Όλα τώρα, περνούν μέσα από την διαχείριση

Όλα τώρα, περνούν μέσα από την διαχείριση
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι, την προσέγγιση στα τέσσερα καθοριστικά ματς της ΑΕΚ που ακολουθούν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της το εξής δεδομένο. Από την Κυριακή και μέσα σε δέκα μέρες, θα χρειαστεί να δώσει συνολικά τέσσερα παιχνίδια. Είναι αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, που θα κρίνουν την υπόθεση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου αλλά και την παρουσία ή όχι στον τελικό του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ παίζει Κυριακή και Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Αστέρα και τον ΠΑΟ και την επόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη με τον ΟΣΦΠ. Για τα πλέι οφ. Και κατόπιν στο καπάκι, είτε την Τετάρτη, είτε την Πέμπτη, έχει την ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το κύπελλο. Σ’ αυτό το ματς, σόρι αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την λογική πως η ΑΕΚ θα πάει μοιρολατρικά ως ήδη αποκλεισμένη, επειδή έφαγε ένα γκολ στο ΟΑΚΑ στο 95’. Να πάει να κερδίσει 2-1 και να προκριθεί. Η ΑΕΚ είναι. Και ας μην κατάφερε να το κρατήσει όταν το έκανε το 2-1 στο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, στο καλύτερο φετινό της παιχνίδι απέναντι σε ανταγωνιστή της.

Πριν από το παιχνίδι κυπέλλου όμως, υπάρχουν τα ματς των πλέι οφ. Η ΑΕΚ έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά, με τη νίκη την προηγούμενη Κυριακή στο Χαριλάου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα φέτος, ίσως το μεγαλύτερο, είναι πως σταθερά σ’ όλη τη σεζόν, όταν έκανε ένα βήμα μπρος, ακολουθούσαν δυο βήματα προς τα πίσω. Τώρα, εδώ που έχουμε φτάσει, δεν την παίρνει την ΑΕΚ να κάνει το ίδιο. Αν κάνει τώρα δυο βήματα πίσω, θα πέσει στον γκρεμό που λέγεται εκτός Ευρώπης.

Τα δυο καθοριστικότερα ματς

Η ΑΕΚ με τη νίκη που έκανε με τον Άρη, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, αλλά και με βάση το πρόγραμμα των επόμενων παιχνιδιών, δημιούργησε μια ακραία συνθήκη. Αν κερδίσει τα δυο ματς που έχει στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα και με τον ΠΑΟ, μπορεί να βρεθεί στο φινάλε των πλέι οφ ακόμα και στην δεύτερη θέση. Και φυσικά καβάλα στο άλογο για την Ευρώπη. Αν τα κάνει μαντάρα σ’ αυτά τα δυο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, τότε κινδυνεύει να έχει χάσει οριστικά το ευρωπαϊκό τρένο.

Η ΑΕΚ υποδέχεται Κυριακή και Τετάρτη, δυο ομάδες τις οποίες στο ίδιο γήπεδο, δεν κατάφερε να κερδίσει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Με τον Αστέρα βρέθηκε να χάνει 2-0 και το έφτασε μέχρι και το 2-2. Και με τον ΠΑΟ πάλι βρέθηκε πίσω με 2-0 και τελικά έχασε με 2-1. Τώρα δεν έχει περιθώριο να κάνει τα λάθη που έκανε τότε. Με τα ίδια αποτελέσματα, τώρα πολύ απλά μένει στον καναπέ της και κοιτάζει του χρόνου τους άλλους να παίζουν στην Ευρώπη, να παίρνουν τα ευρωπαϊκά λεφτά στο ταμείο τους και να έχουν παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα με βασικό κίνητρο την παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ζήτημα επιλογών

Με τόσο καθοριστικά ματς στην σειρά και συνεχόμενα ως προς το πρόγραμμα, το κρίσιμο πλέον για την ΑΕΚ, είναι το πώς θα τα διαχειριστεί. Κακά τα ψέματα, εκεί θα κριθεί όλο το παιχνίδι. Και δεν ισχύει μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για όλες τις ομάδες. Όμως εμάς, μας ενδιαφέρουν τα δικά μας. Η διαχείριση που θα γίνει σ’ αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια, θα κρίνουν επί της ουσίας και την έκβαση τους. Και εννοώ σ’ όλα τα επίπεδα. Από την διαχείριση του υλικού, της προπόνησης, μέχρι και των επιλογών στα ματς.

