Η ανάγνωση της ανακοίνωσης της ΑΕΚ και ο «πόλεμος» που… μόλις ξεκίνησε

Η ανάγνωση της ανακοίνωσης της ΑΕΚ και ο «πόλεμος» που… μόλις ξεκίνησε
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά τη νέα «σφαγή» στην Πάτρα, όσα κρύβονται από πίσω, αλλά και την επόμενη μέρα

Έχει παίξει στο NBA και στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Έχει παίξει στην Ιταλία με την Βίρτους Μπολόνια και την Αρμάνι Μιλάνο, στην Ρωσία με την Χίμκι και την Ούνιξ Καζάν, στο Ισραήλ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Μακάμπι Ριζόν, έχει παίξει μέχρι και στην Κίνα και φυσικά στην Ελλάδα με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ.

Έχει αναδειχτεί πρώτος σκόρερ και στην Ευρωλίγκα, όσο και σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ουκ ολίγες φορές και έχει σηκώσει και καμιά δεκαριά κούπες. Είναι πλέον στα 38 του χρόνια, στη δύση της καριέρας του, δεν έχει ανάγκη κανέναν και θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί… μισθοφορικά όπως πολλοί συνάδελφοί του και να μην κάθεται να ασχολείται με διαιτησίες.

Κι όμως, ο Κιθ Λάνγκφορντ (και όχι ο οποιοσδήποτε) δηλώνει μέσω twitter μετά το ματς με τον Προμηθέα, τα εξής: «Παίζω στη λίγκα με τους χειρότερους διαιτητές στη 16χρονη καριέρα μου. Κι αυτό με αηδιάζει».

Ξεπεράστηκε η «σφαγή» στο Λαύριο

Πιστεύαμε ότι ο προημιτελικός Κυπέλλου της ΑΕΚ στο Λαύριο, ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να φανταστούμε σε διαιτητική… σφαγή κατά της ομάδας, τη φετινή σεζόν! Και ήρθε αυτό το παιχνίδι με τον Προμηθέα, για να μας διαψεύσει. Σε ματς που η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, κυρίαρχη, έπαιξε ορθολογικά και απέδειξε σε όλους μας, μα κυρίως στον ίδιο τον εαυτό της, ότι όντως δεν είναι τελειωμένη αγωνιστικά.

Αλήθεια όμως, όλοι οι μπασκετικοί αναλυτές, που μπορεί να σου αναλύσουν κάθε φάση και κάθε στατιστικό, με την πιο παραμικρή λεπτομέρεια, που είναι για να μας πουν τώρα, πόσο συχνό είναι το φαινόμενο για μία ομάδα, να μην εκτελεί ούτε μία βολή από φάουλ σε κοτζάμ ημίχρονο, την ώρα που ο αντίπαλος έχει εκτελέσει έντεκα βολές;

Και πόσο στέκει για μια μπασκετική αναμέτρηση, στην οποία μία ομάδα πάει το ματς κάτω από τα καλάθια, να έχει στο τέλος του αγώνα 32-13 βολές εναντίον της; Ρητορικό το ερώτημά μου φυσικά, δεν περιμένω καμία απάντηση και καμία ανάλυση, όπως δεν περίμενα και μετά το ματς με το Λαύριο στο Κύπελλο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν εκτελέσει 42 βολές!

Άλλο τα λάθη της ΑΕΚ κι άλλο αυτή η ασέβεια στα όρια της αλητείας

Για τα λάθη, για τα προβλήματα και για τις αδυναμίες της ομάδας, ξέρετε πολύ καλά, ότι είμαστε οι πρώτοι εδώ που τα έχουμε καταγράψει. Όταν νικούσε μάλιστα η ομάδα και όχι τον τελευταίο κακό μήνα. Μια σεζόν που όχι απλά… στράβωσε από το ξεκίνημα, αλλά που για την ΑΕΚ, περιλάμβανε ατυχίες και απουσίες, που όμοιές τους, δεν έχουν ξαναδεί οι ειδικοί του αθλήματος, εδώ και δεκαετίες. Είναι όμως άλλο αυτό, κι εντελώς άλλο, αυτή η αλητεία και η ασέβεια εις βάρος της ΑΕΚ, όπως αποτυπώνεται σε τόσα πολλά κρίσιμα παιχνίδια.

