«Πέπλο μυστηρίου» για τους εμβολιασμούς εκτός λίστας στα Γιάννενα (VIDEO)

«Πέπλο μυστηρίου» για τους εμβολιασμούς εκτός λίστας στα Γιάννενα (VIDEO)

Συνεχίζεται η προανακριτική από την εισαγγελία Ιωαννίνων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προκαταρκτική έρευνα για τον εμβολιασμό 150 ατόμων στα Ιωάννινα, τα οποία εμβολιάστηκαν εκτός σειράς ζήτησε ο εισαγγελέας.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε στα Ιωάννινα το “ριφιφί” με τα εμβόλια, με άτομα που δεν ανήκουν στις προβλεπόμενες ομάδες να εμβολιάζονται εκτός σειράς. Ήδη έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση για το εμβολιασμό 150 ατόμων από το “παράθυρο”.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός λίστας και σειράς έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό τουλάχιστον 150 άτομα και στα δύο νοσοκομεία της πόλης, ενώ διεξάγεται έρευνα για το αν έχουν συμβεί αντίστοιχα περιστατικά και στα κέντρα Υγείας της περιοχής.

Στο στόχαστρο των αρχών και της εισαγγελίας, είναι μια εταιρεία παραγωγής τροφίμων της περιοχής οι υπεύθυνοι της οποίας φέρεται να “βάφτιζε” τους υπαλλήλους της ως υγειονομικούς καθώς έχει και ιατρείο στις εγκαταστάσεις της με αποτέλεσμα να τους εγγράφει στη λίστα εμβολιασμών και τελικά να τους χορηγείται το εμβόλιο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων, αντιλήφθηκαν την απάτη από το γεγονός ότι όλοι όσοι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς ήταν άτομα νεαρής ηλικίας. Οι σχετικές πληροφορίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και ήδη η Εισαγγελία Ιωαννίνων ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Που προσανατολίζονται οι έρευνες

Η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις για το “εμβολιαστικό ριφιφί” από τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων καθώς και του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Ο αριθμός μάλιστα των ατόμων που φαίνεται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς οδηγεί τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο το κόλπο με τα εμβόλια να ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από δέκα ημέρες, ενώ ενισχύεται η εκτίμηση πως όλα αυτά τα άτομα, προέρχονται από συγκεκριμένη επιχείρηση που έχει την έδρα της στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ήδη έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και το υπουργείο Υγείας, ενώ όπως αναφέρει η ΕΡΤ από την πλατφόρμα των αιτήσεων για τη χορήγηση του εμβολίου θα διαγράφονται προσωρινά όλα τα ονόματα αιτούντος του οποίου η ηλικία, βάσει και του ΑΜΚΑ, είναι κάτω των 60 ετών, πλην φυσικά των εξαιρέσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X