Αυτός που περιμένω…
Photo Credits: INTIME

O Σταύρος Καζαντζόγλου μιλά για την ΑΕΚ του τώρα, του μέλλοντος και έχει και μία μπασκετική πινελιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζούμε περίεργες μέρες. Το ξέσπασμα του Χιμένεθ μετά το ματς με τον Αρη, η χθεσινή διευκρίνιση εκ μέρους της ΑΕΚ, προσπάθησαν να χαμηλώσουν την μπάλα. Αλλά δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν το επιτρέπει η εικόνα της ομάδας. Εστω και εάν ο Ισπανός τα παραείπε στο Χαριλάου, βάλλοντας κατά του Τύπου με τις ατάκες περί ήρεμης εβδομάδας επειδή δεν θα μπορεί να γραφτεί κάτι αφού νίκησε, προφανώς και δείχνουν απλά τον ψυχολογικό του κόσμο.

Ηταν μια ανάγκη του να ξεσπάσει και να δείξει, ότι υπάρχει. Αλλά τη μεγάλη εικόνα, όλη την αλήθεια, μας τη δείχνουν τα αποτελέσματα στο σύνολο της σεζόν. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο Χιμένεθ έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι μέχρι τώρα τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας είναι απογοητευτικά. Ας βελτιωθεί στο υπόλοιπο της σεζόν, ας πάρει το κύπελλο και να μην υπάρχει άγχος για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και όλη η κουβέντα θα αλλάξει.

Μέχρι τότε είναι απόλυτα λογικό, η ΑΕΚ – όπως και κάθε μεγάλος ποδοσφαιρικός οργανισμός σε όλο τον πλανήτη – να ψάχνετε για κάποια άλλη λύση στο θέμα του προπονητή. Επίσης, να ψάχνει διαρκώς για παίκτες που θα έρθουν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Αντιλαμβάνομαι, ότι μερικές φορές αυτό δεν ακούγεται τόσο καλά. Δεν είναι και το πλέον όμορφο για τους αθλητές και τους προπονητές. Αλλά αποτελεί μία ποδοσφαιρική πραγματικότητα. That’s life.

Πάει για τοπ επιλογή

Είναι πραγματικότητα παγκοσμίως και δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση η ΑΕΚ. Ισα-ίσα θα σας έλεγα, πως άργησε κιόλας να κάνει κινήσεις. Ψάχνοντας και αναλύοντας τα όσα γίνονται και συζητιόνται τις τελευταίες μέρες, αυτό που μπορώ να πω με μεγάλη ικανοποίηση είναι, ότι στην ΑΕΚ δεν έχουν πλέον καμία διάθεση να τζογάρουν με το θέμα του προπονητή. Εχουν κατανοήσει τα λάθη τους, έχουν πληρώσει πάρα πολύ ακριβά λύσεις που δεν ήταν αυτές που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας.

Με προπονητές, που όχι μόνο δεν έγιναν σημείο αναφοράς, αλλά μετατράπηκαν σε εκείνους που οδήγησαν την ΑΕΚ στην κατρακύλα που ακολούθησε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ολοι όσοι βρέθηκαν στον πάγκο της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του ‘18 και έπειτα, μηδενός εξαιρουμένου, αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και των απαιτήσεων που έχει αυτή η ομάδα. Ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να είναι εκείνος που θα ξεχωρίσει, που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Αυτός που περιμένω, θα είναι εκείνος που θα μπορέσει να εξελίξει τους ποδοσφαιριστές και να κάνει την ΑΕΚ ομάδα. Κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ κατά την τελευταία τριετία. Ισως το πλέον ελπιδοφόρο νέο των ημερών, αν και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του αναφορικά με την προπονητολογία και τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει, αφορά τη στόχευση που φέρεται να έχει η ΑΕΚ. Ολες οι επιλογές, από όποιες αγορές και εάν προέρχονται, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι υψηλού επιπέδου.

Να την κάνει ξανά ομάδα

Αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και πρέπει να το κρατήσουμε ως άκρως. Συγκριτικά με το παρελθόν, όλα τα ονόματα που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στο ρεπορτάζ, φανερώνουν την ξεκάθαρη πρόθεση της ΑΕΚ να πάει σε ένα προπονητή τοπ επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα. Να φέρει κάποιον που δεν θα είναι απλά ένας προπονητής της σειράς. Δεν θα αποτελεί ένα νέο στοίχημα ή κάποιος ο οποίος θα έρθει και μπορεί να πετύχει, αλλά κάποιος που θα έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει.

Ετσι κι αλλιώς το βάρος που θα προκύψει για τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Γι’ αυτό, έχει μεγάλη σημασία αυτή η επιλογή να γίνει σε πολύ υψηλό επίπεδο και δίχως να υπάρχουν ερωτηματικά και αμφιβολίες γύρω από αυτήν την απόφαση. Για το ποδόσφαιρο θα έχουμε να πούμε πολλά το προσεχές διάστημα. Η ΑΕΚ δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την Ευρώπη, αν και το τρίποντο επί του Αρη έδωσε μεγάλο ψυχολογικό και βαθμολογικό αβαντάζ σε όλη τη διαδικασία των play-off. Αυτό που πρέπει να γίνει να υπάρχει συνέχεια και ειδικά τα δύο επόμενα ματς που ακολουθούν με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό να κλείσουν για την ΑΕΚ με τον απόλυτο των νικών.

Το σύστημα της αλητείας

Τέτοια νύχτα όμως, δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με το μπάσκετ. Διότι ακόμα και ήρεμος να είσαι και να παρακολουθείς φιλολογικά το άθλημα, ακόμα και πλήρως αμπάσκετος εάν είσαι, δεν μπορείς να μην καταλάβεις, ότι έχουν βάλει την ΑΕΚ στη γωνία και χτυπάνε όπως και όσο μπορούν. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Είναι τρομερό το μένος εναντίον της ΑΕΚ και του Αγγελόπουλου και είναι δεδομένο πως εκμεταλλεύονται τη συγκυρία που υπάρχει αυτή την περίοδο χωρίς κόσμο στα γήπεδα και έχουν λυσσάξει.

Αυτό που περιμένω, αυτό το οποίο προσδοκώ το αμέσως προσεχές διάστημα από την ΑΕΚ, είναι να αντιδράσει. Να αποκτήσει ξανά την ταυτότητά της και να μην επιτρέπει σε κανέναν αστείο, να πιστεύει, ότι μπορεί να είναι ισάξιος και ανώτερος της ΑΕΚ. Η Ενωση έκλεισε ένα κύκλο, που για μένα είναι απόλυτα επιτυχημένος. Ανέβηκε σε σημεία που δεν φανταζόμασταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια και αυτό που πρέπει να κάνει είναι το ακόμα πιο δύσκολο. Να διατηρηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Υπάρχει διοίκηση, θα πρέπει να βρεθούν οι λύσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου προκειμένου όλα να πάρουν το δρόμο τους.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X