Στο Χαριλάου την προηγούμενη Κυριακή, πολλά κρίθηκαν στην σωστή επιλογή της τακτικής. Εκείνο το 4-3-3 με τον Γαλανόπουλο και τον Σιμάνσκι στα χαφ και τον Τάνκοβιτς και τον Λιβάι στα άκρα της επίθεσης, βοήθησε καθοριστικά την εξέλιξη του ματς. Αλλά επειδή δεν είναι για πάσα νόσο, έχει μεγάλη σημασία η επιλογή που θα κάνει ο Χιμένεθ στην τακτική, για κάθε ένα ματς ξεχωριστά απ’ αυτά που ακολουθούν. Αυτή την φορά και εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οποιοδήποτε λάθος, θα μετρήσει καθοριστικά. Ένα σύστημα δηλαδή, που δεν θα ταιριάξει ή δεν θα λειτουργήσει, θα κοστίσει.

Να ανοίξω κάπου εδώ μια παρένθεση. Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν πως δήθεν πάω να χρεώσω στον Χιμένεθ ότι θα προκύψει. Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Αν πάει στραβά το πράγμα στα πλέι οφ και στο κύπελλο, προφανώς θα το χρεωθεί ΚΑΙ ο Μανόλο, όπως αντίστοιχα θα το πιστωθεί αν πάει καλά. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου, πως όσον αφορά τον Χιμένεθ, το μόνο που θα κρίνει η αποτυχία ή επιτυχία στα ματς που απομένουν, είναι αν θα βελούδινο ή άσχημο το διαζύγιο μ’ έναν προπονητή που έχει πάρει πρωτάθλημα και έχει ένα δέσιμο με την ΑΕΚ. Κλείνω την παρένθεση.

Ζήτημα δουλειάς

Σημασία θα έχει, εκτός από τις επιλογές στο τακτικό κομμάτι και η διαχείριση του υλικού. Αναφέρομαι στο ροτέισον, το οποίο φυσικά και έχει δυσκολίες γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν μπόλικα προβλήματα τραυματισμών και σημαντικές απουσίες. Αναφέρομαι και στον τρόπο που θα περιοριστούν και οι απώλειες από τραυματισμούς. Δεδομένα οι ποδοσφαιριστές κουβαλάνε κούραση. Υπάρχουν παίκτες που δεν ξεκουράστηκαν καθόλου ούτε στην διακοπή που έγινε στα τέλη Μάρτη για τις εθνικές ομάδες. Όμως ο Αλμπάνης, ο Βασιλαντωνόπουλος, ο Λόπες, οι οποίοι αισθάνθηκαν ενοχλήσεις στο Χαριλάου, ο Τάνκοβιτς που επίσης αισθάνθηκε ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες ή ακόμα και ο Λάτσι και Νταντσένκο που βγήκαν νοκ άουτ το προηγούμενο διάστημα, ήταν παίκτες που δεν είχαν πάει στις εθνικές ομάδες και είχαν μείνει και δούλεψαν στην μίνι προετοιμασία στα Σπάτα.

Η ουσία είναι πως με τέσσερα φουλ καθοριστικά παιχνίδια μέσα σε διάστημα δέκα ημερών και στην δεδομένη χρονική στιγμή, όλα περνούν μέσα από την διαχείριση που θα γίνει. Προφανώς, για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και η νοοτροπία και η θέληση και η αποφασιστικότητα που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Και είναι και αυτός καθοριστικός παράγοντας. Αλλά το πρώτο βασικό και σημαντικότερο, είναι η διαχείριση που γίνει από την καθημερινότητα στα Σπάτα, μέχρι το γήπεδο στα παιχνίδια. Και το ξαναγράφω για να γίνει ξεκάθαρο. Η ΑΕΚ καταρχάς, με δυο νίκες στα δυο ματς που ακολουθούν, θα έχει κάνει πολύ περισσότερη από την μισή δουλειά, ως προς την Ευρώπη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X