Είναι προφανές ότι για την ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου, είναι η πιο δύσκολη χρονιά. Κάτι που ξεκίνησε από πέρυσι, όταν η ομάδα είχε βρεθεί σε τοπ σημείο, με τη νίκη επί του ΠΑΟ στο ματς που ο Λάνγκφορντ είχε 3 φάουλ στα δύο πρώτα λεπτά και χρεώθηκε με το τέταρτο με το που είχε ξαναμπεί στο ματς! Εκείνη την ομάδα, την σταμάτησε η πανδημία και η διακοπή του μπάσκετ επί μήνες. Και παράλληλα, η πανδημία ύψωσε δυσθεώρητα οικονομικά εμπόδια, ειδικά στην ΑΕΚ, που ετοιμαζόταν και για να μπει στο νέο της γήπεδο.

Παρόλο αυτά, ο διοικητικός ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, όχι απλά δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, αλλά ανέλαβε και την ευθύνη της διοργάνωσης του Final-8 στο ΟΑΚΑ. Κι από τη στιγμή που το έκανε αυτό, δεν θα μπορούσε να δει μακροπρόθεσμα (σ.σ. και ποιος έβλεπε άλλωστε μακροπρόθεσμα στο μπάσκετ της πανδημίας), οπότε για να ξέρουμε τι λέμε, είχαν λογική οι κινήσεις της ΑΕΚ για να στηριχτεί σε έμπειρους παίκτες και με στόχο την κατάκτηση του BCL.

Τα απόνερα του παρασκηνίου και η επιστροφή του… ΟΣΦΠ

Τον έχασε όμως η ΑΕΚ τον τελικό, για μια τραγική δεύτερη περίοδο κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα, όπως ήταν η Μπούργος. Και στη συνέχεια της σεζόν, έγιναν όσα έγιναν, με τις πρωτόγνωρες ατυχίες που όλοι ξέρουμε.

Η ΑΕΚ παράλληλα, πλήττεται βάναυσα κι από τα απόνερα του παρασκηνίου του ελληνικού μπάσκετ. Από τον «πόλεμο» που μαίνεται για τις εκλογές της ΕΟΚ, αλλά ας μην γελιόμαστε κι από την ισχυρή δύναμη που σαφέστατα είναι ο ΟΣΦΠ και που ξεκάθαρα θέλει να επιστρέψει στην Α1 με τους δικούς του όρους.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή τη σφαγιαστική διαιτησία στην Πάτρα, εκτός από το ότι δίνει το στίγμα μιας ολομέτωπης επίθεσης που ξεκινά, θεωρώ ότι κυρίως προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο της «Ένωσης» προκειμένου να καταλάβει τι ακριβώς… παίζεται. Γι’ αυτό και προτρέπει τον κόσμο να μην παρασύρεται από «γυρολόγους», που επιθυμούν την πόλωση, με παραπληροφόρηση και ακρότητες.

Η ΑΕΚ έχει «χτυπηθεί» αλύπητα από το μπασκετικό παρασκήνιο και φυσικά από τη διοίκηση Βασιλακόπουλου. Σαφώς και δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει τα όσα έχει υποστεί επί δεκαετίες και θα πρέπει να διαχωρίσει και τη θέση της, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι υπέρ του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι με τον Λιόλιο και τους «προστάτες» του, που πριν καν τις εκλογές, δείχνουν τις προθέσεις τους και την ασέβειά τους προς την τεράστια ιστορία της ΑΕΚ.

Εν κατακλείδι, το θέμα για μένα είναι να ξαναδούμε το δυναμικό «παρών» του Μάκη Αγγελόπουλου, σε όλα όσα αφορούν στην ΑΕΚ και στην προστασία της από το παρασκήνιο. Τον τρόπο δεν νομίζω να τον ξέρουμε εμείς καλύτερα από εκείνον. Και δεν θεωρώ ότι μπορεί να ενοχλεί κανέναν μας περισσότερο απ’ ότι εκείνον, αυτή η ασέβεια προς την ομάδα, που με τις ενέργειές της, έσωσε φέτος το άθλημα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X