ΑΕΚ: Μια ισοπαλία που έφερε το πρωτάθλημα (VIDEO)

ΑΕΚ: Μια ισοπαλία που έφερε το πρωτάθλημα (VIDEO)

Η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία με 1-1 στην Καστοριά, στο μοναδικό από τα 11 ματς της «θητείας» Σταματιάδη που δεν έληξε με νίκη για την Ενωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τίτλος του 1979 κατακτήθηκε από την ΑΕΚ μέσω ενός μπαράζ με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ, καθώς ο αντίπαλος είχε λόγους να μην «κατέβει» στο μπαράζ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Έτσι, η ΑΕΚ κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της επί ημερών Λουκά Μπάρλου, έχοντας κάνει στις τελευταίες 11 αγωνιστικές μια αντεπίθεση που απέφερε δέκα νίκες και μια ισοπαλία.

Αυτή η μία ισοπαλία, σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια στην Καστοριά, έδωσε έναν υπερπολύτιμο βαθμό (με βαθμολογικό σύστημα ακόμα το 2-1-0) που εν πολλοίς… διέσωσε την προσπάθεια της ΑΕΚ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποσπάστηκε δύο βαθμούς με το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα την ίδια ώρα, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ τον… πρόλαβε και κανείς δεν ξέρει αν θα τα είχε καταφέρει χωρίς αυτόν τον ένα βαθμό στο ξερό γήπεδο της Καστοριάς με το γκολ του Γιάννη Μουσούρη στο 85ο λεπτό.

Ηταν ο πέμπτος αγώνας με τον Ανδρέα Σταματιάδη στον πάγκο, μετά την απομάκρυνση του Φέρεντς Πούσκας όταν η ΑΕΚ βρέθηκε στην 3η θέση μετά την ήττα της 23ης αγωνιστικής από τον Αρη. Στα χέρια του (πρώην συνεργάτη των Φάντρονκ, Τσαϊκόφσκι και Πούσκας) η ΑΕΚ έκανε τέσσερις σερί νίκες, την ισοπαλία στην Καστοριά και στη συνέχεια ένα σερί 6/6 ως το τέλος.

Η ισοπαλία στην έδρα της Καστοριάς εκείνης της εποχής μοιάζει απλό επίτευγμα, αλλά δεν ήταν. Η αντίπαλος ήταν μια πολύ καλή ομάδα που αργότερα σταμάτησε και τον Ολυμπιακό με το 0-0 στο Καραϊσκάκη (στο ματς που ο τερματοφύλακάς της Νίκος Σαργκάνης απέκρουσε τρία πέναλτι!) ενώ ένα χρόνο μετά έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Επιπλέον, η ΑΕΚ πήγε εκεί χωρίς τους Μπάγεβιτς, Νικολούδη, Παπαϊωάννου και Ιντζόγλου και έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι, με μόλις δύο ευκαιρίες. Η μία έγινε γκολ.

Η Καστοριά του Κάζιμιρ Γκόρσκι ήταν πολύ καλύτερη και προηγήθηκε στο 77’ με τον Παουνόφσκι. Ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος της ΑΕΚ και ο Σταματιάδης διέταξε φουλ επίθεση, ρίχνοντας στη μάχη και τον νεαρό επιθετικό Δημήτρη Κοκκινόπουλο.

Η ΑΕΚ άρχισε να παίζει με μεγάλες μπαλιές και στο 85’ κέρδισε ένα φάουλ. Το εκτέλεσε ο Μίμης Δομάζος, ο Χρήστος Αρδίζογλου κέρδισε την μπάλα στον αέρα από τον Σαργκάνη, η μπάλα έφτασε στον Διονύση Τσάμη και από εκεί στον Γιάννη Μουσούρη που σούταρε και ισοφάρισε Η ΑΕΚ πήρε μια ανέλπιστη ισοπαλία και ο Πολωνός τεχνικός της Καστοριάς Κάζιμιρ Γκόρσκι σηκώθηκε και έφυγε από τον πάγκο του αμέσως μετά το γκολ, σαφώς εκνευρισμένος από την εξέλιξη! Όσο για την ΑΕΚ, κατάφερε να μη μείνει τρεις βαθμούς πίσω και συνέχισε με έξι νίκες, αξιοποιώντας την απώλεια δύο πόντων από τον Ολυμπιακό για να τον «πιάσει» στην πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X