Κυπελλούχος η ΑΕΚ με τη μαγκιά του Ατματσίδη, νίκη στα πέναλτι επί του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Κυπελλούχος η ΑΕΚ με τη μαγκιά του Ατματσίδη, νίκη στα πέναλτι επί του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Το 11ο Κύπελλο της ΑΕΚ, με τον Ηλία Ατματσίδη να σκοράρει στο τελευταίο πέναλτι επί του Παναθηναϊκού και να φεύγει στα κάγκελα όπου βρισκόταν οι Ενωσίτες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ της περιόδου 1996-97 ήταν για μεγάλα πράγματα, αλλά περιορίστηκε μόνο στην κατάκτηση του κυπέλλου. Ηταν το δέκατο τρόπαιο της ομάδας στη διοργάνωση και ένα από τα πιο αγχωτικά. Η Ενωση περιφρόνησε τον ΠΑΟ, δεν μπόρεσε να αποδείξει την ανωτερότητα της στη κανονική διάρκεια και στην παράταση και απαιτήθηκε η διαδικασία των πέναλτι και η μαγκιά του Ατματσίδη για να σηκωθεί η κούπα. Όλα αυτά, μια μέρα σαν σήμερα το 1997.

Η ΑΕΚ είχε πάρει θριαμβευτική νίκη επί του ΠΑΟ με 3-0 λίγες ημέρες πριν στην Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα ήταν οι «κιτρινόμαυροι» να εμφανιστούν χωρίς συγκέντρωση. Ο ΠΑΟ παίζοντας με το σύστημα που τον καθιέρωσε εκείνη την περίοδο, το περίφημο «τσούκου-τσούκου μπολ», ταμπουρώθηκε στην άμυνα του. Παρά τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων», δεν βρέθηκε δρόμος προς την εστία του Βάντσικ και η ΑΕΚ περιορίστηκε στη λευκή ισοπαλία τόσο στο 90λεπτο, όσο και στην παράταση.

Το ματς είχε γίνει στο παλιό «Καραϊσκάκης» και οι φίλοι της ΑΕΚ είδαν μπροστά τους την εξέλιξη των πέναλτι. Ο Κοπιτσής έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ στη διαδικασία. Ο Βαζέχα δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει σημαδεύοντας το δοκάρι του Ατματσίδη. Ο Μπορμπόκης βρήκε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Ενωσης, στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία του Βάντσικ. Ο Κωνσταντινίδης πέτυχε να μειώσει το σκορ, αν και ο Ηλίας έπεσε καλά στη γωνία του.

Ο Νικολαϊδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 3-1 με έξυπνη εκτέλεση πέναλτι, συρτά και στη γωνία του Πολωνού. Ο Γεωργιάδης έδωσε νέα πνοή στον ΠΑΟ μειώνοντας σε 3-2, αν και πάλι ο Ατματσίδης διάλεξε τη σωστή γωνία. Ο Αντον Ντόμπος έδειξε ψυχραιμία και με δύναμη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βάντσικ. Ο Μάρκος κράτησε την αγωνία για ακόμα ένα χτύπημα, σε ακόμα μια καλή κίνηση του Ηλία.

Την ώρα που η μπάλα έκαιγε, ο Ατματσίδης δεν είχε κανένα ενδοιασμό. Εστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και έφυγε σφαίρα πάνω στα κάγκελα που βρίσκονταν οι φίλοι της ΑΕΚ. Το γλέντι είχε ανάψει. Η Ενωση ήταν ξανά κυπελλούχος, ήταν η ομάδα που είχε αποκλείσει ΟΣΦΠ και ΠΑΟ για να φτάσει στον στόχο της. Η κούπα υψώθηκε στον ουρανό του Φαλήρου σε μια μεγάλη ενωσίτικη βραδιά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X