Την Κυριακή κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η Ευρώπη

Την Κυριακή κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η Ευρώπη
Photo Credits: INTIME

O Tάσος Τσατάλης γράφει για την ουσιαστική επικαιρότητα της ΑΕΚ που είναι το ματς της Κυριακή στο ΟΑΚΑ, αλλά θα πούμε και δύο κουβέντες για τα υπόλοιπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ατμόσφαιρα, το κλίμα γύρω απ’ όλα τα ζητήματα της ΑΕΚ, όπως συμβαίνει πάντα, θα διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι να κλείσει η σεζόν. Δυστυχώς κυριαρχείται η ατζέντα από συζητήσεις άκαιρες στην πραγματικότητα.

Εδώ δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Οι απαιτήσεις του ρεπορτάζ, δεν συμβαδίζουν με τα «πρέπει» της ομάδας και η ΑΕΚ ποτέ δεν υπήρξε από το 2013 μέχρι σήμερα, ομάδα που επεδίωξε συστηματικά να ελέγξει τα ρεπορτάζ που την αφορούν.

Κάποιες άλλες περιόδους επιδιώχθηκε αυτό και με σκληρό και με άκομψο τρόπο μάλιστα. Αλλά παρόλα αυτά, για κάποιους αυτές οι περίοδοι ήταν καλές και σωστές, ενώ τώρα υπάρχει «Μελισσανιδοτεχνείο».   Που γύρω από την ΑΕΚ μπορείς να διαβάσεις το οτιδήποτε, να μάθεις το οτιδήποτε, να δεις οποιαδήποτε άποψη μπορείς να φανταστείς, από τον οποιονδήποτε ρεπόρτερ καλύπτει επαγγελματικά το ρεπορτάζ της.

Τώρα λοιπόν η ΑΕΚ από την μία «πνίγεται» αγωνιστικά, πασχίζει με κάποιο τρόπο να υπερνικήσει τα τεράστια προβλήματα της, αλλά το θέμα που κυριαρχεί είναι άσχετο με την φετινή σεζόν. Θα το πληρώσει αυτό η ΑΕΚ; Αν και δεν είναι δική της ευθύνη, ακριβώς επειδή ορθώς ποτέ δεν ασχολήθηκε με το να επιβάλλει επικοινωνιακή ατζέντα, είναι πολύ πιθανό να το πληρώσει. Συνήθως το πληρώνει.

Η ΑΕΚ έχει ένα βασικό πρόβλημα

Με τα θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα δεν θα ασχοληθώ εδώ εκτενώς. Δύο πράγματα μόνο θα σημειώσω. Πρώτον, κάτι που έγραψα και χθες στο SDNA. Πως σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ εν όψει της επόμενης σεζόν έχει ένα βασικό πρόβλημα να λύσει κι αυτό είναι να φτιάξει ομάδα. Ποδοσφαιρικό ζήτημα, που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με ποδοσφαιρικό σκεπτικό και μόνο.

Το δεύτερο είναι πως προσωπικά εδώ και χρόνια, έχω επιλέξει μια πολύ ασφαλή οδό όπως μου έχει δείξει η ζωή, για να εκτιμώ με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας τι είναι καλό για την ΑΕΚ και τι όχι, γύρω από διάφορα ζητήματα που βρίσκει μπροστά της. Παρατηρώ προσεκτικά τι γράφουν οι αντίπαλοι της. Αν για παράδειγμα λένε πως «η ΑΕΚ της τάδε εποχής ήταν καλύτερη», είναι σίγουρο πως η σημερινή ΑΕΚ είναι καλύτερη. Γιατί προσέξτε…

Ποτέ δεν θα αναφερθούν στην ΑΕΚ που ήταν πραγματικά καλύτερη κι έπαιρνε τίτλους, γιατί αυτές οι εποχές δεν τους άρεσαν. Θα αναφερθούν σε άλλες που πιθανώς να έδειχνε «γοητευτική» ή «πιασάρικη», αλλά ήξεραν πως είναι και ακίνδυνη. Κι όποτε πήγε να γίνει επικίνδυνη, την καθάρισαν εύκολα, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Όλοι αυτοί, την δεδομένη στιγμή… με τα μπούνια έχουν μπει στην προσπάθεια να μας πείσουν τι είναι αυτό που «γίνεται» και τι αυτό που «δεν γίνεται» και φυσικά πάνω απ’ όλα, ποιο είναι… το καλό της ΑΕΚ. Που πάντα τους ενδιέφερε.

Η ουσιαστική επικαιρότητα της ΑΕΚ σε μια σεζόν που έχει ανοιχτά μέτωπα και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, βρίσκεται 48 ώρες μακριά μας. Κι έχει ονοματεπώνυμο. Αστέρας Τρίπολης.

