Το ματς στο Χαριλάου περνά πολύ μέσα από το μυαλό του Χιμένεθ

Το ματς στο Χαριλάου περνά πολύ μέσα από το μυαλό του Χιμένεθ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει να κάνει μία πολύ σοβαρή δουλειά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Να βγει η ομάδα στην Ευρώπη με κάθε τρόπο. Και αυτή η στόχευση δεν πρέπει να φύγει από τo μυαλών όλων στα Σπάτα.

Αν δεν τα καταφέρει, θα έχει βάλει ένα μεγάλο «αυτογκόλ» για την επόμενη χρονιά. Αν τα καταφέρει θα παραμένει «όρθια» για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Μεγάλη η χασούρα, μικρό το κέρδος.

Ενας σχεδιασμός που κρίνεται από πολλούς εκ των πιο κρίσιμων και κομβικών τα τελευταία χρόνια. Διότι κυρίως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποφασίσει να κάνει πράξη αυτό που είπε στο ξενοδοχείο προς τους παίκτες «οι μισοί από εδώ μέσα θα φύγετε το καλοκαίρι, το έχω πάρει απόφαση». Και από το ρεπορτάζ αυτό προκύπτει. Οτι προς αυτή την κατεύθυνση προχωρά το κλαμπ.

Ομως εν μέσω του σχεδιασμού αυτού και της εφαρμογής του, αλλά και της προπονητολογίας που ξεκίνησε πρώτος ο Μανόλο Χιμένεθ με τα καμώματα του (αγωνιστικά και μη), η ΑΕΚ πρέπει αύριο να πάρει το διπλό στο Χαριλάου. Τουλάχιστον για αυτό καλείται, στη μοναδική δυνατή έδρα που έκανε φέτος διπλό. Στο Καραϊσκάκη έχασε, στην Τούμπα έφερε ισοπαλία και έχασε, στην Λεωφόρο ήρθε ισόπαλη. Τον Αρη τον κέρδισε και μάλιστα ούσα τακτικά άριστη και κυνική.

Ο Μελισσανίδης μπαίνει μπροστά: Μεγαλομέτοχος με 80,74% στην ΠΑΕ ΑΕΚ!

ΑΕΚ και Χιμένεθ αυτή τη στιγμή είναι μαζί κι έχουν κι ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη

Η ένταση έκανε τη διαφορά στο Χαριλάου

Η ΑΕΚ εκείνο το βράδυ στο Χαριλάου είχε ένταση· ειδικά στο β’ ημίχρονο έπαιξε σε υψηλότερη ένταση από τον αντίπαλό της. Έβαζε μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο κάτοχο της μπάλας, ήταν πιο πιεστική, πήγαινε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις διεκδικήσεις της δεύτερης μπάλας. Και μετά το 0-1 έπαιξε επιθετική άμυνα πιέζοντας ψηλά στο τερέν προκειμένου να «ενοχλεί» συνεχώς τον Αρη και να μη του επιτρέπει να «χτίζει» επιθέσεις με καθαρό μυαλό. Ήταν πιθανότατα το καλύτερο βράδυ του Μανόλο στην τωρινή παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ απέδωσε την αλλαγή στη στάση της ομάδας του σε εκείνο το ματς στην τόνωση της αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών, και σίγουρα αυτό είναι ένα μέρος της εξήγησης διότι η ψυχοπνευματική προετοιμασία των παικτών έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην απόδοση μιας ομάδας.

Σήμερα η κατάσταση είναι (αρκετά) διαφορετική. Η ΑΕΚ μετά το 1-5 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακού «πληγώθηκε» πολλά από αρκετά περιστατικά, δημόσια ή μη. Το ματς με τον ΠΑΟΚ την επανέφερε σε μία κανονικότητα αγωνιστικά και σε επίπεδο ηρεμίας, παρά την ήττα. Αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο θα πάει καλά αύριο, αν «χαλάσει» πάλι το μυαλό της, τότε θα… καταδικαστεί με νέο αρνητικό αποτέλεσμα. Και μετά δύσκολα θα υπάρχει γυρισμός.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τον Αρη, να παραμείνει ήρεμη και ασφαλής και έτσι αποκτά αυτοπεποίθηση και με την μπάλα στα πόδια. Αν αφήσει να της ασκηθεί πίεση και να δεχθεί φάσεις, τότε δεν θα τα καταφέρει διότι δεν έχει αναπτύξει τέτοιους μηχανισμούς με τους παίκτες που έχει στα μετόπισθεν.

Σημαντικό μειονέκτημα η απουσία φρεσκάδας και η εικόνα του «φορτωμένου-μπουχτισμένου» Λιβάι Γκαρσία που δεν μπορεί να δώσει αυτά που περιμέναμε με τόσα σερί ματς και την αγωνιστική κακοποίηση του. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να βρει και άλλες σταθερές, και άλλους παίκτες να βγάλουν το «κάρο από την λάσπη». Το ροτέισον μειώθηκε πολύ, λύσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο προβλήματα, προβλήματα και προβλήματα.

Και εδώ η παρουσία του Χιμένεθ, του ήρεμου Χιμένεθ θα βοηθήσει την ΑΕΚ και τους παίκτες να κάνουν τη δουλειά στο Χαριλάου. Περισσότερο από ποτέ αυτό το ματς περνά μέσα από το μυαλό του Μανόλο.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ιδανικό να διαβάζεις και να μαθαίνεις για προπονητολογία εν μέσω αγώνων, αλλά και ο ίδιος ο Χιμένεθ και οι παίκτες του έχουν να κάνουν μία σημαντική δουλειά που οφείλουν να την πετύχουν για το καλό του κλαμπ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X