Η ήττα που κόστισε ένα πρωτάθλημα, η μαύρη Μεγάλη Τετάρτη της ΑΕΚ (VIDEO)

Η μαύρη Μεγάλη Τετάρτη της ΑΕΚ (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Οδυνηρή και ιστορική ήττα με το γκολ του Μπορέλι που σήμανε την απώλεια ενός πρωταθλήματος, το οποίο η ΑΕΚ άξιζε βάσει απόδοσης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παραδοσιακά, οι γιορτές δεν ταιριάζουν στην ΑΕΚ. Στα ματς που προηγούνται διακοπών και εορτών, η Ενωση μοιράζει απογοήτευση στον κόσμο της. Αναμφίβολα όμως, η πιο «μαύρη» στιγμή των τελευταίων ετών είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1996. Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι τίτλου στο ΟΑΚΑ με 1-0 και από εκεί ξεκίνησαν πολλά δεινά.

Ενδεχομένως η ιστορία να ήταν πολύ διαφορετικά στα «πέτρινα» χρόνια που ακολούθησαν, αν εκείνη η Μεγάλη Τετάρτη δεν ήταν τόσο μαύρη για την ΑΕΚ. Η Ενωση δεν έχασε μόνο ένα παιχνίδι, αλλά την ηρεμία και τον προσανατολισμό της για τα επόμενα χρόνια. Η παρεμβατικότητα και οι ιδιοτροπίες του Τροχανά, έκαναν τεράστια ζημιά. Μια ομάδα μοντέλο, που έπαιζε συγκλονιστικό ποδόσφαιρο και είχε φτάσει σε απίστευτα επίπεδα απόδοσης και θεάματος, περιορίστηκε στο κύπελλο και άρχισε να αποσυντίθεται.

Οσον αφορά εκείνο το ντέρμπι, αποτελεί μαγική εικόνα. Η ΑΕΚ πίεσε τον Παναθηναϊκό, δημιούργησε και έχασε συγκλονιστικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Θεωρητικά, την εξυπηρετούσε και η ισοπαλία, καθώς είχε προβάδισμα δύο πόντων από τους «πράσινους». Ωστόσο, μια αντεπίθεση αποδιοργάνωσε την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, ο Μπορέλι τρύπωσε μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Ατματσίδη. Η ΑΕΚ έχασε το ματς, την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα και την ηρεμία της για τα επόμενα χρόνια.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X