Η Ευρώπη και η ιστορία με τον προπονητή

Η Ευρώπη και η ιστορία με τον προπονητή
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις προτεραιότητες της ΑΕΚ και το θέμα του επόμενου Τεχνικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αύριο έχει να δώσει έναν τελικό! Το παιχνίδι με τον Αστέρα σε συνδυασμό με τα άλλα ματς των play off και αυτά της Τετάρτης μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά για τον πρώτο στόχο του Δικεφάλου που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη. Μετά υπάρχει και η ρεβάνς του Κυπέλλου.

Δυστυχώς το θέμα του προπονητή άνοιξε μετά από το πιο δύσκολο βράδυ της τελευταίας 8ετίας. Τη βαριά ήττα διασυρμό από τον Ολυμπιακό. Και παρότι η ΑΕΚ προσπάθησε -με κάθε τρόπο είναι αλήθεια- να ρίξει τους τόνους, δεν τα κατάφερε. Βλέπετε σε αυτές τις περιπτώσεις το ρεπορτάζ και οι εξελίξεις, αναγκάζει και εμάς, όσο και αν δεν το θέλουμε, να ξεφύγουμε από την ενημέρωση της ΠΑΕ. Και ας λέτε εσείς, δεν τα λέτε και δεν τα γράφετε.

Στην ΑΕΚ θέλουν να προφυλάξουν τη χρονιά. Και πολύ καλά κάνουν. Υπάρχουν στόχοι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, από την ομιλία τους προς τους παίκτες τη Δευτέρα μετά το τάλιρο έκανε ξεκάθαρο πως μέχρι το τέλος της σεζόν θα πορευτεί η ομάδα με τον Χιμένεθ. Ε, αυτό το τέλος της σεζόν άναψε τις… φωτιές.

Από το ρεπορτάζ έχει προκύψει πως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις προπονητών που έχουν απασχολήσει. Ο Λουτσέσκου, ο Μιλόγεβιτς, ο Μπουλούτ, ο Φλόρες… Δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να κάνει υποδείξεις ποιος είναι καλός και ποιος είναι κακός. Ποιος πρέπει να αναλάβει και ποιος όχι.

Οφείλει όμως να παρουσιάζει γεγονότα. Να βάζει το μυαλό του και να κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις. Να ζυγίζει τα πράγματα. Να κάνει και κριτική. Δεν παίρνει όμως αποφάσεις. Και στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη τις αποφάσεις τις παίρνει ο Μελισσανίδης. Σε αυτόν γυρνάνε όλα και κυρίως τα αρνητικά.

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ

Καταρχάς εγώ θα προτείνω να μην προτρέχουμε. Όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Πριν από λίγες μέρες όλοι ήταν σίγουροι πως θα ερχόταν ο… Μάρκο Σίλβα, ο Ζαρντίμ και ο… Βαλβέρδε. Ευτυχώς δεν πήγαμε σε Γκουαρντιόλα και Κλοπ. Μετά ήταν δεδομένη -ειδικά από ανθρώπους που δεν ασχολούνται με το ρεπορτάζ- ότι έκλεισε ο Λουτσέσκου. Ακολούθησε από τη Σερβία η πληροφορία -που δεν ισχύει- ότι έκλεισε ο Μιλόγεβιτς και όλοι έσπευσαν να πούνε, ότι δε θα δώσει λεφτά τελικά ο «Τίγρης» για προπονητή και εκεί χάθηκε η μπάλα.

Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν προπονητή με προσωπικότητα που θα είναι εργασιομανής. Που δεν θα ξενερώσει όπως συνέβη με τον Καρέρα. Και όχι για τις αρλούμπες που σας σερβίρουν πως χαλάστηκε επειδή δεν έκανε ένσταση στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτός που θα μπει στα Σπάτα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι Μοράις και Καρντόσο.

Αυτό το κατάλαβαν όλοι. Πρέπει να είναι πάνω από κάθε παίκτη. Πρέπει να έχει ειδικό βάρος και να κλείσει πρώτος από όλους, από τη στιγμή που θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Μανόλο, τον οποίο με τα καλά του και τα άσχημά του πρέπει να τον σεβαστούμε στο απόλυτο, διότι η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει γράψει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2018!

Η ίδια η ΑΕΚ στο παρελθόν δεν σεβάστηκε τις σημαίες της και το πλήρωσε. Λάθη, έγιναν, λάθη θα γίνουν ξανά. Το θέμα είναι να μην κάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Γιατί στο τέλος θα κυνηγάμε την ουρά μας.

