H ασέβεια προς την ΑΕΚ και η ανηφόρα του Αγγέλου

H ασέβεια προς την ΑΕΚ και η ανηφόρα του Αγγέλου
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ απο τον Προμηθέα και την δύσκολη αποστολή του Αγγέλου

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, που με την ήττα από τον Προμηθέα, ουσιαστικά εξανεμίστηκαν όποιες ελπίδες είχε για την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια. Πλέον υπάρχει διακοπή, ο κόουτς Αγγέλου θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στο τελευταίο ματς και στα πλέι-οφ.

Κυρίαρχη για 35 λεπτά

Η Ένωση με τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό και τις ανακατατάξεις στην ομάδα, θα περίμενε κανείς απέναντι στον Προμηθέα, που βρίσκεται σε φουλ φόρμα, να λυγίσει. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ έτοιμη για αυτόν τον αγώνα, ήταν διαβασμένη και σωστά προετοιμασμένη για αυτό, από το πρώτο λεπτό έγινε αφεντικό στο ματς και ήλεγχε το ρυθμό.

Υπήρχε προφανής στόχευση να πάει η μπάλα μέσα στην ρακέτα, είτε στον Μορέιρα είτε στο Χρυσικόπουλο, για να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους απέναντι στους παίκτες του Προμηθέα και να μην τους αφήσουν να πάρουν εύκολες κατοχές και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Αμυντικά η ομάδα ήταν αρκετά συμπαγής, υπήρχαν καλές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα και οι παίκτες του Προμηθέα σκόραραν κυρίως με…βολές.

Το ίδιο συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο, μόνο που πλέον ανέλαβε ο Λάνγκφορντ που με τα ντράιβ στο καλάθι είτε τελείωνε εύκολα τις φάσεις, είτε μοίραζε ασιστ στους ψηλούς. Υπήρχαν στιγμές που η ΑΕΚ έπαιξε ωραίο μπάσκετ και ξέφυγε με 8 πόντους αλλά με το φόρτωμα με φάουλ που είχαν αρκετοί παίκτες δεν μπορούσε να το συντηρήσει. Ο κόουτς Λιμνιάτης πήγε σε κλειστό ροτέισον, θέλοντας να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνοχή στις πεντάδες. Του στοίχισε αρκετά το 4ο φάουλ που χρεώθηκε ο Μέικον, επειδή ο ένας Γκραντ τράκαρε πάνω στον αδερφό του και δεν μπόρεσε να ξεκουράσει λίγο τον Λάνγκφορντ στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου. Αυτή ήταν όλη η ιστορία του αγώνα, καθώς όσο ο Λάνγκφορντ ήταν ξεκούραστος, δεν είχε αντίπαλο, παρόλο το ξύλο που έφαγε για ακόμα έναν αγώνα.

Κούραση και διαιτησία

Στα τελευταία 5 λεπτά ήταν εμφανώς καταπονημένος και με θολωμένο μυαλό, δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσο πριν και το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο μέχρι το τέλος. Υπήρξε μια αλληλουχία 4 τριπόντων για να καταλήξουμε στην τελευταία φάση και το μπάζερ μπίτερ του Γκραντ. Πολλοί λένε γιατί έπρεπε ο Λάνγκφορντ να είναι πάνω στον παίκτη του Προμηθέα σε αυτή τη φάση, άλλα όποιος την δει προσεκτικά, βλέπει ότι ο Αμερικάνος της ΑΕΚ έχει παίξει πολύ καλή άμυνα. Το ίδιο είχε κάνει και ο παίκτης του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αλλά όπως λένε και στην Αμερική σε τέτοιες περιπτώσεις, «good defense, better offense».

Για την διαιτησία δεν θα πω κάτι, όλοι έχουν μάτια και βλέπουν. Έχει καταντήσει κουραστικό σε κάθε κρίσιμο αγώνα να βλέπουμε διαφορετικά κριτήρια στις 2 ρακέτες και μόνιμα η ΑΕΚ να κάνει ρεκόρ στα φάουλ. Πληροφοριακά θα αναφέρω ότι στο ματς κυπέλλου απέναντι στο Λαύριο και στο χθεσινό ματς , οι αντίπαλοι της ΑΕΚ εκτέλεσαν 74(!!!) βολές και η ΑΕΚ 38. Είναι να απορείς πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια ασέβεια απέναντι στον πρόεδρο της Ένωσης που με τις ενέργειες του, έσωσε το πρωτάθλημα από την διάλυση.

Αναλαμβάνει ο Αγγέλου

Από σήμερα θα βρεθεί στις προπονήσεις της ομάδας, ο νέος της προπονητής ο Βαγγέλης Αγγέλου και θα αναλάβει τις τύχες της μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σίγουρα έχει μια ανηφόρα να ανέβει μπροστά του, αφού το πρώτο παιχνίδι που θα κοουτσάρει θα είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και μετά στα πλέι-οφ απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ.

Η φιλοσοφία του κόουτς έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση στην ΑΕΚ, αλλά και αρκετές ομοιότητες. Ο κόουτς Αγγέλου ψάχνει τον αιφνιδιασμό, θέλει η ομάδα του να παίρνει το ριμπάουντ και να τρέχει για να πετυχαίνει εύκολους πόντους απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα. Σε σετ παιχνίδι, δίνει και αυτός ελευθερία στους παίκτες που είναι ικανοί στην ατομική ενέργεια και στην δημιουργία του δικού τους σουτ, όπως ο Λάνγκφορντ και ο Μέικον.

Μένει να δούμε κατά πόσο αυτά που σκέφτεται και χρησιμοποιεί μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτό το ρόστερ που έχει μάθει να παίζει συγκεκριμένο μπάσκετ εδώ και 1,5 χρόνο. Για παράδειγμα ο Αγγέλου παίζει πολύ μια match-up ζώνη, κάτι που δεν υπήρχε στην τακτική της ΑΕΚ μέχρι σήμερα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια καινούργια κομμάτια θα βάλει στην ομάδα. Τον βολεύει η διακοπή που υπάρχει για 14 μέρες, ώστε να γνωρίσει καλύτερα την ομάδα, να κάνει καλές προπονήσεις και να περάσει τις αλλαγές που θέλει. Μην ξεχνάμε ότι αν κάτι πρέπει να θεωρείται υποχρεωτικό, είναι η είσοδος της ομάδας στην τετράδα για να κερδίσει και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του BCL. Σίγουρα είναι μια περίοδος ανακατατάξεων και η ομάδα πρέπει να δουλέψει όσο καλύτερα μπορεί στην προπόνηση για να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την φετινή σεζόν.

ΥΓ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πέρσι είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΑΕΚ, «γραφικό» δημόσια. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην ψηφοφορία για την προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου, ψήφισε την πλευρά που πρόσκειται στον Βασιλακόπουλο. Αν αυτά θεωρούνται νορμάλ, καλό θα ήταν να βγει η ΑΕΚ να μας πει, ποιον υποστηρίζει αν υποστηρίζει κάποιον και γιατί.

ΥΓ2. Ρισπέκτ στον κόουτς Λιμνιάτη για τον τρόπο που μίλησε μετά την λήξη του αγώνα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X