Μέσα στα πολλά άσχημα που μας έχει δείξει η φετινή σεζόν και κυρίως το πρώτο τρίμηνο του 2021 που είναι και το… πιο φρέσκο κομμάτι της, είναι πως την ΑΕΚ πρέπει να την φοβάσαι μετά από μεγάλες επιτυχίες. Και ειδικά με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Είναι προφανές πλέον το πόσο πολύ πιο εύκολα μπορεί να στήσει ο Μανόλο ένα ματς σαν αυτό στον Άρη, σε σχέση με ένα ματς σαν αυτό που μας περιμένει. Πέρα κι από τις συγκυρίες που ευνόησαν, γιατί μη ξεχνάμε πως λόγω κάποιων προβλημάτων ακόμη και την τελευταία στιγμή, πρόκυψαν και αναγκαστικά παρουσίες στην ενδεκάδα που έπαιξαν τελικά κομβικό ρόλο.

Θυμίζω πως στο ματς του δεύτερου γύρου με την Τρίπολη, έλαβε… άδοξο τέλος η – μια ακόμη- ακροβασία με το περίφημο καθαρό 4-4-2, καθώς η ομάδα βρέθηκε να χάνει 0-2 στο εικοσάλεπτο. Βέβαια δεν έλαβε τέλος γι΄ αυτό ακριβώς. Αλλά γιατί χτύπησε ο Ολιβέιρα και δεν είχε άλλο φορ στον πάγκο ο Μανόλο.

Τα χαρακτηριστικά του Αστέρα Τρίπολης δεν ταιριάζουν καθόλου στην ΑΕΚ

Ο Αστέρας έχει κάνει ήδη ζημιές σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, η ήττα του στον Άρη είναι μαγική εικόνα καθώς στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα και ως ομάδα τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της, δεν ταιριάζουν καθόλου στην ΑΕΚ.

Όπως και στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και τώρα, ο Μανόλο θα πάει φορτωμένος με όσα κυριαρχούν στην θεματολογία γύρω από την ομάδα. Αλλά όπως και πριν τα προηγούμενα ματς, έτσι και τώρα, ένα πράγμα έχω να πω. Είναι προπονητής της ΑΕΚ, έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ, δουλεύει για την ΑΕΚ. Είναι υποχρέωση του να διαχειριστεί κάθε κατάσταση και αυτή η κατάσταση που περνάει τώρα είναι φυσιολογική για μια ΑΕΚ που δεν πάει καλά και δεν αρέσει καθόλου στο γήπεδο. Δεν χρειάζονται περισσότερα εδώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οδήγησε την ομάδα ομαλά στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις κι ελπίζω αυτό να μη συνέβη μόνο λόγω του ταρακουνήματος με τον διασυρμό από τον ΟΣΦΠ. Που σίγουρα αισθάνθηκε πως πλέον απηχεί και στον ίδιο προσωπικά. Δεν χρειαζόμαστε όμως τέτοιου είδους κίνητρα για να έχουμε βασική προτεραιότητα να παλέψουμε για να αναδείξουμε τα όποια πλεονεκτήματα και να καλύψουμε όσο γίνεται τις αδυναμίες. Πρέπει να είναι ο μόνιμος κι αδιαπραγμάτευτος στόχος, ό,τι και να συμβαίνει, ό,τι και να ακούγεται, ό,τι και να σκεφτόμαστε για το μέλλον.

Το ματς είναι το πιο κομβικό των play offs ως τώρα κι όχι μόνο επειδή είναι… το επόμενο. Είναι το ματς που όλοι όσοι παλεύουν για να κατοχυρώσουν την ευρωπαϊκή θέση, το υπολογίζουν ως τρίποντο. Μπορεί να μη το δικαιολογεί αυτό η εικόνα του Αστέρα, αλλά δεν γίνεται να μετρήσεις το ίδιο μια απώλεια με κάποιον από τους υπόλοιπους, με μια στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα.

Η ΑΕΚ λοιπόν πρέπει με κάθε τρόπο να κερδίσει. Παίζει μετά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σερί και δεν γίνεται απλά να έχει αφήσει βαθμούς με τον Αστέρα.

Επιπλέον, από την στιγμή που η ίδια παίζει με τον Αστέρα, πάει να πει πως οι υπόλοιποι παίζουν είτε μεταξύ τους, είτε κάποιος με τον Ολυμπιακό. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ. Άρα σε κάθε περίπτωση, νίκη της ΑΕΚ θα συνδυαστεί με κάποιες απώλειες άλλου ή άλλων οπωσδήποτε.

Επειδή είναι το πιο κομβικό ματς, επειδή είναι από τα πιο δύσκολα για να διαχειριστεί ο Μανόλο Χιμένεθ, πιστεύω πως μπροστά μας έχουμε πραγματικά μια αναμέτρηση «κριτήριο» για το τι θα γίνει με την Ευρώπη φέτος.

Και πιστέψτε με, αν η ΑΕΚ δεν βγει Ευρώπη φέτος, όλα τα υπόλοιπα που κυριαρχούν, θα χάσουν πολύ σε σημασία…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X