Ο προπονητής που θα έρθει θα πρέπει να πάρει επιτέλους τα απαραίτητα εφόδια για να δουλέψει σε όλες τις γραμμές και φυσικά χρόνο. Ακόμα και αν η μεταβατική χρονιά μέχρι να μπούμε στο γήπεδο δεν εξελιχθεί όπως θέλουμε. Η ΑΕΚ έχει υποχρέωση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τρεις χρονιές δεν το κάνει και αυτό είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

Η γνώμη μου για τον Λουτσέσκου

Επειδή εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, δε θα το κάνω ούτε τώρα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και εκεί μπαίνει τελεία. Γιατί δεν αποφασίζω εγώ. Και ό,τι και αν γράψω εγώ ή ο κάθε ρεπόρτερ της ΑΕΚ, μη νομίζετε ότι ο Μελισσανίδης θα το ακούσει. Ειδικά όταν έχει πάρει την απόφασή του. Που δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Εδώ δεν άκουσε τους συνεργάτες του το χειμώνα, όταν του είπαν πως η ΑΕΚ πρέπει να πάει σε άλλη λύση και όχι στον Χιμένεθ, θα ακούσει εμένα;

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να είναι ένας καλός προπονητής. Ο… καλύτερος που υπάρχει στην αγορά. Που δεν είναι, αλλά λέμε τώρα. Για την ΑΕΚ όμως δεν είναι κατάλληλος. Ακατάλληλος είναι λόγω των όσων έχει πει και των όσων έχει κάνει. Και δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την επιτυχία, όσο δουλευταράς και αν είναι. Εδώ κοτζάμ Μόντσι, ο πιο πετυχημένος Τεχνικός Διευθυντής πήγε στη Ρόμα και τα έκανε όλα @#$ρδέλο. Απέτυχε παταγωδώς.

Μπορεί από την… άλλη πλευρά να υπάρξει αντίλογος. Σεβαστός. Όμως έχοντας μία… μικρή ιδέα από το τι μπορεί να ακολουθήσει, απλά σκέφτομαι το πρώτο ματς της ΑΕΚ με τον Λουτσέσκου στον πάγκο και τον κόσμο που δεν θα τον δεχθεί με τίποτα, να τον γιουχάρει. Να ξεκινάει το ματς και να έχουμε καταστάσεις… Μπάγεβιτς στο γήπεδο. Πόσες πιθανότητες επιτυχίας δίνετε εσείς σε αυτό το εγχείρημα;

Πως θα πάει να μιλήσει αυτός ο προπονητής στους παίκτες που αποκαλούσε «κλέφτες» και «τσίρκο»! Οι Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος και Μάνταλος, είναι όλοι τους μέλη της πρωταθληματικής ομάδας που τους πέρασε γενεές 14 ο Ρουμάνος. Και τι δεν τους έχει σούρει. Και δε θα καταπιαστώ με τα βαριά. Περί Χίτλερ, Ναζιστικής Γερμανίας κλπ. Με τα απλά. Τα «κλέφτες» και τα «τσίρκο». Ποιος θα παίξει για… πάρτη του; Απλή η απορία.

Μακάρι η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης να αποφασίσουν σωστά αυτή τη φορά. Να κάνουν μία επιλογή για την οποία δε θα μετανιώσουν οι ίδιοι πρώτα και μετά ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν είναι καιρός για ΔΙΧΑΣΜΟ δεν είναι καιρός για να δώσουμε ανάσα στον πραγματικό «εχθρό».

ΥΓ: Σε μία εποχή, όπου ο κόσμος δεν διαβάζει εφημερίδες, που ο Τύπος «αγκομαχεί» και οι πωλήσεις σέρνονται στην κυριολεξία, σε μία περίοδο όπου η ΑΕΚ προερχόταν από σερί ηττών με αποκορύφωμα το διασυρμό από τον Ολυμπιακό, ο Ιωάννης Φιλιππάκης με εμπιστεύτηκε και κυκλοφόρησε ο ΔΙΚΕΦΑΛΟC AETOC, με τις υπογραφές σχεδόν όλων των ρεπόρτερ της ΑΕΚ.

Αυτή την προσπάθεια την αγκαλιάσατε και θέλω να σας ευχαριστήσω και από εδώ. Το κοντέρ στο πρώτο φύλλο κυκλοφορίας σταμάτησε στο 8.600! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και σας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να ανταποκριθούμε στην τιμή που μας κάνατε!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X