Η ΑΕΚ έφταιξε που... ξέφυγε ο ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ μπορεί γρήγορα να το γυρίσει!

Η ΑΕΚ έφταιξε που... ξέφυγε ο ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ μπορεί γρήγορα να το γυρίσει!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, εκτιμά ότι η Ένωση μπορεί να στείλει στον... κουβά τους μπουκ για το επόμενο πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τα 97α γενέθλια της ΑΕΚ, τα είπαμε στην τρίωρη μαραθώνια εκπομπή του “ENWSI TV” με τον Σταύρο και τα γράψαμε κιόλας στο αρθράκι με τις ευχές όλων των συντακτών του enwsi.gr. Να είμαστε υγιείς και γεροί για να περνάμε στιγμές δίπλα της και να έχουμε να διηγούμαστε ιστορίες.

Στο παρόν blog, θα μιλήσουμε για κάτι άλλο. Σήμερα, έπεσε το… μάτι μου σε κάποιες στοιχηματικές αποδόσεις για το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Για τον πρωταθλητή δηλαδή του 2022. Ο ΟΣΦΠ δίνεται απολύτως φυσιολογικά φαβορί με απόδοση 1.30. Ακολουθούν ο ΠΑΟΚ με απόδοση 7.00, η ΑΕΚ με απόδοση 10.00, ο ΠΑΟ και ο Άρης με απόδοση 25.00.

Αν μη τι άλλο, αποδόσεις που είναι για να… εκνευρίζουν τους ανταγωνιστές του ΟΣΦΠ και τους οπαδούς τους. Αλλά και δίκαιες, αν αναλογιστούμε ότι το φετινό πρωτάθλημα το… καθάρισε από Δεκέμβρη, το πήρε μαθηματικά επτά αγωνιστικές πριν το τέλος και έχει αυτή τη στιγμή διαφορές από 22 βαθμούς και πάνω από τους υπόλοιπους. Ένα πρωτάθλημα που το πήρε ξεκάθαρα δίκαια, αλλά και πάρα πολύ άνετα.

Τα δεδομένα αλλάζουν πολύ γρήγορα

Προφανώς εμάς, δεν μπορεί να μας απασχολεί το πώς το βλέπουν, τι σκέφτονται και σε τι βαθμό είναι… εξοργισμένοι, ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη και ο ΠΑΟ του Αλαφούζου. Μας ενδιαφέρει μόνο η ΑΕΚ και να είναι… εξοργισμένος με αυτή τη μεγάλη ψαλίδα που έχει ανοίξει ο ΟΣΦΠ από την «Ένωση», ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ένα σημαντικό ερώτημα είναι το εξής. Πώς μπορεί να κλείσει αυτή η ψαλίδα και πόσος χρόνος θα χρειαστεί; Διαβάζω απόψεις συναδέλφων και φυσικά τις σέβομαι απόλυτα, ότι για παράδειγμα, δεν μπορούν η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ να… μεταμορφωθούν και να αλλάξουν σε χρόνο-ρεκόρ τα κακώς κείμενά τους, ώστε να είναι σε θέση να απειλήσουν τον ΟΣΦΠ. Και ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ομολογώ ότι δεν πολυσυμφωνώ! Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στην εποχή της ταχύτητας γενικότερα, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο φανταζόμαστε. Το 2018, η ΑΕΚ είχε αφήσει πίσω της τον ΟΣΦΠ. Το 2019, ο ΠΑΟΚ έδειχνε αχτύπητος (θυμίζω ότι το πρωτάθλημα, το πήρε αήττητος). Και το 2020 και το 2021, ο ΟΣΦΠ δεν τους… βλέπει και τους δύο. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και μόνο αν την παραδεχτούμε, θα κάνουμε βήματα μπροστά.

Δεν έκαναν τίποτα συγκλονιστικό, απλά είχαν ποδοσφαιρικό ορθολογισμό

Για ποιο λόγο συνέβη όμως αυτό; Για πολύ απλούς λόγους. Όχι επειδή ο ΟΣΦΠ έγινε… Μπάγερν Μονάχου ή επειδή έκανε τίποτα συγκλονιστικές επενδύσεις. Στο ποδόσφαιρο επένδυσε, στον ορθολογισμό επένδυσε και στήριξε τον καλό και σοβαρό προπονητή που είχε, παρά το γεγονός ότι έχασε το πρωτάθλημα του 2019.

Τα μεγάλα «εγκλήματα» όμως, προκειμένου να ανοίξει η ψαλίδα, τα έκαναν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ξεκινώντας τα, από την επόμενη κιόλας μέρα (!) που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, το 2018 και το 2019, αντίστοιχα. «Εγκλήματα», που όσον αφορά στην ΑΕΚ, τα έχουμε χιλιογράψει και δεν είναι ο στόχος της σημερινής μου αρθρογραφίας, να τα επαναλάβω.

Το θέμα μας είναι η επόμενη μέρα, για την ακρίβεια η επόμενη σεζόν. Από τη στιγμή που ο ΟΣΦΠ, εκτός από πρωταθλητής, είναι και η μοναδική ομάδα που ξεκινά και για την επόμενη σεζόν με τη γερή βάση του ίδιου προπονητή, σαφέστατα και έχει προβάδισμα.

Θα τους προκαλέσει… τρικυμία

Αλλά, αν οι ανταγωνιστές του και στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ, που μας απασχολεί εμάς, επενδύσει σωστά, πετύχει τον κατάλληλο προπονητή, η διοίκηση του φέρει τους παίκτες που θα θέλει, δεν αφήσει κενά, ελλείψεις και ερωτηματικά, τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταλάβουμε, ούτε εμείς, ούτε ο ίδιος ο ΟΣΦΠ, για το πότε έκλεισε η ψαλίδα!

Κι άμα συμβεί αυτό απότομα, τότε δεν θα θέλει και πολύ για να προκαλέσει… τρικυμία στο λιμάνι, προβλήματα, γκρίνια, εσωστρέφεια και αντιδράσεις, που τώρα δείχνουν πολύ μακριά, όση είναι και η βαθμολογική απόσταση και η άνεση που αισθάνεται όλος ο οργανισμός του ΟΣΦΠ.

Εν κατακλείδι, μπαίνουμε σε μια πάρα πολύ κομβική περίοδο για την ΑΕΚ, που αγωνιστικά έχει μεν το μυαλό της στον «Γολγοθά» που ανεβαίνει για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο και να διεκδικήσει το Κύπελλο, αλλά σε διοικητικό επίπεδο, οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα κρίνουν την επόμενη σεζόν, το κατά πόσον θα είναι πραγματικά ανταγωνιστική η ΑΕΚ ώστε να αγχώσει για αρχή και να απειλήσει στη συνέχεια, εκείνους που τώρα φαίνονται να έχουν ξεφύγει.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X