Χαλκίδης: «Το όνομα της ΑΕΚ μας δίνει πάντα επιπλέον κίνητρο»

Χαλκίδης: «Το όνομα της ΑΕΚ μας δίνει πάντα επιπλέον κίνητρο»
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής του Διομήδη Άργους αναφέρθηκε στην ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα του από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τεχνικός του Διομήδη Άργους και της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Χαλκίδης, μίλησε στον OVER FM 104,9 για την ισοπαλία με την ΑΕΚ αλλά και την ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης.

Για την ισοπαλία με την ΑΕΚ (27-27), μετά την περιπέτεια της ομάδας με τον κορωνοϊό: «Περάσαμε πολλές δυσκολίες σαν ομάδα και με τον κορωνοϊό, αλλά και με την καραντίνα σε ένα σημείο που είχα φορμαριστεί μετά από 6-7 εβδομάδες προετοιμασίας. Αναγκαστήκαμε να μείνουμε 3 εβδομάδες όλοι σε καραντίνα. Αυτό μας οδήγησε στο να ξεκινήσουμε πάλι την προετοιμασία μας πολύ αργά. Τα παιδιά δεν είχαν καμία προπόνηση, η ασφάλεια ήταν πάνω από όλα.  Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν περιμέναμε να έχουμε αυτόν τον ρυθμό. Το όνομα της ΑΕΚ, βέβαια, δίνει ένα κίνητρο σε όλους τους αθλητές και έτσι έγινε και σε αυτό το ματς. Είχαμε ένα έξτρα κίνητρο και μπορέσαμε να την κοντράρουμε στα ίσα.».

Για το ελληνικό μοντέλο του Διομήδη: «Ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη με δεδομένο τη μικρή ηλικία των αθλητών μου και την ποσότητας, γιατί είχαμε πολλές ελλείψεις. Η ομάδα αποδέσμευσε κάποιους ξένους τον Ιανουάριο, στηριχθήκαμε μόνο σε Έλληνες. Από τους 7 που ξεκινάνε οι έξι είναι 19-20 χρονών. Αυτό δίνει μια ξεχωριστή αξία στο αποτέλεσμα. Δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά. Γενικά είναι το μοντέλο της δουλειάς. Όποιος είναι πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο.. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό.  Κάνουμε από 8 μέχρι 10 προπονήσεις σε εβδομάδα που δεν έχουμε αγώνα. Τα παιδιά έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση».

Για το αν βλέπει παιδιά στον Διομήδη που μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική στο μέλλον: «Αρκετά παιδιά του Διομήδη θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό. Αρκετά παιδιά που βλέπω και σε άλλες ομάδες, αρκεί να γίνει το κλικ και να δουλεύουν πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Υπάρχει αρκετό ταλέντο, το μόνο που λείπει είναι η δουλειά και το να δυναμώσουμε το πρωτάθλημά μας».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα και την ακύρωση του μεταξύ τους ματς: «Από τον Ιανουάριο σημαδεύαμε αυτό το ματς που θα έκρινε τη 2η θέση.  Δυστυχώς αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να μην συμμετάσχει. Αυτό δεν είναι καλό για το άθλημά μας, θα ήθελα πραγματικά να υπάρχει και ο Ολυμπιακός και να κρίνονται όλα μέσα στο γήπεδο».

Για την ΑΕΚ και την Ανόρθωση: «Και οι δύο ομάδες έχουν τις προϋποθέσεις να προχωρήσουν. Η Ανόρθωση παίζει ίσως με καλύτερο αντίπαλο αυτή τη στιγμή. Η Ίσταντ θεωρείται λίγο καλύτερη από την Γκόρενιε. Από την άλλη η ΑΕΚ έχει όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει το παιχνίδι ή να πάρει μια μεγάλη διαφορά και να πάει στη Σλοβενία. Πολύ σημαντικά τα παιχνίδια που παίζουν οι ομάδες στην έδρα τους. Θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατές στην έδρα τους».

Για το ότι η ΑΕΚ δυσκολεύεται πολύ κόντρα στον Διομήδη τα τελευταία χρόνια: «Είναι λίγο παράδοξο. Εμείς πάντως κάνουμε τη δουλειά μας. Η ΑΕΚ δίνει ένα κίνητρο σε όλους τους παίκτες και μόνο με το όνομα. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας, αλλά και στη δουλειά που γίνεται όλη την εβδομάδα.  Υπάρχει πολλή βιντεοανάλυση βήμα-βήμα κάθε φάση της ΑΕΚ, αυτό κάνουμε στην προετοιμασία πριν τα δυνατά παιχνίδια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X