάθε απόφαση που αφορά στην ΑΕΚ, την παίρνει ο επικεφαλής και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μελισσανίδη. Στην «ΩΡΑ» του περασμένου Σαββάτου με τον τίτλο «ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ», εξηγούσα και ανέλυα, τις σκέψεις και τα «θέλω» του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης».

Σε αυτά που όλοι συμφωνούν!

Τα θυμίζω εν τάχει και με… πινελιές, για να μην σας κουράζω. Πρώτον, θέλει να δώσει τα «κλειδιά» του αγωνιστικού στον νέο προπονητή και να έχει το κεφάλι του ήσυχο, ότι θα του φτιάξει την ομάδα που θα αρμόζει να μπει στην «Αγια-Σοφιά» και να είναι δυνατή και ανταγωνιστική.

Δεύτερον, δεν τον νοιάζει το επικοινωνιακό, αλλά το ουσιαστικό, να πετύχει δηλαδή τον προπονητή που εκείνος θεωρεί ως τον καταλληλότερο.

Τρίτον, δεν θέλει άλλα στοιχήματα και άλλα ρίσκα, για αυτό και έχει αποκλείσει νέους… Καρντόσο και νέους… Καρέρα.

Τέταρτον, ο προπονητής που θέλει, θα πρέπει να είναι αποδεδειγμένα καλός, επιτυχημένος και δουλευταράς.

Νομίζω ότι σε όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί μαζί του. Ίσα ίσα που για να ξέρουμε τι λέμε, αυτό ακριβώς είναι που του ζητάμε κι εμείς και όλος ο κόσμος της ΑΕΚ, εδώ και τόσο καιρό! Και είναι πολύ σημαντικό που τώρα είναι αποφασισμένος και διατεθειμένος να δώσει ένα μεγάλο συμβόλαιο στον προπονητή και στο τιμ του, προκειμένου να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες της ομάδας για να την βλέπει κι εκείνος, αλλά κι εμείς, όπως ονειρευόμαστε.

Η προσωπική μου άποψη και επιθυμία

Το μεγάλο ζήτημα βέβαια ξεκινάει από τη στιγμή που ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, βρίσκει ως τον πλέον κατάλληλο για να του εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω, στο πρόσωπο του Λουτσέσκου! Στην παρούσα χρονική στιγμή δηλαδή, γιατί τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πλέον με ταχύτητες που δεν τις παίρνεις χαμπάρι, ο Μελισσανίδης θεωρεί ότι το καλύτερο για την ομάδα του, είναι να φέρει έναν προπονητή που του απέδειξε, δουλεύοντας στην Ελλάδα, ότι μπορεί να του κάνει τη δουλειά.

Και φυσικά κανένας δεν θα είχε αντίρρηση και καμία αντίδραση δεν θα υπήρχε, εάν δεν είχε πει όσα είπε ο Λουτσέσκου για την ΑΕΚ. Γιατί ως προπονητική αξία, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν λογικό άνθρωπο.

Στο θέμα Λουτσέσκου, υπάρχει η γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας και η οποία θα πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστή. Για να ξεκαθαρίσω τη δική μου, θα πω πολύ απλά ότι δεν θα τον ήθελα στην ΑΕΚ, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω τα όσα έχει πει εναντίον της, όχι μόνο όταν ήταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς και μετά που είχε φύγει και δεν σταμάταγε με τίποτα να λέει απαράδεκτες χοντράδες. Όλα όσα είπε, τα είπε και δεν γίνεται ούτε να… στρογγυλευτούν, ούτε να ωραιοποιηθούν. Και θα είναι και γελοίο αν επιχειρήσει κάποιος να πει ότι τα είπε μεν, αλλά δεν τα εννοούσε.

Σεβαστή και η αντίθετη άποψη και επιθυμία

Όπως έχω την απαίτηση από όλους να σέβονται τη δική μου άποψη, αλλά και την προσωπική μου συναισθηματική προσέγγιση σε ότι αφορά στην ΑΕΚ, έτσι κι εγώ σέβομαι απόλυτα την αντίθετη άποψη και την προσέγγιση που μπορεί να κάνει κάποιος, εστιάζοντας στη δική του λογική και λέγοντας ότι τον νοιάζει μόνο να δει επιτέλους μπάλα και καλή ομάδα από την ΑΕΚ, κι από τη στιγμή που πιστεύει ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να του το εγγυηθεί αυτό, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον δει στον πάγκο της ομάδας. Σεβαστό απόλυτα.

Για μένα, ο συναισθηματικός ψυχισμός του οπαδού της ΑΕΚ δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ κάτι ασήμαντο και κάτι που δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Οι ομάδες άλλωστε και δη οι μεγάλες, τον κόσμο τους έχουν, ως διαχρονικό και μεγαλύτερο τους στήριγμα.

Η τελική απόφαση ανήκει στον Μελισσανίδη

Δεν μπορώ να αδικήσω τον διαφορετικό τρόπο σκέψης εκείνου που παίρνει τις αποφάσεις, και ο οποίος βρίσκεται αναντίρρητα μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση, που πέρα από τις λογικές αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, την κάνει ακόμα πιο δύσκολη το γεγονός πως βρισκόμαστε εν μέσω αγωνιστικών μαχών και μάλιστα πολύ κρίσιμων για την ΑΕΚ.

Γι’ αυτό, στην παρούσα φάση, ο καλύτερος σύμβουλος είναι η ψυχραιμία απ’ όλους, ώστε να τα βάλει όλα κάτω, αυτός που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, να… ζυγίσει τα δεδομένα και στο τέλος να αποφασίσει αυτό που θα είναι πραγματικά το καλύτερο για την επόμενη μέρα της ομάδας. Και μην ξεχνάμε ότι ο Μελισσανίδης, εκτός από διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, είναι και οπαδός της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X