Μπλάνκο: «Θα ήθελα να αποσυρθώ με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι η οικογένεια μου»

Μπλάνκο: «Θα ήθελα να αποσυρθώ με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι η οικογένεια μου»
Photo Credits: INTIME

Τι είπε ο Ισμαελ Μπλάνκο για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την ΑΕΚ μίλησε ο Ισμαελ Μπλάνκο με αφορμή τα 97α γενέθλια της Ενωσης.

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2007 για λογαριασμό της ΑΕΚ, με τη μορφή δανεισμού από την Κολόν για να είναι ο παρτενέρ του Νίκου Λυμπερόπουλου στην κιτρινόμαυρη επίθεση. Τότε για πρώτη φορά ο Αργεντινός άφησε την πατρίδα του για να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε σε ένα ματς με τον Ατρόμητο με την ΑΕΚ να επικρατεί με 2-0 χάρη στα δικά του τέρματα, δείχνοντας από την πρώτη μέρα την ποιότητα και την κλάση που διαθέτει. Ο Ίσμαελ στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα (σεζόν 2007-08) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Superleague με 19 γκολ σε 28 αναμετρήσεις, ενώ σκόραρε μια φορά στα Play off και στο Europa League.

Ο Αργεντινός στράικερ δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς και την επόμενη αγωνιστική σεζόν αναδείχθηκε ο τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος με 14 γκολ (όσα και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι) σε 30 ματς. Ομως, συνολικά στη χρονιά σημείωσε 23 με άλλα τρία στα Play Off, ένα στην Ευρώπη και 5 στο Κύπελλο, όπου και εκεί ήταν πρώτος σκόρερ του θεσμού. Αυτή ήταν και η συνολικά καλύτερη επίδοσή του στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ακόμα και όταν έπρεπε να χρειαστεί σε άλλες θέσεις, ο Μπλάνκο δεν έφερνε αντιρρήσεις και ακολουθούσε σαν πιστός στρατιώτης τις οδηγίες του κάθε προπονητή του. Η σεζόν 2009-10 δεν ήταν καλή για τον Αργεντινό φορ, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον έβαζε να αγωνιστεί στα άκρα. Ο Μπλάνκο τελείωσε το πρωτάθλημα με μόλις 8 γκολ σε 29 εμφανίσεις και συνολικά 13 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις (1 στα πλέι οφ, 4 στην Ευρώπη και κανένα στο Κύπελλο).  Την τελευταία του σεζόν με τον Δικέφαλο στο στήθος και με τον Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης, ο Μπλάνκο ξαναβρήκε τον εαυτό τους και ολοκλήρωσε τη χρονιά σημειώνοντας 9 τέρματα στη Superleague, έχοντας 22 συμμετοχές, αλλά πολλά ως αναπληρωματικός. Ο Μπλάνκο πέτυχε 2 γκολ στην Ευρώπη, κανένα στα Play Off, ενώ στο Κύπελλο σκόραρε 4 φορές πανηγυρίζοντας στο τέλος την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρώτου σκόρερ του θεσμού.

Τα έργα και οι ημέρες του Ίσμαελ Μπλάνκο με τη φανέλα της ΑΕΚ θα μείνουν αξιομνημόνευτα. Ο Αργεντινός ήταν ένας στράικερ ολκής, που ήξερε όσο λίγοι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να στέλνουν τη μπάλα στο πλεχτό. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν ακόμα στην καρδιά τους τον «Ζορό», μιας και ο ίδιος όπως εξήγησε στο gazzetta.gr του στέλνουν μηνύματα, δείχνοντας την αγάπη τους προς αυτόν. Πλέον ο πρώην γκολεαδόρ της ΑΕΚ, αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναρκαδικού στη Γ’ Εθνική, ωστόσο μεγάλη του επιθυμία είναι να επιστρέψει στην ΑΕΚ για να αποσυρθεί με τη φανέλα της, από την ενεργό δράση.

Οσα είπε ο Μπλάνκο στο gazzetta.gr

«Η ΑΕΚ είναι η οικογένειά μου. Είναι τα πάντα για μένα. Θα ήθελα η ΑΕΚ να μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ 6 μήνες και να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Μόνο αυτό ζητώ», ήταν η πρώτη κουβέντα του Μπλάνκο στο gazzetta.gr

Ποιος αγώνας είναι αυτός που θυμάσαι μέχρι σήμερα και ποιο γκολ σου έχει μείνει αξέχαστο;

«Κανένα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξεχάσω. Ολα τα γκολ που πέτυχα ήταν σημαντικά αλλά αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό ήταν η νίκη που πήραμε στα τελευταία λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό με 1-0 το 2010».

Τι θυμάσαι από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ; Πως ήταν τότε το κλίμα στην ομάδα;

«Από την πρώτη μέρα που έφτασα στην Ελλάδα για την ΑΕΚ έμεινα ενθουσιασμένος με όσα αντίκρισα. Στην ΑΕΚ με έκαναν να νιώθω σαν σταρ κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου στο μέλλον. Οι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια με αγκάλιασαν και με αγάπησαν από την πρώτη στιγμή. Τότε στο ρόστερ υπήρχαν παίκτες από διάφορες χώρες, αλλά το ομαδικό πνεύμα ήταν ξεκάθαρο. Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Λυμπερόπουλος και πολλοί άλλοι παίκτες που ήταν πολύ καλοί άνθρωποι».

