Το ηλεκτροσόκ που ήθελε η ΑΕΚ και το ρίσκο για την συνέχεια

Το ηλεκτροσόκ που ήθελε η ΑΕΚ και το ρίσκο για την συνέχεια
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την απομάκρυνση του Ηλία Παπαθεοδώρου και την συνέχεια της σεζόν

Οδυνηρή ήττα για την ΑΕΚ στην Ρόδο που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον οργανισμό της ομάδας με την απομάκρυνση του Ηλία Παπαθεοδώρου από τον πάγκο της για το υπόλοιπο της σεζόν. Πλέον τα πράγματα περιπλέκονται καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης και να οδηγήσει την ομάδα απέναντι στον Προμηθέα την Τετάρτη.

Ο τουρισμός στην Ρόδο ξεχείλισε το ποτήρι

Τον τελευταίο καιρό η ομάδα έχει περάσει πραγματικά δύσκολα και έχει κάνει υπερπροσπάθεια για να ανταπεξέλθει σε όσα συνέβησαν. Για αυτό, για τα προηγούμενα αποτελέσματα έχουν όλες τις δικαιολογίες του κόσμου. Για τον αγώνα με τον Κολοσσό όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε ένα ελαφρυντικό για την θλιβερή αυτή εμφάνιση της ΑΕΚ σε ένα ματς που ήξερε ότι έπρεπε να το κερδίσει πάση θυσία.

Ήξερε ότι πάει να παίξει απέναντι σε μια ομάδα που χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει τα πλέι-οφ και άρα δεν είναι αδιάφορη. Έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι οι παίκτες που είναι σημαντικοί για την ομάδα, μπορεί όχι στο 100%, αλλά υπάρχουν για το ροτέισον. Και τι εικόνα εμφανίζει η ΑΕΚ στο γήπεδο; Μιας ομάδας άδειας ψυχολογικά, ανέτοιμης πνευματικά στα όρια της αδιαφορίας. Με τον Κολοσσό να ολοκληρώνει ένα ντροπιαστικό δεκάλεπτο σκοράροντας 30 πόντους και παίρνοντας διαφορά σχεδόν 20 πόντων.

H απαράδεκτη αυτή νοοτροπία και η ανετοιμότητα των παικτών ψυχολογικά και αγωνιστικά βαραίνουν αποκλειστικά το τεχνικό επιτελείο που δεν έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν την σημαντικότητα αυτού του αγώνα. Αυτό είναι που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής της διοίκησης της ΑΕΚ και αποφάσισε να απομακρύνει τον Έλληνα τεχνικό από τον πάγκο της ομάδας.

Το ηλεκτροσόκ και το ρίσκο

Το ψυχολογικό αυτό άδειασμα που φαίνεται να είχαν οι παίκτες, θεωρήθηκε από την διοίκηση, ότι μόνο με ένα ηλεκτροσόκ μπορεί να αλλάξει και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις το μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής που έχει την ευθύνη της ομάδας. Ο Μάκης Αγγελόπουλος πήρε μια απόφαση που δεν μας έχει συνηθίσει καθώς δεν αποφασίζει ποτέ εν θερμώ, πράγμα που σημαίνει ότι το σκεφτόταν τον τελευταίο καιρό και απλά η ήττα από τον Κολοσσό βοήθησε την απόφαση του. Σίγουρα είναι μεγάλο το σοκ στην ομάδα και πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει από εδώ και πέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δύο τινά μπορεί να συμβούν. Είτε όντως θα αντιδράσει η ομάδα, θα σηκώσει κεφάλι και θα βελτιωθεί, είτε θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο βλέποντας τον αρχιτέκτονα της να φεύγει πριν τα πλέι-οφ.

Αυτό είναι και το μεγάλο ρίσκο που παίρνει ο Μάκης Αγγελόπουλος διαλέγοντας αυτό το συγκεκριμένο timing για να απομακρύνει τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Χρόνος διαθέσιμος δεν υπάρχει, προπονητής μακράς πνοής που να έρθει να αναλάβει σε αυτό το χρονικό σημείο την ομάδα δεν υπάρχει ή και αν υπάρχει δεν θα είναι πρώτης βαθμίδας, οπότε όλα δείχνουν Γιώργο Λιμνιάτη. Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή της ΑΕΚ είναι αυτήν την στιγμή η πιο ενδεδειγμένη λύση για ομαλή μετάβαση στους επόμενους αγώνες της ομάδας. Δεν θα είχε κανένα νόημα, μια ομάδα που είναι δουλεμένη 1,5 χρόνο με συγκεκριμένο τρόπο από ένα επιτελείο, για μερικά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν, να προσπαθήσει να παίξει κάτι εντελώς διαφορετικό και νέο που πιθανώς θα έφερνε ένας νέος προπονητής. Δεν γίνεται αυτήν την στιγμή να αλλάξουν πολλά πράγματα και η ομάδα πρέπει να πορευτεί με ό,τι ξέρει και ίσως με μια λίγο διαφορετική διαχείριση από τον κόουτς Λιμνιάτη.

Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου θα τα πούμε αναλυτικά σε επόμενο μπλογκ, αλλά οι 22 μήνες που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και ακόμα παραπάνω. Αντιμετώπισε πολύ δύσκολες συνθήκες και πέρσι αλλά και φέτος, ειδικά με την σωρεία τραυματισμών που είχε η ομάδα, δεν παραπονέθηκε ποτέ για αυτό και όσο περνούσε από το χέρι του προσπαθούσε να το ξεπεράσει με αλχημείες. Γράφτηκε στην ιστορία της ομάδας κατακτώντας ένα Κύπελλο και κάνοντας το μεγαλύτερο σερί νικών που είχε σημειώσει ποτέ η ΑΕΚ και για αυτό του οφείλεται ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλή συνέχεια στην καριέρα του. Ο-πρώην-πλέον προπονητής της ομάδας σεβάστηκε την ΑΕΚ, έκανε τα λάθη του όπως όλοι που δουλεύουν, αλλά οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που δεν του επέτρεψαν να δείξει αυτό που είχε στο μυαλό του, σχεδιάζοντας την φετινή ομάδα.

ΥΓ. Όπως και με τους Σάκοτα, Ζντοβτς, Μπάνκι, είμαι αντίθετος στο να μην τελειώνουν οι προπονητές την σεζόν και να κρίνονται συνολικά στο τέλος. Δεν θεωρώ ότι οι αλλαγές σε τέτοια σημεία βοηθάνε ουσιαστικά τις ομάδες και το ίδιο πιστεύω και τώρα. Ας ελπίσουμε το μέλλον να με διαψεύσει.

 

 

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X