Το 2ο Ευρωπαϊκό της ΑΕΚ στην Λωζάνη (VIDEO)

Το 2ο Ευρωπαϊκό της ΑΕΚ στην Λωζάνη (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Τέτοια μέρα η ΑΕΚ και ο αρχηγός της Νίκος Χατζής, σήκωνε στον ουρανό της Λωζάννης το Κύπελλο Σαπόρτα

Τέτοια μέρα πριν 21 χρόνια, στις 11 Απριλίου του 2000 στην Λωζάννη, η ΑΕΚ επέστρεψε στο θρόνο της, 32 χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στο Καλλιμάρμαρο. Η αρμάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κέρδισε στον τελικό την Κίντερ Μπολόνια με 83-76 και κατέκτησε το δεύτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου.

Η Ένωση ξεκίνησε την πορεία της από τον όμιλο με αντιπάλους την Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), την Χόνκα (Φινλανδία), την Τσερνομόρε (Βουλγαρία), την Σαρλερουά (Βέλγιο) και την Σαρατόφ (Ρωσία). Με ρεκόρ 9-1 πέρασε στους 32 της διοργάνωσης και αντιμετώπισε την Πολζέλα από την Σλοβενία. Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και με δύο νίκες (68-44, 86-51) πέρασε για να βρει στο δρόμο της την Ισπανική Ταουγκρές.

Κάνοντας άλλον ένα περίπατο, αφού κέρδισε και στα δύο ματς (85-65, 71-67) οδηγήθηκε σε έναν Ελληνικό εμφύλιο. Ο Ηρακλής μπορεί να δυσκόλεψε την ΑΕΚ (84-73, 70-73), αλλά δεν την εμπόδισε να περάσει στα ημιτελικά, για να βρει απέναντι της το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό της Λωζάννης, την Ζαντάρ. Η Ένωση έχασε στον εκτός έδρας αγώνα με 75-70 αλλά κάλυψε την διαφορά στο ΟΑΚΑ (82-67) και πέρασε στον μεγάλο τελικό της 11ης Απριλίου.

Ο μεγάλος τελικός της ΑΕΚ

Μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν η Κίντερ Μπολόνια, η ομάδα που της είχε στερήσει το Ευρωπαϊκό τρόπαιο δύο χρόνια πριν, στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας στην Βαρκελώνη. Η ομάδα του δάσκαλου Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε έναν πολύ ισχυρό Ελληνικό κορμό με Χατζή, Κακιούζη, Ντικούδη, Κορωνιό, Τσακαλίδη και Κικίλια, πλαισιωμένους από τον παικταρά Μπούι, τον Μιούρσεπ και τους ρολίστες Χάνσελ και Οσάλιβαν. Απέναντι τους βρέθηκε μια ομάδα που είχε στις τάξεις της τον σταρ Ντανίλοβιτς, τον Στομπέργκας, τον Οικονόμου, τον Άμπιο και τον Σκονοκίνι.

Παρόλο που η ΑΕΚ άρχισε κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι, μόλις βρήκε ρυθμό δεν κοίταξε ξανά ποτέ πίσω αφού από την στιγμή που προηγήθηκε πρώτη φορά, διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Μια σπουδαία ομάδα που είχε διακριτούς ρόλους, εκπληκτική χημεία και παίκτες με τεράστια προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου. Στο τέλος της βραδιάς ο αρχηγός Νίκος Χατζής σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο με τον κόσμο της Βασίλισσας που είχε δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα, να παραληρεί και να τραγουδάει «Και ξανά, ξανά θα γίνεις Βασίλισσα, ΑΕΚάρα μαζί γιατί, σ’ αγαπώ πολύ…»

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

ΑΕΚ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χατζής 16 (2), Κορωνιός 11 (3), Μούρσεπ 15, Μπούι 15 (1), Κακιούζης 12 (1), Τσακαλίδης 7, Ντικούδης 7, Χάνσελ, Ο’ Σάλιβαν.

Κίντερ Μπολόνια (Ετόρε Μεσίνα): Ντανίλοβιτς 18 (1), Αμπιο 17 (2), Οικονόμου 16 (1), Σκονοκίνι 9, Αντερσεν 2, Στομπέργκας 13 (2), Φροζίνι 2.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X