Τι σου έχει λείψει από την ΑΕΚ;

«Το μοναδικό πράγμα που με είχε πονέσει ήταν όταν χάσαμε το πρωτάθλημα το 2008 στα χαρτιά. Ξέραμε όλοι ότι εμείς είμαστε οι πρωταθλητές».

Σε λίγο καιρό η ΑΕΚ θα έχει ξανά το δικό της γήπεδο. Ανυπομονείς κι εσύ σαν τους υπόλοιπους οπαδούς της ΑΕΚ; Θα το επισκεφθείς;

«Εχω ήδη επισκεφθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ανυπομονώ να ολοκληρωθεί, καθώς θα είναι ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα».

Ο κόσμος της ΑΕΚ βλέπει ακόμα βιντεάκια σου στο youtube με τη φανέλα της ΑΕΚ. Νιώθεις ακόμα την αγάπη τους;

«Φυσικά και την νιώθω. Στα social media μου στέλνουν μηνύματα, ενώ και στον δρόμο με χαιρετάνε και με φωνάζουν Zoro».

Το 2008 η ΑΕΚ επικρατεί 4-0 επί του Ολυμπιακού, τερματίζει στο πρωτάθλημα με περισσότερες νίκες και καλύτερη άμυνα και επίθεση, αλλά ο τίτλος (μετά και την ένσταση των «ερυθρόλευκων» στην υπόθεση Βάλνερ) πάει στον Πειραιά. Πως αισθανθήκατε μετά από αυτή την απόφαση;

«Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει γιατί ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής κι αυτό διότι εμείς ήμασταν που είχαμε περισσότερους βαθμούς. Όταν όμως κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση και πήρε το ματς στα χαρτιά, ήθελα να κλάψω. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι δεν θα σηκώναμε εμείς τον τίτλο του πρωταθλήματος».

Το 2009 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου. Εκεί όπου σκόραρες δύο τέρματα, αλλά στα πέναλτι ο Ολυμπιακός νίκησε με 15-14. Τι θυμάσαι από εκείνο το ματς;

«Δεν γίνεται να μην το θυμάμαι. Ηταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Το είχαμε γιορτάσει έξαλλα μαζί με τους οπαδούς μας. Εγώ όμως ήμουν ο Ζορό και βρισκόμουν στο σωστό μέρος για να σκοράρω και να δώσω τη νίκη στην ομάδα μας».

Με την ΑΕΚ κατέκτησες το Κύπελλο Ελλάδος το 2011. Θα ήσουν ακόμα πιο χαρούμενος αν είχες κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ;

«Κερδίσαμε το Κύπελλο αλλά και το πρωτάθλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ελλάδα το ξέρουν όλοι ότι τότε η ΑΕΚ ήταν η κανονική πρωταθλήτρια».

Ποιος ήταν το αγαπητό παιδί των αποδυτηρίων, ποιος ήταν αυτός που έκανε τα περισσότερα αστεία και ποιος ήταν με τον άγριο χαρακτήρα;

«Ημασταν μια οικογένεια. Ολοι είχαμε αρκετό χιούμορ. Εγώ ήμουν ένα από τα αγαπητά παιδιά των αποδυτηρίων. Κάναμε συνεχώς αστεία προκειμένου να είμαστε χαρούμενοι στα αποδυτήρια».

Με ποιον προπονητή συνεργάστηκες καλύτερα στην ΑΕΚ;

«Για μένα όλοι οι προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκα στην ΑΕΚ ήταν σημαντικοί. Ολοι με βοήθησαν και μου μου έδωσαν κάτι για να μάθω και να γίνω καλύτερος».

Οταν έφυγες από την ΑΕΚ υπήρξε επαφή ξανά από την ΑΕΚ για να επιστρέψεις;

«Από τη μέρα που έφυγα από την ΑΕΚ δεν με κάλεσε ξανά κανείς. Η διοίκηση δεν με πήρε ένα τηλέφωνο για να τους βοηθήσω. Δεν σκέφτηκαν τον Ζορό. Μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψω γιατί γνωρίζουν ότι είμαι ο Ζορό της ομάδας».

Ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται ξανά ως προπονητής της ΑΕΚ; Τι γνώμη έχεις για τον Ισπανό κόουτς;

«Ο Μανόλο είναι ένας προπονητής που θέλει πάντα να κερδίζει στο γήπεδο. Ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο. Είναι ένας φοβερός άνθρωπος».

Πως ήταν οι σχέσεις σου με την διοίκηση της ΑΕΚ;

«Ηταν άριστες και τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας μας. Όμως μετά ξέχασαν τον Ζορό που έδωσε τόσες χαρές στην ΑΕΚ».

Αν σου δινόταν η ευκαιρία θα επέστρεφες στην ΑΕΚ για να αγωνιστείς και στο νέο γήπεδο;

«Είναι ένα από τα όνειρά μου να επιστρέψω και να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ, μαζί με τους φιλάθλους της στην Αγιά-Σοφιά OPAP Arena. Οι οπαδοί της ΑΕΚ θέλουν να επιστρέψω με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Ζορό είναι ένας θρύλος της ΑΕΚ που πρέπει να αποσυρθεί με τα χρώματά της. Θα περιμένω με μεγάλη αγωνία να χτυπήσει το τηλέφωνό μου…».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ αλλά και για τα 97α γενέθλια του συλλόγου;

«ΑΕΚ, πεθαίνω για σένα. Εύχομαι πάντα τα καλύτερα γι’ αυτόν τον σύλλογο και είμαι ευγνώμων για την αγάπη και την υποστήριξη που μου έδειξαν όλοι. Χαρούμενα 97α γενέθλια ΑΕΚ!»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X