Αρης-ΑΕΚ: Η κριτική των 15 κιτρινόμαυρων στο Χαριλάου

Εικόνες από το Αρης-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Άρης - ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών της Ένωσης που έπαιξαν στο ματς με τον Άρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έβγαλε επιτέλους αντίδραση και με εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, πέρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης με εμφατική νίκη.

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 15 κιτρινόμαυορι που έπαιξαν στο παιχνίδι με τον Άρη:

Παναγιώτης Τσιντώτας: Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καθόλου πίεση. Στο δεύτερο ξεκίνησε με μια πολύ καλή απόκρουση σε σουτ από το ύψος της περιοχής. Ίσως θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο γκολ του Μάνου. Όπως από εκείνο το σημείο και μετά, μέχρι το τέλος, ήταν αλάνθαστος σ’ ότι χρειάστηκε να διαχειριστεί.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Βασικός για πρώτη φορά, μετά τον Δεκέμβρη. Και έκανε ματσάρα. Όχι μόνο διότι πέτυχε το γκολ. Αλλά κυρίως διότι ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος στον τρόπο που διαχειρίστηκε την θέση του δεξιού μπακ. Ανασταλτικά άψογος και επιθετικά με καλές συνεργασίες και ανεβάσματα. Δυστυχώς έφυγε νωρίς από το ματς λόγω τραυματισμού.

Ιονούτς Νεντελτσεάρου: Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ούτε είχε πίεση από τον αντίπαλο. Και το διαχειρίστηκε πολύ καλά, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ούτε στις προσωπικές μονομαχίες.  Στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να δώσει περισσότερες μάχες. Αλλά τις περισσότερες τις κέρδισε.

Στράτος Σβάρνας: Πολύ καλό ματς. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα, ήταν αυτός που κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες και καθάρισε και τις περισσότερες φάσεις, ενώ προσπάθησε πολλές φορές να κάνει παιχνίδι από τα μετόπισθεν, με μακρινές μπαλιές. Και στο δεύτερο ημίχρονο όταν η πίεση έγινε σχετικά μεγαλύτερη, καθάρισε χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.

Έλντερ Λόπες: Έπαιξε και αριστερό μπακ και δεξί μπακ στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου. Το πάλεψε πολύ. Κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε η ΑΕΚ το σκορ. Φέρει και αυτός ευθύνη στο γκολ του Άρη, αλλά έβαλε ένα σωτήριο «στοπ» στο 80ο λεπτό.

Νέναντ Κρίστιτσιτς: Πολλή δουλειά έβγαλε ο Σέρβος χαφ. Κέρδισε πολλές μάχες, έκοψε πολλές μπάλες, κάλυψε πολλά μέτρα στο γήπεδο. Έκανε και κάποια λάθη με την μπάλα στα πόδια του, αλλά σε γενικές γραμμές η παρουσία του ήταν κομβική στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Νταμιάν Σιμάνσκι: Συνολικά ίσως ο καλύτερος του ματς. Εδειξε και πάλι ότι ειδικά σε σχηματισμό με τρια χαφ στην μεσαία γραμμή, όπου παίρνει ρόλου εσωτερικού μέσου, μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά. Πίεσε σωστά, κάλυψε χώρους και είχε τις περισσότερες φορές πολύ καλές επιλογές με την μπάλα στα πόδια. Σε μια εξ αυτών, έδωσε ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Βασιλαντωνόπουλο, στην φάση για το 2-0. Ενώ από δική του πάσα, κέρδισε το πέναλτι ο Γαλανόπουλος στο 3-0. Έχασε ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ στο δεύτερο ημίχρονο.

Κώστας Γαλανόπουλος: Ο κορυφαίος όσο άντεξε να βρίσκεται στο γήπεδο. Τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό, καθώς πολλές φορές πάτησε την αντίπαλη περιοχή και μάλιστα σε μια εξ αυτών κατάφερε να κερδίσει και το πέναλτι με το οποίο έγινε το 3-0. Έβγαλε πολλή ενέργεια στο παιχνίδι και μ’ αυτή βοήθησε ουσιαστικά όλη την ομάδα. Ακόμα δεν είναι έτοιμος για να παίξει περισσότερο από το 60 λεπτά.

Λιβάι Γκαρσία: Η άμυνα του Άρη είχε επί της ουσίας προσαρμοστεί πάνω του. Όμως ο Λιβάι βρήκε τρόπους να βγάλει συνεργασίες με τον Βασιλαντωνόπουλο από την δεξιά πλευρά. Είχε ορισμένες καλές προσπάθειες, αλλά έδειξε για μια ακόμα φορά, πως έχει φορτωθεί με κούραση. Γι αυτό και χρειάστηκε να φύγει νωρίς από το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Μπορεί ο Σουηδός να μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή, λόγω του προβλήματος του Αλμπάνη, αλλά έκανε καλό παιχνίδι. Δημιούργησε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πολλά προβλήματα στην άμυνα του Άρη, από την αριστερή πλευρά. Πέτυχε το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, ενώ θα μπορούσε και σε ακόμα μια – δυο φάσεις, να δημιουργήσει προβλήματα.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Κράτησε πολύ σωστά την μπάλα, όσες φορές την πήρε στα πόδια του, ενώ πίεσε πολύ σωστά επίσης, χαμηλά την άμυνα του αντιπάλου. Στην φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, έδωσε μαγική μπαλιά στον Σιμάνσκι. Ενώ σκόραρε και το τρίτο γκολ της Ένωσης με εύστοχο πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε πολλές μάχες. Και έχασε και μια ευκαιρία για τέταρτο γκολ σε τετ α τετ που είχε με τον Κουέστα.

Οι αλλαγές

Μάριο Μιτάι: Πήρε θέση αριστερού μπακ στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε ματσάρα. Δεν έχασε σχεδόν καμία μονομαχία από αντίπαλο από την πλευρά του. Παρόλο που ο Άρης φόρτωσε την μεριά του και τον «σημάδεψε». Όμως έκανε εξαιρετικά ώριμο παιχνίδι ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ.

Πέτρος Μάνταλος: Ο Χιμένεθ τον έβαλε στο ματς για να μπορέσει να κρατήσει την μπάλα, να δώσει και κάποιες ανάσες από την πίεση του Άρη. Σ’ έναν μεγάλο βαθμό, το έκανε σωστά και μάλιστα προσπάθησε κιόλας δυο – τρεις φορές να βγάλει σωστά την ΑΕΚ σε αντεπίθεση. Έκανε και λάθη.

Νέλσον Ολιβέιρα: Μπήκε στην θέση του Λιβάι και επί της ουσίας ο ρόλος του ήταν να καλύπτει την δεξιά πλευρά της επίθεσης της ΑΕΚ. Το έκανε με προσήλωση και σωστά, ενώ βοήθησε πολύ και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Μιχάλης Κοσίδης:  Ο νεαρός μπήκε στην κορυφή της επίθεσης, με εντολή να πιέζει τις πρώτες πάσες του Άρη και να δυσκολεύει την ανάπτυξη του παιχνιδιού του αντιπάλου. Και ο Κοσίδης το έκανε αυτό εξαιρετικά και με εξαιρετική συνέπεια.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X